Mamele-surogat, criticate de Biserică

Mamele-surogat, criticate de Biserică

Cuplurile sterile apelează la serviciile mamelor-surogat

Subiectul mamei-surogat naşte controverse. După model occidental, tot mai multe femei aleg să-şi închirieze trupul, timp de nouă luni, din cauza problemelor financiare. Feţele bisericeşti sunt, însă, împotriva acestui gest.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ceea ce nu este interzis de lege, este permis. În lipsa unor reglemetări în domeniu, femeile care doresc să fie mame purtătoare postează anunţuri la mica publicitate.

Pentru foarte multe dintre ele, banii proveniţi din închirierea uterului ar fi ca o gură de oxigen pentru conturile goale, mai ales dacă au şi copii de crescut. Este şi cazul Andreei Pîrvu, a cărei poveste aţi putut-o regăsi în paginile cotidianului Adevărul de Seară.

Această nouă modalitatea la care apelează familiile care nu pot avea copii, nu este agreată de Biserica Ortodoxă.

„Biserica nu poate să ia poziţie în acest caz, poate doar să însoţească pastoral acele persoane. Întrebarea care se pune cu adevărat aici este cine va fi părintele. Cui îi va spune acel copil mamă?

Facem apel la bunul simţ al oamenilor şi sperăm să nu se mai copieze modele occidentale nocive. În plus, selecţia embrionară ştim că ar presupune şi îngheţarea celorlaţi embrioni, deci Biserica nu poate să susţină aşa ceva!", spune preotul Constantin Necula, consilier de imagine al Mitropoliei Ardealului.

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

citeste totul despre: