Braşov: Drama familiei unui militar mort în Afganistan, Paul Caracudă

Caporalul braşovean Paul Caracudă şi sergentul major Dan Ciobotaru au pierit în Afganistan, în timpul unei misiuni pe autostrada A1 Kabul-Kandahar. Soldatul braşovean avea 36 de ani, era căsătorit şi era tatăl a doi copii. Bărbatul era singurul care întreţinea familia şi plecase pe front cu speranţa că va putea oferi copiilor săi un viitor mai bun.

Ştiri pe aceeaşi temă

Militarul mort în Afganistan ajunge deseară acasă

VIDEO Dramă în familia militarului buzoian, mort în Afganistan

Caporalul Paul Caracudă şi colegul său au pierit în Afganistan, după ce autovehiculul în care se aflau a fost atacat cu un dispozitiv exploziv improvizat, acţionat de la distanţă. Braşoveanul de 36 de ani era angajat al armatei din 1996 şi făcea parte din batalionul 33 Manevră, dislocat în Afganistan. Militarul era căsătorit şi avea o fetiţă de doi ani şi un băiat de opt ani. Vestea a căzut ca un trăsnet asupra familiei şi cunoscuţilor acestuia.

Încă doi militari din Batalionul 33 Manevră au murit în Afganistan

„Paul era un om minunat. Ei, amândoi, sunt nişte oameni minunaţi. În ochii mei şi ai cunoscuţilor dădeau impresia cuplului perfect, se iubeau enorm şi îşi iubeau copiii enorm. Copiii noştri sunt prieteni de joacă. Este o veste groaznică, nu îmi pot reveni. Nu ştiu cum va trece peste asta soţia sa", a declarat Monica Corobian, o prietenă de familie.

Cunoscuţii soldatului spun că acesta era cel care întreţinea familia, pentru că soţia sa nu avea seviciu. Bărbatul era ştiut ca un om cu suflet mare, care îşi iubea nespus familia şi ar fi făcut orice pentru soţia şi copii săi.

„Nu-mi vine să cred. E o tragedie fără margini. Îl ştiu de 8-10 ani, de când locuiesc în acest bloc. Era un om respectuos şi liniştit şi întreţinea toată familia, pentru că soţia sa nu avea serviciu. Cu siguranţă a plecat pe front pentru că avea nevoie de bani, tot pentru familia lui. Este un şoc pentru noi toţi, iar soţia sa va trebui acum să crească singură doi copii", a spus Ana Morar, una dintre vecinele soldatului.

 „Sunt convinsă că a plecat în Afganistan pentru bani, pentru că a vrut să ofere un viitor mai bun familiei sale. Toată lumea ştie cum se trăieşte în România aşa că nu e de mirare ca soldaţii să plece pe fronturi străine pentru mai mulţi bani. E mare păcat pentru că în urma sa a rămas o familie distrusă", a spus Cătălina Andone, o altă vecină a bărbatului.

Citiţi şi: Tatăl militarului mort în Afganistan:”A murit, săracul, într-un război care nu e al nostru”

Caporalul Paul Caracudă a pierit pe front la nicio o lună şi jumătate, după ce un alt soldat braşovean, Valerică Leu, care făcea parte din acelaşi batalion, a murit în Afganistan, în timpul unei misiuni. Soldatul braşovean va fi înmormântat cu onoruri militare şi este propus pentru a fi decorat cu Ordinul Naţional Steaua României în grad de Cavaler.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:


citeste totul despre: