Braşov: Scapă Cristian Cioacă de acuzaţii? (UPDATE)

Braşov: Scapă Cristian Cioacă de acuzaţii? (UPDATE)

Completul de judecată a Curţii de Apel Braşov a respins excepţia de nulitate absolută a rechzitoriului invocată de avocata lui Cioacă. Magistraţii au susţinut că atât actul de sesizare a instanţei cât şi probele administrate la dosar s-au efectuat respectând Codul de procedură penală. În schimb, Cioacă vrea la CEDO şi luna aceasta doreşte să ajungă la Strasbourg.

Braşov: A murit electrocutată în cadă

Braşov: A murit electrocutată în cadă

O elevă a liceului Johannes Honterus a murit electrocutată în cadă din cauza laptopului. Adolescenta a vrut atât de mult să comunice pe internet chiar şi în timp ce făcea baie, încât nu s-a gândit ca laptopul conectat la priză îi va aduce moartea.

Braşov: Probleme financiare la CSU Cuadripol!

Braşov: Probleme financiare la CSU Cuadripol!

După un sezon de senzaţie, în care a terminat pe treapta a treia a ierarhiei Diviziei A la baschet masculin, echipa CSU Cuadripol Braşov se confruntă cu probleme materiale, nefiind stabilit încă bugetul pentru sezonul viitor, lucru care a stârnit nemulţumirea tehnicianului Dan Calancea.

Braşov: Justiţia braşoveană va fi eficientizată de un judecător german

Braşov: Justiţia braşoveană va fi eficientizată de un judecător german

Dieter Schlafen vrea să introducă în România sistemul german prin care se va înfiinţa un post de manager de instanţă ce va degreva judecătorii de probleme administrative. El va asista implementarea acestei instituţii la Tribunalul şi la Curtea de Apel Braşov, alături de Judecătoria sectorului 1, Tribunalele din Călăraşi şi capitală, precum şi la Curtea de Apel din capitală.

CCR a avut oarece credibilitate în ochii românilor. N-au fost puţine deciziile corecte pe care le-a luat de-alungul anilor, reuşind să pună ordine în legislaţia stufoasă şi uneori confuză, elaborată de parlamentari nejuristi. Dar de când a venit Valer Dorneanu la conducerea CCR, instituţia a fost înregimentată politic în tabăra PSD-ALDE.

Olga Tudorache s-a stins. S-a tot vorbit despre Regina Mamă în aceste zile, un rol în care actriţa a strălucit pe scena Teatrului Naţional, într-un spectacol pus în scenă de Gelu Colceag. Ce însemna Regina Mamă? Ţinută. Demnitate. Caracter. Cuvinte puţine, fapte mari. Valori pe care nu prea le mai avem. E o lume care se duce o dată cu Olga Tudorache.

acum 2 zile · comentarii (2)

Piaţa de gaze naturale liberalizată începând cu anul 2001, a trecut în mod repetat prin intervenţii manipulatoare din partea unor jucători din piaţă, din partea reprezentanţilor unor instituţii şi nu în ultimul rând chiar din partea autorităţilor. Aceste manipulări de piaţă au adus întotdeauna avantaje comerciale importante pentru unele societăţi comerciale din piaţă, însă niciodată nu au adus un beneficiu consumatorilor finali.

acum 2 zile · comentarii (0)

Ȋntr-un articol recent postat pe blogurile adevarul.ro, domnul Radu Preda se lansează într-o serie de acuzaţii defăimătoare care nu îi fac cinste, cu atât mai mult cu cât se prezintă ca teolog, conferenţiar al „singurei catedre de teologie socială ortodoxă“ şi preşedinte executiv al unei instituţii guvernamentale: „Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc (IICCMER)“.

acum 2 zile · comentarii (58)

Mircea Cărtărescu a fost prezent la cea de a patra ediţie a Salonului de Carte Bookfest Târgu-Mureş, unde şi-a lansat cea mai recentă carte, „Peisaj după isterie“. A fost singurul eveniment din cadrul salonului în care Teatrul Naţional a fost plin până la refuz. Publicul a acoperit fiecare metru pătrat de spaţiu din foaier şi de la etaj, şi a urmărit invitatul într-o tăcere în care se auzeau doar filele foşnind parcă în reluare.

acum 2 zile · comentarii (3)

PSD se confruntă de mulţi ani, practic de la înfiinţare, nu numai cu probleme de imagine, ce se reflectă asupra oricărui guvern, dar şi cu o luptă tot mai cumplită pentru supravieţuire. Faptul că premierul Tudose a schimbat trei miniştri ai cabinetului nu rezolvă mare lucru nici din problemele partidului majoritar, nici din problemele guvernului şi nici din cele ale contextului politic românesc.

acum 2 zile · comentarii (0)

Anunţarea programului fiscal bugetar pentru anul 2018 dă naştere dezbaterilor publice asupra optimalităţii măsurilor propuse spre implementare. Prezint un Pachet alternativ de măsuri care respectă principalele prevederi din programul de guvernare şi în acelaşi timp ţine cont de condiţiile macroeconomice actuale şi de nevoia de a păstra sustenabilitatea fiscal bugetară, strict necesară atingerii ţintei de aderare a României la Zona Euro.

acum 2 zile · comentarii (11)

Când bătaia nu mai este ruptă din rai, mulţi dintre talibanii din educaţie încă sunt la posturi, chiar dacă au ieşit de ani buni la pensie! Sunt nemuritori în şcolile unde mai predau, chiar dacă nu mai folosesc bătaia drept principala armă a educaţiei. Dar sunt depăşiţi total, moral şi profesional. Nu au mai evoluat deloc în pas cu materiile pe care le predau. Sunt incapabili să mai progreseze.

acum 2 zile · comentarii (5)

Sâmbătă, 21 octombrie, de la ora 14:00, în Piaţa Universităţii din Bucureşti va avea loc manifestaţia pentru legalizarea parteneriatului civil, Tradiţia noastră e iubirea. Comunitatea LGBT şi aliaţii ies în stradă pentru a transmite un semnal hotărât clasei politice că vrem o formă de recunoaştere pentru cuplurile gay şi heterosexuale, necăsătorite.

acum 2 zile · comentarii (83)

E o întrebare la modă: cum să fie, cîte să fie, să fie sau să nu fie? Manual unic? Seamănă a totalitarism. Să existe şi auxiliare! Dar cîte? Cineva e de părere că „manualul cel mai bun e manualul potrivit unei anumite clase de elevi“. Dar atunci, la limită, am putea avea drept criteriu nu clasa, ci nevoile şi structura fiecărui elev în parte.

acum 2 zile · comentarii (0)

Să ne fie clar: Tudose este poliţistul bun, Dragnea – poliţistul rău. Scopul lor este însă acelaşi, doar metodele diferite. Dragnea, care are o problemă personală urgentă de rezolvat, vrea ca legile Justiţiei să fie votate cât mai repede, printr-o demonstraţie de forţă în Guvern sau în Parlament împotriva tuturor celor care se opun.

acum 2 zile · comentarii (18)

Agenda noastră publică e mereu plină de surprize, de la dramele Biancăi şi ale lui Victor Slav, la noul 007 fără talent, domnul Ponta. Asta ne face însă de multe ori să uităm de indignarea legitimă faţă de unele măsuri. De ce? Pentru că între timp, şi relativ rapid, „s-a mai întâmplat ceva". Este ceva normal, mai ales în societatea alertă în care trăim.

acum 3 ani · comentarii (1)

Braşov, Strada Prundului, nr. 9, intersecţie cu Strada Trotuş, nr. 2. Un imobil verde, ce poartă patina timpului, şi o parcare amenajată cu locuri libere. O duminică perfectă de august. Vacanţă, în sfârşit, vacanţă! Te bucuri de prieteni, de  frumuseţile ţării, de natură, de oraşe medievale devenite oraşe europene.

acum 3 ani · comentarii (1)