11 turişti din Ungaria, recuperaţi din Piatra Craiului după o operaţiune de 12 ore

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Turiştii au fost recuperaţi după o intervenţie de 12 ore. FOTOIJJ Braşov
Turiştii au fost recuperaţi după o intervenţie de 12 ore. FOTOIJJ Braşov

Turiştii s-au blocat într-o zonă stâncoasă din Masivul Piatra Craiului şi nu au mai putut coborî din cauza întunericului. A fost aduşi în siguranţă la baza muntelui după o operaţiune care a durat toată noaptea.

11 turişti din Ungaria, dintre care şase bărbaţi, patru femei şi un copil de 13 ani au rămas captivi aseară în Masivul Piatra Craiului. Oamenii ajunseseră într-o zonă stâncoasă şi nu au mai putut coborî din cauza întunericului. În jurul orei 22.00 au sunat la 112 după ajutor.

„Echipajul de jandarmi a ajuns la aproximatv 120 de metri de coordonatele indicate pe GPS, însă turiştii nu au putut fi imediat recuperaţi din cauza zonei accidente, respectiv un perete de stâncă de 50 de metri. În jurul orei 00.50 turiştii au fost reperaţi. Unul dintre ei a încercat să aleagă singur o altă potecă şi a rămas captiv într-o zonă stâncoasă, dar a fost recuperat. S-a început coborârea spre Cabana Plaiu Foii“, a declarat Ciprian Aldea, putrător de cuvânt al Inspectoratului Judeţeand e Jandarmi Braşov.

Deplasarea s-a făcut pe timp de noapte, şi azi-dimineaţă la ora 10.00 toţi cei 11 turişti au ajuns în siguranţă la Cabana Plaiu Foii ajutaţi de jardarmi şi salvamontişti. Din fericire niciunul din turişti nu a fost rănit, iar un microbuz i-a preluat şi i-a transportat la cabana din localitatea Sâmbăta unde erau cazaţi. 

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite