FOTO Cât costă un weekend la schi în Poiana Braşov. Comparativ, preţurile în staţiuni montane din Austria şi Bulgaria

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poiana Braşov are zece pârtii de schi la standarde europene. Administratorii susţin că zăpada egalează calitatea zăpezii din Austria. Oficial, sezonul de schi din acest an se deschide pe 23 decembrie.

Poiana Braşov are cel mai mare domeniu schiabil din România, 10 pârtii întinse pe 25 kilometri. Potrivit specialiştilor, aici se află cea mai lungă pârtie din ţară, dar şi cele mai bune condiţii pentru schi în sezonul de iarnă. Un weekend la schi poate ajunge însă la 1000 de lei în Poiana Braşov. O cameră se poate închiria la preţuri cuprinse între 150 şi 500 de lei pe noapte. 

O urcare cu gondola costă 20 de lei, iar cea mai ieftină urcare cu teleschiul este 8 lei. Echipamentul de schi se închiriază în medie cu 40 de lei pe zi. Nici mâncarea nu este foarte ieftină. O masă de două persoane poate depăşi 200 de lei.

În acest weekend se schiază pe partea superioară a părtiilor Lupului şi Drumul Roşu, dar şi pe Kantzel şi Doamnei. Funcţionază telegondola, telescaunul Ruia şi telecabina Kantzel

„Chiar dacă este cea mai scumpă staţiune din România, Poiana Braşov este preferară de schiori pentru că oferă pârtii de toate categoriile, zăpadă de bună calitate, dar ofgerte variate de cazare. Mulţi turişti aleg Poiana Braşov pentru că nu vor să piardă timp cu transportul. Este mai aproape decât staţiunile din Bulgaria sau Austria, mai ales pentru un weekend, nu neapărat pentru un sejur de o săptămână“, a spus Cristian Rogozea agent de turism.

Cât va costa transportul pe cablu

Biletul pentru urcare/coborâre cu telecabina sau telegondola este de 20 lei/călătorie pentru adulţi şi 10 lei pentru copii, iar un bilet cu o urcare şi o coborâre este 35 de lei pentru adulţi şi 17 lei pentru copii. În cazul cartelelor de acces, acestea vor putea fi achiziţionate şi/sau încărcate cu 6 până la 240 de puncte. Şase puncte costă 30 de lei pentru adulţi şi 15 lei petnru copii, însă costul pentru fiecare punct scade semnificativ dacă sunt achiziţionate pachete cu mai multe puncte De exemplu, o cartelă de 30 de puncte costă 100 de lei pentru adulţi şi 55 de lei pentru copii. Pentru fiecare urcare în baza cartelei cu puncte, vor fi taxate şase puncte pentru telecabina Capra Neagră şi telegondolă, două puncte pentru teleschiurile Bradul şi Ruia sub teleferic, şi un punct pentru teleschiurile Stadion şi Kanzel.

Care sunt pârtiile din Poiana Braşov

În Poiana Braşov se va putea schia în sezonul rece pe următoarele pârtii: Drumul Roşu (5,8 kilometri) şi variantele sale, de 2,95 kilometri lungime, pe pârtia Lupului (2,62 kilometri) şi Kanzel (0,80 kilometri)- toate considerate dificile, pe pârtiile Sulinar (2,82 kilometri) şi variantele sale (1,70 kilometri), de dificultate medie, pe Bradul (0,50 kilometri) şi Stadion (0,10 kilometri), de dificultate uşoară. De asemenea pe pârtia Bradul se poate schia şi în nocturnă.

Schi în Bulgaria sau Austria

Schiorii pot alege să meargă în Bulgaria sau Austria. Preţurile nu sunt foarte mari, dar trebuie să aveţi în vedere şi buget pentru transport. De exemplu un weekend în Bulgaria la schi costă 100 -200 de euro de persoană cu demipensiune. Preţul este similar cu cel din Poiana Braşov.  În Austria este puţin mai scump, iar preţurile sunt undeva la 200-250 de euro de persoană cu mic dejun. Preţurile sunt pentru trei nopţi de cazare. Un alt avantaj în Bulgaria şi Austria este acela că skipass-ul este inclus în preţ şi nu veţi mai cheltui bani atunci când ajungeţi la pârtie.  

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite