Braila: Oraşul în care oamenii stau în poziţia echer la ghişee

Braila: Oraşul în care oamenii stau în poziţia echer la ghişee

Contribuabilul stă cu fruntea plecată în faţa funcţionarului public sau este plimbat de la un birou la altul Despre atitudinea funcţionarilor publici s-a vorbit mult şi critic. Deşi unii au mai învăţat să zâmbească, nu puţini sunt aceia care, pe lângă faptul că te ţin în poziţia echer în faţa lor, te mai şi sictiresc de nu mai ştii cine pe cine plăteşte: tu pe funţionar sau el pe tine?! Şi uite aşa, pleci acasă vo

Prietenia şi colaborarea dintre Europa şi SUA este pilonul central al securităţii europene şi a contribuit, nu în ultimul rând prin planul Marshall, la prosperitatea continentului European. Evitarea unui război European a fost posibilă şi datorită apropierii securitare, economice şi ideologice între cele două continente, iar idealul unei Europe libere, întregite şi în pace a fost continuu alimentat de prietenia transatlantică.

acum 9 zile · comentarii (4)

Deşi tema principală a acestei tablete este despre metehnele gândirii, vă avertizez că n-o să scriu despre filosofie, ci despre mult mai pământenele apucături umane, rezumate prin termeni precum făţărnicie, cruzime, minciună, manipulare, impostură sau promovarea cu insistenţă a falselor valori.

acum 9 zile · comentarii (8)

Moştenită dintr-o viziune anterioară anului 1989, viziunea asupra sportului nu a urmărit adaptarea la o bază socială şi economică care a suferit mutaţii majore. Privită numai ca posibilitate de afirmare externă a valorii/vigorii poporului român, cu o politică de asigurare a „tuturor condiţiilor” pentru sportului de performanţă, mişcare sportivă oficială din România a trăit cu începere din 1990 până în prezent un declin constant.

acum 9 zile · comentarii (0)

Stimaţi spectatori şi ascultători, în câteva minute începe emisiunea „Războiul mondial, minut cu minut“[1], iar subsemnatul va încerca să facă atât o avancronică a meciurilor, cât şi o scurtă analiză a capacităţii echipelor de a duce până la capăt acest lung campionat, care se arată a fi din ce în ce mai tensionat.

acum 9 zile · comentarii (33)

Trăim într-o ţară cu regim democratic, dar o ţară aflată în tranziţie. În primele zile ale anului 1990, Silviu Brucan prevestea sau prorocea că această tranziţie va dura cam 20 de ani. Cel puţin pe mine, această durată m-a uimit prin lungimea ei. Dar, nimeni nu-i profet în ţara lui, încât şi politicianul politolog s-a înşelat.

acum 9 zile · comentarii (2)

O iniţiativă utilă riscă să creeze adversitate prin două prevederi: să fie condusă de preşedintele Camerei Deputaţilor, iar concluziile ei  să fie obligatorii pentru toate guvernele următoare. Liviu Dragnea nu are cultura, experienţa şi reuşite în domeniul acesta sensibil, de proiectare macroeconomică.

acum 9 zile · comentarii (10)

După ce în anul 2012 şi-a recapitulat şi explicat destinul profesional şi esenţa demersului său istoriografic într-o carte concepută sub formă de un dialog purtat în compania unui fost student pe nume Eugen Stancu (cf. „Istoriile mele“, Editura Humanitas, Bucureşti, 2012), iată că pentru Lucian Boia a sosit şi momentul scrierii memoriilor.

acum 9 zile · comentarii (7)

Astăzi, Guvernul a adoptat Hotărârea care prevede modul în care vor fi restituite donaţiile pentru Cuminţenia Pământului. Recent, la Senat s-a votat proiectul de lege pentru adoptarea OUG 117/2017, care a creat cadrul legal ce permite Ministerului Culturii şi Identităţii Naţionale să restituie banii celor care au donat pentru achiziţionarea Cuminţeniei Pământului.

acum 10 zile · comentarii (14)

Paradoxul războiului este că un adversar va ataca orice slăbiciune percepută, astfel încât nu putem adopta o formă exclusivă de război. Trebuie să putem duce operaţiuni în tot spectrul militar. Scopul nu este altul decât restaurarea avantajului competitiv al Americii într-o epocă de reapariţie a concurenţei strategice pe termen lung - James Mattis, Secretarul Apărării, în Congresul SUA

acum 9 zile · comentarii (28)
Postari Recente