Braşov: Teutonii revin la Feldioara

Braşov: Teutonii revin la Feldioara

Cetatea este principalul obiectiv turistic din Feldioara

Primăria din Feldioara a primit avizul Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului cu privire la cererea de finanţare pentru proiectul „Obiective culturale, tradiţii şi obiceiuri în comuna Feldioara".

Ştiri pe aceeaşi temă

Proiectul constă în faptul că, în următorii doi ani, adică 2011 şi 2012, vor fi reorganizate patru sărbători şi festivaluri, care au fost odinioară tradiţionale pentru întreaga comunitate din Feldioara. Edilii speră ca astfel să atragă turişti în zonă.

În anul 2011, când se va demara proiectul, comuna Feldioara împlineşte 800 de ani de atestare documentară. „Solicitarea noastră a fost acceptată, iar banii pentru acest proiect vor putea fi accesaţi prin Programului Operaţional Regional. Ne bucurăm că putem sărbători, aşa cum se cuvine, aniversarea celor 800 de ani ai comunei", a declarat Sorin Taus, primarul Feldioarei.

Mai exact, localnicii vor putea participa la Festivalul de Rusalii, alături de tradiţionala sărbătoare a Arminderilor , la Târgul de Tradiţii şi Obiceiuri de Crăciun dar, mai ales, la Festivalul dedicat cavalerilor teutonilor, care va fi sărbătorit de două ori, în 2011 şi în 2012.

Proiectul este de aproape 200.000 euro.


Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:


citeste totul despre: