Studiu Banca Mondială: De ce vor o treime din români să se mute la Braşov

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Braşovul este apreciat pentru calitatea vieţii, turism şi locuri de muncă bine plătite.
Braşovul este apreciat pentru calitatea vieţii, turism şi locuri de muncă bine plătite.

Un studiu realizat de Banca Mondială arată că 30% dintre români ar dori să trăiască la Braşov pentru calitatea vieţii de aici, salarii, dar şi pentru atracţiile turistice şi pârtiile de schi.

Un studiu realizat de Banca Mondială şi prezentat ieri în şedinţa de Consiliu Local arată că Braşovul este în  topul preferinţelor românilor. O treime dintre cei care au fost chestionaţi au spus că s-ar muta la Braşov. Majoritatea sunt tineri cu studii superioare. Cei mai mulţi români, care vor să se mute la Braşov sunt din Hunedoara, Alba, Mehedinţi, Dolj, Călăraşi, Neamţ, Vaslui, Galaţi, Ialomiţa,  Ilfov, Teleorman şi Gorj.

Printre motivele pentru care oamenii ar vrea să se mute la Braşov, pe primul loc este o calitate mai bună a vieţii, dar şi pentru a locui la munte, pentru aerul curat şi a fi aproape de traseele turistice şi pârtiile de schi. Cei intervievaţi au mai spus că s-au muta la Braşov pentru un salariu mai bun, dar şi pentru servicii medicale de calitate. Alţii au invocat că motivele sunt personale.

Municipiul Braşov are o imagine foarte bună în rândul românilor. Conform sondajului realizat la nivel naţional, dacă ar avea posibilitatea, o treime dintre români s-ar muta în Braşov. Cei mai mulţi dintre ei sunt tineri, cu studii superiore şi cu venituri peste medie. Oamenii vor să vină la Braşov pentru că aici este o calitate a vieţii peste media naţională. Acum doi ani, Braşovului era pe locul al patrulea în  preferinţe românilor, iar acum a urcat un loc în calsament“, a declarat  Marius Cristea, expert al Băncii Mondiale. 

 Braşovul stă foarte bine şi capitolul  turism. Potrivit aceluiaşi studiu al Băncii Mondiale, jumătate dintre români au vizitat oraşul în ultimii cinci ani. Cei mai mulţi dintre vizitatori au venituri peste medie şi au venit cu maşina personală, o explicaţie pentri aglomeraţia de pe DN1 potrivit experţilor Băncii Mondiale.

„50% dintre participanţi au răspuns afirmativ, au vizitat Braşovului. Dacă extrapolăm aceste rezultate la populaţia totală a României, rezultă că aproape 10 milioane de români au vizitat Braşovul în ultimii 5 ani. Rezultatul este mai bun decât la Constanţa. Pentru turismul de plăcere, Braşovul este principala destinaţie. Persoanele tinere şi cele cu venituri ridicate sunt mai atrase de Braşov“, a mai spus Marius Cristea.

În cadrul aceluiaşi studiu, şi braşovenii au fost întrebaţi despre ce ar trebui îmbunătăţi şi care ar fi priorităţile în dezvoltarea oraşului. Aceştia au spus că vor în primul rând dezvoltarea infrastructurii medicale, mai multe şcoli şi grădiniţe, noi locuri de muncă, dar şi continuarea investiţiilor în infrastructură (Aeroport în principal şi autostradă în loc de DN 1).

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite