Campanie antidrog, prin pedalare şi graffiti

Campanie antidrog, prin pedalare şi graffiti

foto: arhivă

Bicicliştii de la Asociaţia „Braşovul pedalează" sunt aşteptaţi în această seară, de la ora 18.00, să fie voluntari antidrog pentru o zi. Şi braşovenii se pot alătura acţiunii, al cărei start se dă din faţa Primăriei Braşov.  

Ştiri pe aceeaşi temă

Tinerii sunt aşteptaţi, luni, în Piaţa Sfatului pentru a participa la concursul organizat de Centrul Regional de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog (CPECA), sub sloganul „Eliberează-te prin artă". Tinerii vor trebui să facă desene cu mesaj explicit antidrog. În paralel, voluntarii centrului antidrog vor împărţi pliante de informare antidrog.

Acţiunea face parte din Campania de prevenire a consumului de droguri, denumită „Absentul". Specialiştii antidrog marchează astfel Ziua Internaţională de Luptă Împotriva Traficului şi Consumului Ilicit de Droguri.

La finalul concursului de graffiti, tinerii vor împărţi fundiţe antidrog, simbolul comunităţii braşovene, în lupta antidrog.

 Cifre îngrijorătoare

Reprezentanţii CPECA atrag atenţia asupra numărului tot mai mare de tineri care aleg să consume substanţe etnobotanice şi droguri ilicite.

„Cel mai grav este că vârsta de debut a consumului a scăzut dramatic. Avem cazuri de consumatori de etnobotanice în vârstă de 11 ani, lucru care ne alarmează. Aceşti copii sunt cei care abandonează procesul terapeutic", a spus Anda Samson, psiholog CPECA.

Dacă în luna mai specialiştii au consiliat un număr de 60 de tineri în ceea ce priveşte consumul de etnobotanice, în luna iunie, 82 de tineri au călcat pragul CPECA. Tinerii trebuie să ştie că drogurile afectează iremediabil creierul care practic este „prăjit" de aceste substanţe nocive.


Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

citeste totul despre: