VIDEO Botez desprins din filmele de groază la o biserică din Brăila. Un preot nervos apucă bebeluşul de cap şi îl scufundă în apă ca pe un sac de cartofi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Scene incredibile s-au petrecut la o biserică din Brăila în urmă cu câteva zile. Preotul care oficia o slujbă de botez s-a enervat pentru că nu reuşea să îşi ridice patrafirul şi s-a descărcat pe micuţul care plângea, abuzându-l într-o manieră ce cu greu poate fi descrisă în cuvinte.

UPDATE Poliţiştii din Brăila au demarat o anchetă după apariţia filmuleţului în care un preot bruschează un bebeluş în timpul slujbei de botez. 

“Poliţiştii s-au sesizat din oficiu pe baza imaginilor apărute în mass-media şi efectuează verificări pentru a stabili dacă în cauză sunt întrunite elementele constitutive ale vreunei infracţiuni, urmând a se lua măsurile legale în consecinţă”, a declarat subinspectorul Laura Dan.

Şi Arhiepiscopia Dunării de Jos a transmis un comunicat în care anunţă că va demara o anchetă care-l vizează pe preotul respectiv şi totodată cere iertare familiei bebeluşului bruscat în biserică.

„În legătură cu cele petrecute la săvârşirea Tainei Sfântului Botez în biserica «Sfinţii Împăraţi» din municipiul Brăila, ne exprimăm regretul pentru atitudinea nepotrivită a preotului slujitor şi, în acelaşi timp, cerem iertare familiei şi credincioşilor prezenţi. Aspectele ce decurg din materialul înregistrat video vor fi cercetate potrivit rânduielilor liturgice şi canoanelor bisericeşti, în vederea luării măsurilor ce se impun”, se arată în comunicatul transmis de reprezentanţii Arhiepiscopiei Buzăului şi Vrancei.


Un filmuleţ postat marţi pe reţelele sociale, în care este prezentat un botez oficiat de preotul Traian Mazăre de la biserica Sfinţii Constantin şi Elena din Brăila, a stârnit mii de reacţii de indignare din partea celor care l-au vizionat.

Pe imagini se vede cum preotul încearcă să scufunde copilul în apă, dar nu reuşeşte pentru că este incomodat de patrafir. El aproape că îi aruncă bebeluşul unui participant la slujba de botez, în încercarea de a-şi ridica veşmântul din mătase.

Nu reuşeşte şi apucă copilul extrem de nervos, fiind ajutat de părinţii micuţului pentru a duce la bun sfârşit slujba de botez. Pe imagini se văd feţele aproape înmărmurite ale invitaţilor, care nu ştiu cum să reacţioneze la gesturile de nervozitate ale preotului.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite