Braşov: Şeful circulaţiei „i-a făcut pârtie” ministrului Blaga

Braşov: Şeful circulaţiei „i-a făcut pârtie” ministrului Blaga

Claudiu Tămârjan, şeful Poliţiei Rutiere Braşov, a făcut orice pentru a nu-l deranja pe ministrul Blaga în vizita pe care acesta a făcut-o la inaugurarea celui de-al doilea tronson al Ocolitoarei Braşovului. În timp ce Blaga tăia panglica, protestatarul Ladislau Vankay a apărut la faţa locului însă a fost ridicat chiar de Tămârjan .... ca să nu dea rău în faţa autorităţilor locale. Vezi imagini cu reţinerea lui Vankay aici

Îndată după Sărbătorile de Paşte, Ministerul Educaţiei Naţionale şi-a făcut publică decizia referitoare la modul, nu şi la principiile în conformitate cu care vor fi alocate locurile bugetate din învăţământul superior din România. Locuri aferente tuturor ciclurilor de studii- Licenţă; Masterat, Doctorat­- şi pe care vor concura cei care îşi vor începe studenţia la data de 1 octombrie 2018.

acum 4 zile · comentarii (8)

De când cu rachetele americane, britanice şi franceze care au lovit Siria, văd că iar au apărut la noi ”pacifiştii”. Am pus între ghilimele fiindcă lucrurile nu sunt întotdeauna ceea ce par a fi. Realitatea e că, în decursul timpului, foarte multe regimuri autoritare s-au pretins pacifiste, deşi ele voiau pace într-un singur sens: să fie lăsate în pace să facă ce vor, tot aşa cum hoţii vor liniştea în care pot fura.

acum 5 zile · comentarii (43)

Mărturisesc, cu umilinţă, că mă invadase o umbră de  speranţă când l-am auzit pe Dragnea rostind această frază la recentul Congres al PSD. Avea guvernul său, premierul său, parlamentul său. După cum se observă, instituţiile pe care le controlează îl ascultă cu sfinţenie. Mai puţin cele din justiţie,  pe care şi vrea să şi le subordoneze.

acum 5 zile · comentarii (14)

Dacă ne-am imagina pentru o clipă dinamica marilor puteri militare ca pe un festival de muzică, atunci nimic nu ar fi mai frapant decât diferenţa dintre prestaţiile Rusiei şi Chinei. În mod evident, imperiul lui Putin s-ar prezenta ca o formaţie de heavy metal care face o hărmălaie de nedescris şi sparge timpanele întregului cartier, în timp ce solistul sare de pe scenă, îşi distruge chitara şi aruncă cu boxele în public.

acum 5 zile · comentarii (14)

Aşadar, s-a decis. Pe 19 mai a.c., societatea civilă moldovenească, sprijinită şi de cea ardelenească, va porni în marş motorizat spre Bucureşti, pentru a afirma, clar şi răspicat, că Moldova are nevoie şi vrea autostradă. Sau, mai bine spus, are nevoie de autostrăzi: A8 (Iaşi–Târgu Mureş) şi A7 (Siret–Suceava–Bacău–Ploieşti).

acum 6 zile · comentarii (13)

Deocamdată, ce avem în mod cert este că e vorba de o repetare, însă pe o scară considerabil mai amplă (număr de ţinte şi de rachete de croazieră folosite), a atacului de anul trecut, tot o încercare de răspuns ce s-a dorit disuasiv la folosirea de către sirieni a armei chimice.

acum 6 zile · comentarii (68)

Presa rea, răutăcioasă, aceea care vrea cu orice preţ să se lege, chiar să facă băşcălie, desigur neîntemeiată, pe seama incontestabilelor realizări ale guvernării PSD-ALDE, realizări fără doar şi poate datorate gândirii împreunate a domnilor Dragnea şi Tăriceanu şi ale oamenilor din imediata lor subordine, a făcut iarăşi mare caz mare de o greşeală omenească a doamnei prim-ministru Viorica Vasilica Dăncilă.

acum 6 zile · comentarii (22)

Zilele trecute, opinia publică internaţională a fost puternic impresionată de un nou atac chimic în Siria. În oraşul Duma, unul din puţinele locuri ce mai erau controlate de oponenţii regimului Assad, a fost aruncat din elicopter un butoi cu gaze toxice. În urma acestui atac au murit peste 70 de persoane, iar câteva sute au fost afectate.

acum 7 zile · comentarii (33)

A fost odată ca niciodată/este/va fi o ţară Utopia. România, situată în Europa de Est, parte din fostul bloc comunist. În profunzimile ei abisale este încă parte a blocului comunist. În acest text îi vom spune doar Utopia, cu accentul pe a, pentru simplificare, dar şi pentru a respecta adevărul. Desigur, materia din care e făcut adevărul e fluidă, fragilă, ca şi cum îţi curge mereu printre degete.

acum 7 zile · comentarii (20)

Agenda noastră publică e mereu plină de surprize, de la dramele Biancăi şi ale lui Victor Slav, la noul 007 fără talent, domnul Ponta. Asta ne face însă de multe ori să uităm de indignarea legitimă faţă de unele măsuri. De ce? Pentru că între timp, şi relativ rapid, „s-a mai întâmplat ceva". Este ceva normal, mai ales în societatea alertă în care trăim.

acum 4 ani · comentarii (1)

Braşov, Strada Prundului, nr. 9, intersecţie cu Strada Trotuş, nr. 2. Un imobil verde, ce poartă patina timpului, şi o parcare amenajată cu locuri libere. O duminică perfectă de august. Vacanţă, în sfârşit, vacanţă! Te bucuri de prieteni, de  frumuseţile ţării, de natură, de oraşe medievale devenite oraşe europene.

acum 4 ani · comentarii (1)
Postari Recente