Mecanismul infracţional conceput de doi brăileni pentru a obţine ilegal un certificat de înmatriculare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: arhivă Adevărul
Foto: arhivă Adevărul

Anchetatorii au stabilit că aceştia au falsificat un contract de vânzare cumpărare a unui autovehicul, o fişă de înmatriculare auto şi au făcut mai multe menţiuni în fals în cartea de identitate a maşinii şi în certificatul de înmatriculare eliberat în baza unor înscrisuri false.

Curtea de Apel Galaţi i-a condamnat definitiv, pe 12 noiembrie, pe Cristian Sava la trei ani de închisoare pentru trafic de influenţă, fals material în înscrisuri oficiale şi fals în înscrisuri sub semnătură privată, şi pe Cătălin Popa pentru complicitate la trafic de influenţă şi fals material în înscrisuri oficiale la 2 ani şi 2 luni de închisoare, ambele pedepse fiind suspendate sub supraveghere.

Cei doi brăileni au fost obligaţi să presteze 120 de zile, respectiv, 80 de zile de muncă neremunerată în folosul comunităţii la Biblioteca Judeţeană ”Panait Istrati” din Brăila. Printre cei puşi sub acuzare se numără şi un poliţist, Florian Mortu, care a fost achitat pentru abuz în serviciu, instanţa renunţând la aplicarea unei pedepse în cazul său pentru instigare la comiterea infracţiunii de fals material în înscrisuri oficiale, faptă pentru care a primit doar un avertisment.

Cei trei bărbaţi au ajuns în colimatorul anchetatorilor după ce, pe 7 iunie 2016, o persoană a sesizat la Linia Telverde Anticorupţie o faptă de corupţie. Mai exact, denunţătorul a reclamat faptul că Sava Cristian şi Cătălin Popa au întocmit mai multe acte false pentru a facilita eliberarea unui certificat de înmatriculare pentru un vehicul folosit.

Cel pe numele căruia urma să fie emis certificatul de înmatriculare a apelat la Cristian Sava, care i-a cerut 350 de lei pentru a-l ajuta, prin intermediul lui Cătălin Popa, să obţină documentul. Ulterior, în ”afacere” a fost implicat şi Florian Mortu, care nu a ţinut cont de prevederile legale şi a eliberat certificatul de înmatriculare obţinut în baza unor acte false unei alte persoane decât titularul.

Instanţa a dispus acum recuperarea sumei de bani primită de Cristian Sava şi anularea actelor întocmite în fals de către acesta şi care ar fi urmat să fie folosite de titularul certificatului de înmatriculare.

Este vorba despre un contract de vânzare cumpărare a unui vehicul, o fişă de înmatriculare auto, menţiunile făcute în fals în cartea de identitate a maşinii şi certificatul de înmatriculare eliberat în baza unor înscrisuri false, dar şi a actelor subsecvente întocmite în baza acestora.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite