Braşov: CAMPANIE: Consilierii locali au renunţat la serviciile CET

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Braşov: CAMPANIE: Consilierii locali au renunţat la serviciile CET
Braşov: CAMPANIE: Consilierii locali au renunţat la serviciile CET

Membrii Consiliului Local, care locuiesc la bloc, au renunţat la serviciile CET de foarte mult timp, tocmai din pricina dezavantajelor. Cu toate acestea, puţini sunt aceia care se mai gândesc şi la soarta braşovenilor, condamnaţi să suporte neajunsurile furnizorului.

„Adevărul de Seară” îşi continuă campania de sensibilizare a autorităţilor pentru reducerea taxelor de debranşare de la CET. În acest context, dar şi în condiţiile problemelor financiare grave pe care le întâmpină furnizorul, am vrut să aflăm câţi dintre membrii Consiliului Local, care este de fapt patronul CET, mai sunt racordaţi la sistemul centralizat de încălzire.
În acest sens i-am contactat pe membrii forului care, în conformitate cu declaraţiile de avere postate pe site-ul Primăriei Braşov, au în proprietate apartamente şi deci, teoretic, ar trebui să fie racordaţi la sistemul centralizat de încălzire.

Susţinere pentru reducerea taxelor


„Nu puteam să stau după programul lor de apă caldă. Mi-am făcut de mult timp o instalaţie proprie pe curent. Deocamdată, nu m-am debranşat, dar cred că până la urmă o să fie debranşat tot blocul, fiindcă mai sunt foarte puţini racordaţi la sistem şi nu mai rentează”, a spus consilierul local Mihai Ghirdă. Acesta a precizat că în şedinţa viitoare a Adunării Generale a Acţionarilor de la CET, va susţine interpelarea depusă de consilierul local Adrian Atomei pentru reducerea taxelor de debranşare. „Sunt foarte mari aceste taxe şi, după părerea mea, sunt chiar exagerate. Am lipsit la şedinţa trecută a AGA, dar fără discuţie voi susţine acest demers”, a declarat Mihai Ghirdă.

„Nu mă interesează”

Cu toate că a fost ales de către braşoveni să le reprezinte interesele, consilierul local Traian Serendan este total dezinteresat de ceea ce se întâmplă cu CET. Chestionat telefonic cu privire la aceste probleme, acesta a răspuns sec că: „Eu locuiesc la casă şi nu mă interesează deloc problema asta cu CET-ul”, cu toate că în conformitate cu declaraţia de avere, are în proprietate două apartamente.
Pe lista consilierilor care nu beneficiază de acest serviciu este şi consilierul Adrian Atomei. „Apartamentul în care locuiesc nu este proprietate personală, dar nu mai este branşat la CET. Cu toate acestea, înţeleg disconfortul celor care sunt racordaţi la CET şi de aceea am iniţiat un demers pentru reducerea taxelor de debranşare. Sunt însă şi colegi de-ai mei care stau la casă, dar susţin sistemul centralizat şi nu-i înţeleg de ce, atâta timp cât sunt în necunoştinţă de cauză”, a punctat Atomei.

Sistem dezavantajos

Şi Carmen Ferghete Ţop este unul dintre aleşi care au renunţat la serviciile CET din anul 2000, recunoscând că sistemul centralizat a dezavantajat-o. „Era dezavantajos, mai ales că 80 % dintre locatarii blocului în care locuiesc erau deja debranşaţi. Îmi doresc ca problema CET să fie rezolvată, deoarece este foarte greu ca braşovenii să nu aibă apă caldă mai ales acum vara, pe căldură. Nu este un lucru normal ca toţi să sufere din pricina acestei probleme”, a punctat Carmen Feghete.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite