17.000 de familii şi cinci şcoli din Braşov au rămas fără căldură din cauza datoriilor CET

0
Publicat:
Ultima actualizare:
foto arhiva
foto arhiva

Aproximativ 17.000 de familii din municipiul Braşov ale căror locuinţe sunt alimentate la sistemul centralizat de termoficare nu au căldură în case. În aceeaşi situaţie sunt şi cinci unităţi de învăţământ, întrucât furnizorul de gaz a sistat livrarea de gaze către CET, din cauza datoriilor.

În municipiul Braşov există circa 19.000 de apartamente racordate la CET, dintre care 11.000 sunt alimentate de sursele CET şi CAF Metrom, iar restul de 8.000 de apartamente sunt racodate la centrale de cvartal, care au sursă proprie de alimentare cu gaz.

În condiţiile în care GDF Suez România a sistat furnizarea de gaz către CET din luna iulie, din cauza datoriilor de aproximativ 8 milioane de lei acumulate de firma de termoficare, aproximativ 19.000 de familii tremură de frig în case.

Potrivit directorului CET Braşov, Florin Cuţitei, în Braşov există şi cinci unităţi de învăţământ racordate la CET: Şcoala generală nr. 25, Liceul de Artă, Liceul Sportiv, Grădiniţa nr. 29 şi Grădiniţa "Aprily Lajos".

Unele clase au fost dotate de către Primărie cu calorifere electrice, pentru ca elevii să nu sufere de frig.

"În aceste şcoli nu am putut relua furnizare de căldură din cauza datoriilor pe care le avem la furnizorul de gaz. Dar suntem în discuţii cu cei de la gaz pentru o eşalonare a datoriilor şi sperăm că în decurs de o săptămână să putem furniza căldură către şcoli şi populaţie.

Cele două grădiniţe au fost dotate cu calorifere electrice şi nu sunt probleme să îngheţe copiii până la rezolvarea situaţiei", a declarat, luni, directorul CET Braşov.

De asemenea, Vasilica Diaconu, inspector general adjunct al Inspectoratului Şcolar Judeţean Braşov, a spus că în special clasele primare din cele trei şcoli racodate la CET au primit calorifere electrice.

"Ştiu că sunt câteva şcoli racordate la CET care au avut probleme cu frigul, dar au fost asigurate calorifere electrice, în special la clasele mai mici. Dar nu s-a pus problema să se trimită copiii acasă.

Nu avem copii trimişi acasă din cauza frigului. Eu astăzi dimineaţa (luni - n.r.) am discutat cu o parte dintre colegi şi nu mi s-a raportat aşa ceva", a spus Diaconu.

Cele cinci unităţi de învăţământ nu au datorii către CET. În schimb, în Braşov sunt 150 de asociaţii de proprietari care au datorii restante de 13,8 milioane lei către CET.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite