Cum vă puteţi apăra de partenerii violenţi. Sfaturi de la poliţişti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Oamenii legii au organizat mai multe întâlniri în tot judeţul cu ocazia Săptămânii Prevenirii Criminalităţii. Subiectul abordat de această data a fost violenţa în familie, des întâlnită în România.

Poliţiştii au discutat de persoanele care pot avea astfel de probleme şi le-au sfătuit să nu suporte bătăile şi abuzurile. Cel mai important este să ceară ajutor. Dacă sunteţi victime ale violenţei domestice cereţi ajutor la 112 sau mergeţi la cea mai apropiată secţie de poliţie. Depuneţi plângeri şi cereţi un certificat medico-legal deoarece în astfel de cazuri dovezile sunt importante. Multe femei stau alături de soţii violenţi pentru că spun că nu au unde să meargă sau cum să se întreţină. Există însă soluţii. Serviciul Public de Asistenţă Socială poate oferi sprijin emoţional, dar şi posibilitatea cazării în centre speciale. Când plecaţi de acasă nu uitaţi să luaţi toate documentele de identitate.

Ordinul de protecţie vă poate salva viaţa

Un alt mod de a scăpa de abuz este solicitarea la Judecătorie a unui ordin de protecţie împotriva agresorului. Pdată obţinut acesta interzice contactul agresorului cu victima, atât prin evacuarea agresorului din locuinţa comună, cât şi prin restricţiile privind apropierea de victimă, de copii şi alte rude ale ei, de locuinţa sau de locul de muncă al acesteia. În plus agresorul poate fi obligat de magistraţi să suporte costurile  pentru locuinţa temporară unde victima, copiii minori sau alţi membrii de familie locuiesc, dar şi urmarea de către acesta a unor şedinţe de consiliere.Ordinul de protecţie este executoriu şi poate acoperi o perioadă de 6 luni de zile. Cererea poate fi depusă de victimă, procuror, terţe persoane sau instituţii cu atribuţii de protecţie socială iar poliţia monitorizează şi ia măsuri în caz de nerespectare a ordinului de protecţie.

Braşov



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite