Puncte de informare preventivă cu privire la riscurile naturale existente în judeţul Brăila. De ce trebuie să ştim cum să ne comportăm în cazul unor calamităţi

Puncte de informare preventivă
cu privire la riscurile naturale existente în judeţul Brăila. De ce trebuie să
ştim cum să ne comportăm în cazul unor calamităţi

Riscurile naturale la nivelul judeţului Brăila sunt reprezentate de fenomene meteorologice periculoase (furtuni, inundaţii, secetă, îngheţ) şi fenomene distructive de origine geologică (alunecări de teren şi cutremure de pământ). Apărarea împotriva riscurilor implică în primul rând cunoaşterea lor.

Bărbat reţinut pentru coruperea sexuală a unui copil de 9 ani

Bărbat reţinut pentru coruperea sexuală a unui copil de 9 ani

Un bărbat de 36 de ani din Brăila a fost reţinut după ce a ademenit doi copii care se jucau în faţa blocului în care locuiau, promiţându-le un telefon mobil, ulterior ducându-i într-un loc ascuns, între blocuri, unde pe unul dintre băieţei l-a mângâiat în zonele intime. Copiii au reuşit să fugă până la urmă, iar mama celui agresat a sunat imediat la Poliţie, care a demarat cercetările.

„Mamaie, noi furăm copii?”. „Ce-ţi veni, copilă?”. „Ştii, azi la grădiniţă mama lui X a spus că dacă nu stă cuminte o să vină un ţigan să o fure!”. Mama s-a cam blocat şi a încercat să bălmăjească un răspuns fără să ştie cam de unde să înceapă. Ochii negri ai nepoată-mii se înecau în lacrimi şi mâinile îi atârnau pe lângă corp. „Spune-mi!”, se auzi vocea ei nervoasă, „Vreau să ştiu! Acum!”.

acum 25 zile · comentarii (65)

Festivalul Zile şi nopţi de teatru la Brăila, având drept principal organizator Teatrul „Maria Filotti“, manifestare de cultură teatrală amplă, de anvergură naţională, uneori izbutind chiar performanţa de a avea şi participanţi din afara graniţelor ţării, a fost creat pe vremea exemplarului directorat al Veronicăi Dobrin.

acum 25 zile · comentarii (0)

Alice Weidel (una dintre cele mai vizibile figuri ale partidului de extremă dreaptă Alternativa pentru Germania – AfD – şi cap de listă la alegerile parlamentare din 2017, unde AfD tocmai a devenit al treilea cel mai mare partid din ţară), Marine Le Pen (lidera Frontului Naţional francez) şi nepoata ei, Marion Maréchal-Le Pen, sînt vîrfuri de lance ale unor formaţiuni naţionalist-anti-imigraţioniste, la limită fasciste.

acum 25 zile · comentarii (45)

Germania a votat: CDU/CSU câştigă numărul cel mai mare de locuri în Bundestag, iar Angela Merkel (Mutti - Mămica, afectuos numită de susţinătorii săi) se îndreaptă, deşi a făcut un scor electoral dezamăgitor, către un al patrulea mandat de Cancelar al celui mai important stat european.

acum 25 zile · comentarii (5)

Ce înseamnă pentru viitorul Europei rezultatele alegerilor germane? Deşi a răsărit soarele pe la ora patru după amiaza şi pe Spree şi în grădina mea, cu rîul şi vechile faţade înviind deodată, ca să arate miilor de alergători de maraton (şi milioanelor de alegători) deprimaţi de ploaia rece de mai devreme, că oraşul are rezerve de atracţie, fie şi la apus, alte ecouri, mult mai sinistre, au ajuns pînă la noi.

acum 26 zile · comentarii (0)

Vineri şi Sâmbătă, 22 şi 23 Septembrie, de la ora 22, 30, la Ateneul Român: Le Concert Spirituel au Temps de Louis XV; Corelli, Telemann, Rameau; Balkan: Miere şi sângeJordi Savall/ Le Concert des Nations/ Hesperion XXI/ Amira Medunjanin, Stoimenka Outchikova-Nedialkova, Aikaterini Papadopoulou, Gürsoy Dinçer, Tcha Limberger, Haïg Sarikouyoumdjian

acum 26 zile · comentarii (0)

Înainte de '90, România lui Ceauşescu părea „un caz tipic de omor“ chiar şi pentru prizonierii „lagărului socialist“. Deja, în ţări vecine, Cehoslovacia, Ungaria şi mai ales Polonia, îndoiala faţă de viabilitatea istorică a comunismului ca formă de abordare a agendei naţionale şi, desigur, ca prezenţă regională şi internaţională intrase în carantină.

acum 26 zile · comentarii (2)

Data de 24 septembrie 2017 este pentru Germania, data alegerilor generale, în urma cărora se va şti cine va fi noul om forte de la Berlin, pentru următorii ani. Cei doi competitori sunt actualul Cancelar, creştin-democrata Angela Merkel, care ţinteşte cel de-al patrulea mandat şi fostul Preşedinte al Parlamentului European, social-democratul Martin Schulz.

acum 26 zile · comentarii (7)

În ciuda presiunilor internaţionale, ignorând cererile venite de la americani, de la ţări mebre ale UE, din Turcia, din Iran, nesocotind decizia Curţii Constituţionale din Irak care a declarat referendumul ilegal, kurzii sunt decişi să iasă la vot pentru ceea ce ar putea fi decizia de a susţine apariţia unui stat kurd, independent şi suveran care să cuprindă teritoriul actual al Kurdistanului irakian, dar şi toate zonele populate de kurzi în Irak

acum 26 zile · comentarii (38)

Până la vreo 31-32 de ani, adică până după Revoluţie, am trăit cu obsesia omnipotenţei Securităţii. Eram convins că telefonul îmi este ascultat zilnic, că, dacă mă aflam într-un grup mai mare de trei persoane, cu siguranţă cel puţin una colaborează cu Cooperativa Ochiul şi Urechea, că respectiva cooperativă ar fi cea mai eficientă instituţie din România.

acum 26 zile · comentarii (6)

Ucraina nu a învăţat nimic din experienţa ultimilor ani. La acest moment, a reuşit cu succes că piardă toată simpatia regională de care se bucura în calitate de victimă şi a devenit vinovatul de serviciu datorită măsurilor dictatoriale prin care reduce drepturile minorităţilor naţionale de a-şi conserva limba şi identitatea culturală.

acum 27 zile · comentarii (33)

În zilele acelea de joi şi vineri, 21 şi 22 Septembrie, la Sala Mare a Palatului: Ceaikovski – Concertul pentru pian şi orchestră nr. 1 în si bemol minor op. 23; Enescu – Simfonia nr. 3 în do major op. 21; Mahler – Simfonia nr. 2 „Resurrection”; Orchestra e Coro dell’ Accademia Nazionale di Santa Cecilia/ Antonio PappanoBeatrice Rana/ Rachel Willis-Sorensen/ Okka Van Der Damerau/ Ciro Visco.

acum 27 zile · comentarii (0)

Mark Zuckerberg, patronul-fondator al companiei, a făcut un anunţ care poate schimba, dacă nu fundamental, cel puţin în foarte mare parte, regulile după care se joacă acum campaniile electorale. A enumerat nouă măsuri pe care compania doreşte să le implementeze pentru a împiedica statele de a folosi Facebook pentru a interveni în procesele electorale ale altor ţări.

acum 28 zile · comentarii (30)