Handbal: Camelia Balint va juca la Rulmentul Braşov

Handbal: Camelia Balint va juca la Rulmentul Braşov

Camelia Balint a părăsit HCM Ştiinţa Baia Mare Foto: HCM Ştiinţa

Extrema stângă Camelia Balint Hotea a semnat un contract cu formaţia de handbal Rulmentul Braşov, după 10 ani în care a evoluat la HCM Ştiinţa Baia Mare.

Ştiri pe aceeaşi temă

Anunţul a fost făcut vineri seara de clubul băimărean, pentru care handbalista în vârstă de 26 de ani a jucat în ultimul deceniu. Camelia Balint Hotea a fost cea mai bună marcatoare a Ştiinţei în sezonul 2010-2011, cu 122 de goluri reuşite.

De-a lungul anilor a jucat în echipele naţionale de junioare, tineret şi senioare, iar cu gruparea băimăreană şi-a trecut în palmares o finală de Challenge Cup (2003) şi trei participări consecutive în Cupa EHF.

În 2003 a fost desemnată de conducerea clubului cea mai valoroasă jucătoare a echipei. A repetat performanţa în 2007, an în care a fost aleasă cea mai bună sportivă a judeţului Maramureş şi a primit titlul de Cetăţean de onoare al municipiului Baia Mare.

Camelia Balint Hotea a făcut parte din lotul naţionalei de senioare, la CM din Franţa, din 2009 (locul 4).

La Rulmentul Braşov, Balint Hotea se va alătura noilor transferuri efectuate de echipa antrenată de Mariana Târcă în ultima perioadă: Cristina Zamfir, Laura Chiper, Maria Burghel, Daniela Brânzan şi Eliza Buceschi, ultima fiind căpitanul naţionalei de tineret şi fostă jucătoare a formaţiei băimărene.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:citeste totul despre: