Un braşovean începe astăzi o nouă viaţă. Avea 200 de kilograme la doar 1,70 m înălţime

Un braşovean începe astăzi o nouă viaţă. Avea 200 de kilograme la doar 1,70 m înălţime

Marian Oprea cântărea 200 de kilograme

Medicii i-au mişcorat stomacul unui tânăr de 31 de ani care cântărea 200 de kilograme şi care abia mai putea să meargă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Intervenţia chirurgicală a fost efectuată de medicii de la Spitalul „Sf. Constantin", a durat două ore şi a decurs fără incidente. Operaţia reprezintă o premieră la Braşov fiindcă este pentru prima dată când medicii operează un pacient cu o asemenea greutate. „Este cel mai voluminos om pe care l-am operat până acum, cu o greutate de 200 de kilograme, la 1,70 m înălţime, reprezentând un Indice de Masă Corporală de 63, normalul fiind sub 25", a declarat şeful Secţiei de Chirurgie de la Spitalul „Sf. Constantin" Braşov, dr. Bogdan Moldovan.

Medicul a mai spus că intervenţia a fost vitală pentru pacient. „În acest caz, vorbim de un pacient de 31 de ani, cu o speranţă de viaţă de 10-15 ani, dacă nu se intervenea chirurgical", a mai explicat dr. Bogdan Moldovan.


Intervenţia chirurgicală a durat două ore. Foto: Spitalul Sfântu Constantin.


Operaţia a fost un succes, însă de acum înainte pacientul, Marian Oprea, va trebui să urmeze o dietă. Medicii spun că recomandabil ar fi ca greutatea lui să scadă sub 100 de kilograme. Tocmai de aceea tânărul va fi monitorizat 30 de zile, timp în care i se va impune o dietă strictă, la început doar cu lichide, apoi cu alimente pasate, de fapt un regim mixt restrictiv doar cantitativ. Intervenţia realizată la clinica privată a fost şansa vieţii lui pentru Marian Oprea, iar cei de la Fundaţia „Sf. Constantin" din Braşov s-au oferit să suporte costurile procedurii chirurgicale. O astfel de operaţie costă în jur de 5.000 de euro, iar tânărul nu avea posibilitate financiară. În plus, Ministerul Sănătăţii nu decontează nimic fiind astfel de intervenţii chirurgicale sunt considerate operaţii estetice. Asta chiar dacă în unele cazuri, viaţa pacientului depinde de o astfel de intervenţie.

Viaţă de calvar

Marian Oprea a fost diagnosticat cu obezitate morbidă încă din adolescenţă. Braşoveanul a apelat la tot felul de tratamente medicale şi naturiste şi exerciţii fizice, dar tot degeaba. Astfel, la vârsta de 31 de ani el a ajuns să cântărească 200 de kilograme.

 „Încă de mic am suferit de obezitate, dar acum trei ani am început să iau în greutate foarte mult, deşi am făcut eforturi să slăbesc şi am urmat un tratament naturist şi diete alimentare stricte. Ajunsesem la un moment dat la 210 kilograme, astfel că diagnosticul actual este de super-super obezitate. Viaţa mea a devenit un calvar. Mă deplasez foarte greu, mi-a dispărut cheful de viaţă şi din cauza asta mi-am rărit mult şi ieşirile cu prietenii de altădată, deşi îmi place foarte mult muzica şi mi-aş dori să mixez în club. Sunt atât de complexat din cauza aspectului fizic, încât nici nu mă pot privi în oglindă", a spus Marian înainte de operaţie.


citeste totul despre: