BRĂILA: Criminalul Elisabetei este căutat printre surzi

BRĂILA: Criminalul Elisabetei este căutat printre surzi

Ultima oră: Astăzi se va face autopsia cadavrului. Femeia de 41 de ani a fost ucisă cu zeci de lovituri de ciocan, cel mai probabil de către o singură persoană. Cercul de suspecţi numără membri ai Asociaţiei Surzilor, al cărei preşedinte şi translator era victima. Aceasta făcea parte din toate comisiile care vizau problemele persoanelor cu handicap. Zeci de poliţişti lucrează la caz, sub stricta coordonare a procurorului crimina

Brăila: Faleza nu a mai fost reabilitată din 1946

Brăila: Faleza nu a mai fost reabilitată din 1946

Abia zilele trecute, autorităţile s-au apucat să reconstruiască, experimental, 17 metri din taluzul falezei Bătrâna faleză a fluviului a intrat, în sfârşit, în colimatorul primilor edili ai oraşului, însă nu pentru o reabilitare serioasă, aşa cum s-ar cuveni, ci pentru lucrări de probă.

BRAILA: DEZVĂLUIRI - Povestea crimei de la Asociatia Surzilor

BRAILA: DEZVĂLUIRI - Povestea crimei de la Asociatia Surzilor

Dezvăluiri senzaţionale în cazul crimei de la Brăila. Se pare că, Elisabeta Dogărescu, femeia care a fost desfigurată ieri, în sediul Asociaţiei Surzilor, a avut, în trecut, discuţii aprinse cu unii dintre membrii asociaţiei unde muncea. Familia şi vecinii Elisabetei sunt aproape convinşi că singurele persoane care ar fi putut să îi facă rău sunt dintre cele cu care lucra. În această dimineaţă, Georgiana, fata Elisabetei,

BRAILA: Zilnic - Bolnavii fac coadă la tratamente interzise

BRAILA: Zilnic - Bolnavii fac coadă la tratamente interzise

Deşi procedurile nu sunt autorizate, sute de brăileni se înghesuie la "Covoare", să facă termomasaj şi presopunctură Centrul demonstrativ de termomasaj şi presopunctură deschis de câteva luni la „Covoare” oferă gratis demonstraţii celor care suferă de diverse afecţiuni. Miza este vânzarea unor aparate portabile de masaj.

Brăila: O femeie a fost ucisă în mod brutal în sediul surdo-muţilor

Brăila: O femeie a fost ucisă în mod brutal în sediul surdo-muţilor

Anchetă de proporţii la Brăila. Poliţiştii caută, chiar şi cu câini de urmă, un criminal care a luat viaţa unei femei, în urmă cu scurt timp.Femeia a fost ucisă de către un necunoscut, cu mai multe lovituri, chiar în clădirea sediului Asociaţiei Surdo-Muţilor din municipiul Brăila. Victima are capul zdrobit, este desfigurată şi ăncă nu se poate preciza cu ce fel de armă a fost omorâtă.

Brăila: Femeia ucisă cu sânge rece la Surdo-Muţi era preşedinta asociaţiei. Un criminal, în libertate

Brăila: Femeia ucisă cu sânge rece la Surdo-Muţi era preşedinta asociaţiei. Un criminal, în libertate

ŞOCANT: Poliţia brăileană caută un criminal, folosindu-se şi de câinii de urmă. Femeia în vârstă de 41 de ani ucisă în jurul orei prânzului la Brăila, chiar în sediul Asociaţiei Surdo-Muţilor din oraş, se numeşte Elisabeta Dogărescu şi ocupa de ani de zile funcţia de preşedinte al organizaţiei. Poliţiştii şi procurorul nu au terminat ancheta. Chiar şi la această oră, criminalul, care a fugit după comiterea faptei,

Exerciţiul Zapad 2017 a început în urma cu câteva zile. Defence Matters a discutat cu mai mulţi experţi despre cele mai importante obiective strategice ale exerciţiului, ce urmăreşte punctual Rusia şi dacă Zapad 2017 reprezintă un motiv de îngrijorare pentru NATO. Vor creşte tensiunile dintre Vest şi Rusia pe durata exerciţiului? Iată opinia lor.

acum 5 zile · comentarii (20)

