Păstrăvăriile din Braşov, o atracţie pentru pescarii gurmanzi

Păstrăvăriile din Braşov, o atracţie pentru pescarii gurmanzi

Complexul piscicol Fish4life

Patronii fermelor piscicole caută soluţii inedite pentru a-şi vinde la un preţ cât mai bun peştele. Astfel, la numai şapte kilometri de Braşov, spre oraşul Sfântu Gheorghe, există o salbă de şase lacuri.

Ştiri pe aceeaşi temă

Atracţia principal o constituie că, aici, dacă mergeţi cu familia şi prietenii, puteţi mânca păstrăvii pe care îi pescuiţi din lacurile amenajate. Practic, fiecare persoană plăteşte o taxă de 5 lei, iar păstrăvul prin este cumpărat cu preţul de 20 de lei kilogramul. Există şi posibilitatea de a pescui crapi, dar numai în sistemul „catch and release" (peştii prinşi sunt eliberaţi). În acest caz, taxa este de 30 de lei/zi.

„Practic, încercăm să oferim vizitatorilor posibilitatea de a petrece o zi cât mai plăcută. Peştii prinşi pot fi pregătiţi de noi sau avem un grătar pregătit pentru cei care doresc chiar ei să îşi pregătească mâncarea. Pentru a mulţumi cât mai mulţi clienţi, resturantul nostru oferă specialităţi din bucătăria internaţională", a declarat Viorel Bogea, administratorul complexului piscicol „Fish 4 life".

Păstrăvărie şi la Budila

Cine merge pe drumul forestier de pe Valea Morii, din Budila, poate avea parte de o distracţie de excepţie. Pe o suprafaţă de 21 de hectare, sunt amenajate 24 de bazine piscicole, un râu artificial, cu cascade, lung de aproximativ un kilometru şi o fermă de creştere a iepurilor.

Taxa de intrare este de 4 lei/persoană, iar accesul copiilor până la vârsta de zece ani este gratuit. „Pentru aceşti bani, turiştii au rezervată o masă pentru şase persoane, care are grătar şi lemne pentru foc. În privinţa pescuitului, tot păstrăvul prins de vizitatori trebuie reţinut şi pentru care va plăti 20 de lei/kg", a precizat Cătălin Trufan, administratorului Păstrăvăriei „Valea Morii".

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

citeste totul despre: