Braşov: Ziua energiei, ediţia a II-a

Braşov: Ziua energiei, ediţia a II-a

Evenimentul va începe la ora 9.00 şi va aborda tematici variate. Se va discuta atât despre metode cât mai bune de producere a energiei din biomasă, dar şi despre legislaţie şi activităţi de cercetare în universităţi şi dezvoltărea tehnologică în industrie.

Braşov: Dinu Gheorghe: „Roman şi Sburlea costă 10 milioane de euro”

Braşov: Dinu Gheorghe: „Roman şi Sburlea costă 10 milioane de euro”

Preşedintele interimar al Comisiei Centrale a Arbitrilor, Ioan Igna, a anunţat, miercuri, că partida FC Braşov - Poli Timişoara, contând pentru ultima etapă a Ligii I, nu va mai fi condusă la centru de un arbitru străin, urmând ca Augustus Constantin să fie delegat la această întâlnire. Constantin va fi ajutat la cele două linii de Eduard Dumitrescu şi Adrian Vidan.

Braşov: Temperaturi extreme la vară

Braşov: Temperaturi extreme la vară

Prognoza dată de Administraţia Naţională de Meteorologie pentru lunile următoare este îngrijorătoare. Specialiştii susţin că ne vom confrunta, în următoarele trei luni, cu temperaturi care vor deveni, adesea, insuportabile.

Braşov: Iubeşte FC Braşov de 40 de ani

Braşov: Iubeşte FC Braşov de 40 de ani

Deşi echipa a trecut prin multe momente critice, iar numărul spectatorilor care populează Stadionul „Tineretului” este redus, FC Braşov se poate mândri cu cel mai înfocat suporter pentru care ziua începe şi se termină doar cu gândul la „galben-negrii”.

Braşov: Înjunghiată în scara blocului

Braşov: Înjunghiată în scara blocului

O tânără de 26 de ani a fost înjunghiată cu un cuţit de bucătărie de cea care tânjea după acelaşi bărbat ca şi ea. Se pare că cele două femei aveau o pasiune comună pentru un tânăr, care actualmente se află încarcerat la Penitenciarul Codlea.

Câtă vreme Parlamentul, la iniţiativa senatorului Şerban Nicolae, se ocupă de fenomenologia sexului anal, era practic inevitabil ca cele mai interesante dezbateri privind Legile Justiţiei să se poarte în afara Parlamentului, mai exact în spaţiul public. Să lăsăm aşadar Parlamentul în impotenţa sa şi să vorbim despre un subiect crucial: independenţa procurorilor.

acum 3 zile · comentarii (108)

E, oare, anonimatul cel mai crîncen de preferat nimbului veşted de deasupra marilor defăimaţi şi izgoniţi ai istoriei? Cine îşi pune o asemenea întrebare a cîntărit, în gînd, pietrele funerare aşezate, deopotrivă, la căpătîiul necunoscuţilor şi al regilor descoronaţi. Şi le-a găsit la fel de cenuşii. Abia apoi putem vorbi de Regele Mihai. Sincer, dacă avem curajul.

acum 2 zile · comentarii (98)

PSD Dolj, organizaţia ale cărei toxice, descalificante embleme sunt două personaje cu tentă evidentă peremistă şi neo-bolşevică - i-am numit pe d-na Lia Olguţa Vasilescu şi pe dl. Claudiu Manda - şi-a chemat duminică membrii, simpatizanţi şi adepţii la un miting pretins în memoria Regelui Mihai.

acum 2 zile · comentarii (13)

Zilele acestea Franţa şi-a plâns, republican şi popular, doi oameni, două personalităţi şi până la urmă două simboluri. Scriitorul Jean d’Ormesson şi rockerul Johnny Hallyday au murit la o zi diferenţă, amestecând halucinant elitele şi masele: academicianul literat a fost omagiat ca un erou al republicii la Invalides, starul trubadur a fost prohodit pe Champs-Élysées de sute de mii de fani. „Un récit national“.

acum 3 zile · comentarii (11)

E timpul să ne amintim că „democraţia nu constă în punerea episodică a unui buletin în urnă, în delegarea de putere aleşilor, pentru ca apoi să fii dezinteresat, să te abţii, să taci timp de cinci ani“, după cum avertiza fostul luptător din Rezistenţă şi prim-ministru francez Pierre Mendès France. Democraţia, sintetiza el, „este acţiunea continuă a cetăţeanului“.

acum 3 zile · comentarii (6)

Zilele acestea, când majoritatea parlamentară PSD-ALDE îndeplineşte, fără să crâcneacă, ordinele lui Dragnea-Trei Dosare şi Călin Popescu-Tăriceanu, încalcă orice urmă de conduită democratică şi dă lovitură după lovitură îndependenţei justiţiei pe care vrea să şi-o subordoneze readucând-o la stadiul în care era în vremea guvernării lui Adrian Năstase, se face tot mai frecvent referire la tragicul caz al procurorului Cristian Panait.

acum 3 zile · comentarii (8)

Agenda noastră publică e mereu plină de surprize, de la dramele Biancăi şi ale lui Victor Slav, la noul 007 fără talent, domnul Ponta. Asta ne face însă de multe ori să uităm de indignarea legitimă faţă de unele măsuri. De ce? Pentru că între timp, şi relativ rapid, „s-a mai întâmplat ceva". Este ceva normal, mai ales în societatea alertă în care trăim.

acum 3 ani · comentarii (1)

Braşov, Strada Prundului, nr. 9, intersecţie cu Strada Trotuş, nr. 2. Un imobil verde, ce poartă patina timpului, şi o parcare amenajată cu locuri libere. O duminică perfectă de august. Vacanţă, în sfârşit, vacanţă! Te bucuri de prieteni, de  frumuseţile ţării, de natură, de oraşe medievale devenite oraşe europene.

acum 3 ani · comentarii (1)
Postari Recente