Scrutinul din 24 septembrie este cel de-al optulea de la reunificarea Republicii Federale încoace. Se ştie deja cine va câştiga. Creştin-democraţii (CDU/CSU) au un avans considerabil - peste 15% - în faţa social-democraţilor (SPD). După ce nemţii vor merge la urne, vom avea şi răspunsurile la alte patru întrebări importante:

acum 5 zile · comentarii (33)

Am sentimentul că politica românească se află la o răscruce. Zilele acestea pot constitui un punct de cotitură, şi, din păcate, nu într-o direcţie bună. O generaţie de politicieni dispare, biologia îşi spune cuvântul. Au fost oameni care, cu toate limitările lor - şi uneori şi cu păcatele lor - au avut nişte principii şi o imagine încă sănătoasă despre ce înseamnă politica: valori şi principii, proiecte şi politici publice.

acum 5 zile · comentarii (5)

Citesc cu oarecare amuzament că un deputat PNL s-s apucat de greva foamei pentru că i se pare că PSD-ul dă prea multe privilegii comunităţii maghiare. Nu sunt uimit de simplul fapt (liberalismul românesc a fost mai mereu mai degrabă românesc decît liberal), dar sunt totuşi bulversat că asta se întîmplă în 2017. Oare bunul nostru deputat nu s-a uitat pe calendar?

acum 6 zile · comentarii (34)

Crizele suprapuse, interdependente şi care se potenţează reciproc se acumulează la nivel global. Iar acum Regiunea Extinsă a Mării Negre este în vârtejul acestei suprapuneri între crizele globale, cele europene şi regionale care bagă în şoc leadershipul deciziei statelor din regiune.

acum 6 zile · comentarii (39)

Am început să scriu acest articol de la întrebarea: „Cum îşi permite?“ Pentru că zilele trecute, după furtuna care a lovit Timişoara, făcînd zeci de victime, printre care 8 oameni şi-au pierdut viaţa, premierul Mihai Tudose a găsit de cuviinţă să întrebe, aşa, ca la mişto, într-o emisiune TV: „Ce vreţi, să dăm o lege ca să nu mai bată vîntul?“

acum 6 zile · comentarii (4)

Începând de duminică se desfăşoară la Brăila, în organizarea Teatrului Maria Filotti, a XI-a ediţie a Festivalului Zile şi nopţi de teatru la Brăila. Ocazie pentru spectatori să vadă producţii mai noi şi mai vechi care ilustrează tema Comedia în fel şi chip. Comentez în rândurile de mai jos două dintre ele.

acum 6 zile · comentarii (0)

Pe vremea când făceam obligatoriu parte din Pactul de la Varşovia, când ni se cerea să acceptăm doctrina suveranităţii limitate a lui Leonid Brejnev şi făceam tranzacţii comerciale în artificiala rublă transferabilă, ştiam una şi bună. Ţările-surori şi partidele frăţeşti ne refuzau aspiraţiile de independenţă, reale sau doar de ochii lumii, simultan şi într-o singură limbă. Nici o neînţelegere, nici un diferend pe tema asta.

acum 6 zile · comentarii (13)

Relaţia mea personală cu teatrul nu este atât de permanentă şi îndelungată precum cea cu filmul, dar este compusă din momente de mare intensitate. Pentru că se apropie deschiderea noii stagiuni teatrale, rememorez aici principalele aspecte care m-au marcat şi, totodată, încerc o paralelă între cele două arte (prea des) socotite surori: teatrul şi filmul.

acum 6 zile · comentarii (0)

Merg mai departe cu capitol despre căsătorie din eseul lui C.S. Lewis, „Mere Christianity". Lewis realizează aici o sinteză a viziunii creştine asupra căsătoriei; această sinteză realizată pentru BBC nu este nici limitată confesional (la anglicanism), nici specifică Evului Mediu sau Renaşterii.

acum 6 zile · comentarii (41)

Despre sistemul de transmitere a informaţiilor foarte bine pus la punct ce a fost creat de Mihai Viteazul se cunoaşte foarte puţin, dar şi mai puţine lucruri se cunosc că acesta era folosit pentru asigurarea circulaţiei informaţiilor obţinute de la Poartă, cu privire la Sigismund Bathory, Ieremia Movilă, I. Zamoyski (şeful serviciilor secrete poloneze).

acum 7 zile · comentarii (2)
Postari Recente