15 Noiembrie va fi zi de sărbătoare în fiecare an la Braşov

15 Noiembrie
va fi zi de sărbătoare în fiecare an la Braşov

Consiliul Local a decis ca în fiecare an de 15 Noiembrie, instituţiile publice să arboreze drapelul naţional ca în zilele de sărbătoare pentru a marca solemn revolta muncitorilor de la Uzina Steagu Roşu din 1987.  A fost prima manisfestare anticomunistă din România. 10.000 de oameni au ieşit atunci în stradă. 540 au fost arestaţi, iar 61 au fost condamnaţi şi deportaţi.

Unde schiem în acest sezon în România. Lista tuturor pârtiile deschise în Carpaţi şi a facilităţilor oferite turiştilor

Unde schiem în acest sezon în România. Lista tuturor pârtiile deschise în Carpaţi şi a facilităţilor oferite turiştilor

Pasionaţii de schi aşteaptă cu sufletul la gură deschiderea noului sezon. Domeniul schiabil din România, chiar dacă nu se ridică la standardele din ţări cu tradiţie în domeniu, precum Austria, Italia, Elveţia şi Franţa, pune la dispoziţia celor interesaţi suficiente oportunităţi pentru practicarea sporturilor de iarnă. Preţurile, însă, ajung aproape la nivelul celor din străinătate.

Cum au fost torturaţi muncitorii care au îndrăznit să strige pentru prima dată „Jos Ceauşescu!“. 30 de ani de la revolta anticomunistă de la Braşov

Cum au fost
torturaţi muncitorii care au îndrăznit să strige pentru prima 
dată „Jos Ceauşescu!“. 30 de ani de la revolta anticomunistă de la Braşov

Pe 15 noiembrie, se împlinesc 30 de ani de la Revolta Anticomunistă a muncitorilor de la Întreprinderea de Autocamioane „Steagul Roşu“ din Braşov (actualmente Roman SA). Represiunea regimului a fost cruntă: 540 de muncitori au fost arestaţi, iar 61 dintre ei – condamnaţi. Mărturiile lor sunt încă vii: au fost bătuţi, umiliţi, deportaţi şi nici până astăzi nimeni nu a fost pedepsit.

Se conturează tot mai mult suspendarea preşedintelui ca posibilitate reală,  care ar duce la rezolvarea rapidă a modificării legilor justiţiei. Există acuze la adresa preşedintelui, pregătite şi lansate în spaţiul public,  demonstrând planul pus la cale de către actuala Coaliţie de guvernare. Planul roşu.

acum 2 zile · comentarii (43)

Legea Vaccinării urmează să fie adoptată de Parlament şi mulţi părinţi încă se întreabă dacă vaccinurile sunt cu adevărat sigure. Din acest motiv, ezită să vaccineze. În acelaşi timp, internetul copleşeşte părinţii cu informaţii contradictorii din care e dificil de înţeles adevărul privind siguranţa vaccinării.

acum 2 zile · comentarii (9)

Mihai era prietenul meu. Prima mea amintire îl cuprinde şi pe el, cu chipul lui veşnic zâmbăreţ şi cu părul ridicat în sus. Era cu vreo 9 luni mai mare decât mine şi asta-l făcea să se simtă responsabil pentru mine aşa că mâncam, ne jucam, mergeam la şcoală şi făceam mai toate prostiile copilăriei împreună. Dacă voiai să dai de unul trebuia să întrebi de celălalt căci eram precum fraţii: unul mai negru (eu) şi altul mai alb (el).

acum 2 zile · comentarii (36)

În România, n-are nimeni răbdare pentru construcţii sistemice. Vine un lider nou la un teatru, la Tarom, la Poştă, la CNADNR (sau cum se mai cheamă acum), la vreun spital, oriunde, într-o lună, „poporul“, prin vocea presei şi a Facebook-ului, e dezamăgit că nu s-a produs o revoluţie, că n-a intrat Tarom-ul pe profit, că nu s-a construit încă nicio autostradă, că nu s-a dat în folosinţă o clădire nouă pentru pacienţi şi şapte RMN-uri.

acum 3 zile · comentarii (1)

Războiul informaţional reprezintă crearea de realităţi alternative prin pervertirea adevărului obiectiv – realizat pe baza datelor, faptelor şi argumentelor concrete – răstălmăcirea lui, prin utilizarea unei combinaţii de elemente, fapte şi bucăţi de adevăr selectate, interpretate, combinate cu raţionamente alterate prin utilizarea de silogisme, sofisme, propagandă, interpretare forţată, totul împănat cu o multitudine de minciuni.

acum 3 zile · comentarii (7)

Şi ceea ce trebuia să se întâmple, s-a întâmplat! La un an de mandat, timp în care a urlat, s-a zbenguit, a tunat şi a fulgerat, a ameninţat şi s-a dat de ceasul morţii să întoarcă Republica Moldova spre Est, în stepele Asiei şi străfundurile Siberiei, după nenumărate vizite la Moscova în diferite calităţi, de s-au săturat oamenii ăia să-l tot vadă pe musafirul nepoftit, Igor Dodon a luat o bătaie serioasă de la locuitorii Chişinăului.

acum 3 zile · comentarii (44)

Periodic, ministrul Liviu Pop ne informează asupra unei situaţii dezastruoase: „În ultimii 10 ani, au finalizat liceul 1,9 milioane de copii şi aproape 900.000 dintre ei nu au luat examenul de bacalaureat. Dintre aceştia, 170.000 sunt pe filiera teoretică, 700.000 pe filiera tehnologică. Atunci, întrebarea simplă este ce facem cu filiera tehnologică. Este bine aşa cum e bacalaureatul? Sunt elevii slab pregătiţi?“

acum 3 zile · comentarii (9)

Anul 2018 trebuie să fie anul investiţiilor, fie ele publice, private sau finanţate din fondurile europene structurale şi de coeziune. Menţinerea unei creşteri a puterii de cumpărare a veniturilor medii de peste 10% trebuie să vină la pachet cu o contribuţie consistentă a investiţiilor. Mixul de politici macroeconomice monetar-fiscal-bugetar ar fi optimal dacă decidenţii de politici publice ar coopera.

acum 3 zile · comentarii (26)

Agenda noastră publică e mereu plină de surprize, de la dramele Biancăi şi ale lui Victor Slav, la noul 007 fără talent, domnul Ponta. Asta ne face însă de multe ori să uităm de indignarea legitimă faţă de unele măsuri. De ce? Pentru că între timp, şi relativ rapid, „s-a mai întâmplat ceva". Este ceva normal, mai ales în societatea alertă în care trăim.

acum 3 ani · comentarii (1)

Braşov, Strada Prundului, nr. 9, intersecţie cu Strada Trotuş, nr. 2. Un imobil verde, ce poartă patina timpului, şi o parcare amenajată cu locuri libere. O duminică perfectă de august. Vacanţă, în sfârşit, vacanţă! Te bucuri de prieteni, de  frumuseţile ţării, de natură, de oraşe medievale devenite oraşe europene.

acum 3 ani · comentarii (1)
Postari Recente