Brăila: Stare de alertă din cauza unui copac doborât peste cablurile de tramvai şi o maşină

Brăila: Stare de alertă din cauza unui copac doborât peste cablurile de tramvai şi o maşină

ASTĂZI: Trafic paralizat, călători nervoşi, un bolid nou nouţ avariat, un proprietar disperat, două tramvaie oprite în trafic- sunt ingredientele dimineţii de astăzi din Brăila. Stare de asediu azi dimineaţă în jurul orei 9.30 pe Calea Galaţi din municipiul Brăila, după ce un copac uscat a căzut doborât de vânt peste cablurile de tramvai şi un autoturism.  Şi noaptea trecută, un copac a căzut pe drumul dintre Brăila

Din punct de vedere politic, în ultimul an, Liviu Dragnea şi-a dovedit capacitatea de a controla lucrurile. A decapitat două guverne, şi-a impus oamenii în funcţii-cheie, a ţinut opoziţia parlamentară în lesă, iar pe preşedintele Iohannis l-a izolat pe scena politică, lăsându-l fără prea multe alternative în momentele de criză guvernamentală.

acum 13 zile · comentarii (15)

O cultură mare este o cultură a temelor mari! O cultură mică este o cultură a „motivelor” mici, locale, regionale, a descrierilor pitoreşti, a folclorului, a „specificului”. Teme precum Dumnezeu, moartea, viaţa, întrebările fundamentale ale omului – ce pot să ştiu, ce trebuie să fac, ce-mi este îngăduit să sper, de unde venim, încotro ne îndreptăm – sunt întrebări „înghiţite” în sec, neadresate, prin tradiţie, într-o astfel de cultură.

acum 13 zile · comentarii (1)

În ultimii ani, Simona Halep a devenit cel mai important sportiv român. Plecând de la performanţa din 2008, atunci când câştiga Roland Garos la junioare, aceasta a continuat să crească în plan sportiv iar în 2013 intra în top 10 WTA. A început anul 2014 pe locul 7 WTA şi în august a ajuns pe doi, după finala pierdută la Roland Garos.

acum 13 zile · comentarii (11)

În sfârşit, minciunile ies la iveală. Tot mai mulţi salariaţi citesc fluturaşii de salarii şi se crucesc. Nu le vine să creadă. Salariile sunt un pic mai mari, sau aceleaşi, sau mai mici. Poliţiştii pierd la salarii, la fel grefierii, personalul didactic şi nedidactic din şcoli, personalul de îngrijire, IT-iştii şi multe alte categorii. Liviu Dragnea e disperat. Îi cere ministrului Muncii să explice minciunile. Cam greu.

acum 13 zile · comentarii (4)

La 65 de ani de la trecerea la cele veşnice a lui Iuliu Maniu, propun să supunem analizei o perioadă mai puţin cunoscută din viaţa marelui om politic român. Continuator al memorandiştilor şi personalitate de seamă a vieţii politice româneşti interbelice, Maniu a reprezentat un important factor al rezistenţei româneşti împotriva politicii opresive a Imperiului Austro-Ungar

acum 14 zile · comentarii (5)

Multora poate titlul le pare prea dur, bombastic. El reflectă o realitate crudă, pe care populaţia, dar şi ziariştii în căutare de subiecte, o ratează. Din 1990 până în prezent, miniştrii sănătăţii au emis ordin după ordin privind condiţiile minime privind autorizarea unei unităţi sanitare, acestea au fost permanent ignorate iar mizeria a fost ascunsă prin preş prin acordarea de noi termene. De 27 de ani!

acum 14 zile · comentarii (5)

Unul dintre reperele în jurul căruia ar trebui să pivoteze disputa politică, economică şi socială din R. Moldova, în perspectiva alegerilor parlamentare din noiembrie 2018 este aşa numitul „furt al miliardului” (în realitate, vom vedea, sumele sunt mult mai mari). De la dispariţia banilor au trecut circa patru ani, timp în care autorităţile nu au oferit dovezi credibile că identificarea vinovaţilor este o preocupare majoră. Dimpotrivă.

acum 14 zile · comentarii (5)

Dacă, cu tot dinadinsul, vrem să transmitem un mesaj de acest gen către Bruxelles în momentul când se discută din ce în ce mai apăsat despre posibile încălcări grave şi persistente ale regulilor presupuse de statul de drept, atunci mesajul transmis de senatorul Şerban Nicolae, liderul senatorilor PSD, pentru colegii de la Euronews şi rostogolit acum în presa internaţională este absolut binevenit.

acum 14 zile · comentarii (61)

Pe România fudulă nu o deranjează ce spun şi ce fac Dragnea şi Tăriceanu, dar o bagă în trepidaţii rezultatele Simonei Halep şi e gata să meargă până la capătul lumii după ea ca să îi ceară socoteală de ce nu a câştigat. România fudulă este grădina Maicii Domnului din care vrea să fugă toată lumea şi în care nimeni nu vrea să vină. Ca să-l parafrazăm pe apostolul Puric, România fudulă nu este nici facultativă, nici obligatorie, ea este.

acum 14 zile · comentarii (104)
Postari Recente