Fericirea se măsoară în sănătate/ Dr. Paul Creţu este primul brăilean care a introdus pe piaţă produse naturiste canadiene

Sute de persoane din ţară şi străinătate comandă produsele naturiste pe care dr. Paul Creţu le recomandă. Bolile cronice cardiovasculare, hepatice, cancerul, diabetul zaharat şi imunitatea scăzută pot fi tratate şi astfel.

Ştiri pe aceeaşi temă

După ani buni petrecuţi la căpătâiul bolnavilor, medicul primar de medicină generală şi pediatrie, Paul Creţu, a deschis un magazin cu produse naturiste, convins fiind că acestea ameliorează simptomatologia, dar numai asociate produselor alopate.

„Ca orice afacere la început a fost destul de greu. În 2005, am deschis acest magazin care avea la început produse naturiste româneşti. Am încercat tot timpul să fiu la curent cu noutăţile şi navigând pe internet am găsit un site canadian. Am reuşit să intru în contact cu patronul, român, cu care de altfel am reuşit să comercializăm aceste produse aici", povesteşte dr. Paul Creţu.

Afacerea a evolut şi tot mai multe persoane din Brăila, din ţară şi străinătate s-au îndreptat către produsele oferite de magazinul brăilean.


„Am creat un magazin online, unde am introdus produsele naturiste. Am început să primim tot mai multe comenzi", explică medicul care adaugă că produsele canadiene au fost introduse pe piaţa românească prin medici sau prin intermediul unei persoane aflate în contract cu un medic.

Produse de succes

Unul dintre produsele româneşti cu rezultate foarte bune este „Ocnasept", un deodorant aerosol salin, cu extract din plante medicinale aromatice, 100% natural, indicat în profilaxia afecţiunilor respiratorii, care aparţine ca şi concepţie medicului sibian Ioan Gheorghe Marginean (medic primar ORL), o modalitate de aerosoloterapie comodă şi eficace, la domiciliu.

„Este destinat împrospătării şi parfumării aerului din încăperi (camere de locuit, camere de hotel, birouri firme) sau din spaţiile publice (cabinete medicale, spitale, policlinici, săli de spectacole, săli de fitness), oferind efecte combinate şi anume: odorarea şi dezinfectarea aerului, crearea unei ambianţe plăcute, influenţarea în sens pozitiv a psihicului uman", spune doctorul.

Produsul este recomandat în cazurile de receptivitate crescută la alergii şi infecţii respiratorii (viroze, rino-sinuzite, faringo-amigdalite, otite, laringite, sindrom rino-sino-bronşic, astm, BPOC, etc), simptome ale deviaţiei de sept (încă nerezolvată chirurgical - ORL).


„De la o mamă a cărui copil se află în evidenţă cu astm bronşic, am primit un răspuns favorabil, în legatură cu evoluţia copilului utilizând produsul", a punctat dr. Creţu.

Un alt produs de această dată canadian a cărui eficienţă a fost dovedită în timp este „Formula Flow" inspirată din Teoria Unificată a Bolilor Cardiovasculare a laureatului dublu la Premiul Nobel prof. Linus Pauling şi care a fost concepută iniţial de David Rowland, Fondatorul Institutului de Nutriţie Edison.

Astfel se poate evita operaţia de bypass sau de montare stent, produsul elimină colesterolul depus pe artere şi îmbunătăţeşte fluxul sanguin.

"Este destul de utilizat şi experienţa îmi permite să spun că mulţi pacienţi folosind acest produs, au fost foarte mulţumiţi", a conchis dr. Paul Creţu.

"Am urmat tratamentul prescris de medic trei luni şi acum mă simt foarte bine", spune Matei Ian, 58 ani.

Consultaţii medicale

Recomandarea produselor naturiste se efectuează numai pe baza consultaţiei medicale.

„Eu dau consultaţiile pe medicină naturistă la cabinet, în cadrul consultaţiilor. Le recomand pacienţilor produse naturiste. Unii le cumpără şi vin să-mi spună că se simt mai bine. Uneori produsele naturiste pot avea rezultate mai bune decât medicamentele clasice, dar trebuie asociate acestora", a punctat medicul.

Grupele de afecţiuni privesc toate vârstele: copii, adulţi, bătrâni, iar bolile cronice - cardiovasculare, hepatice, cancerul, diabetul zaharat ocupă un loc important. De asemenea, cazurile de scădere a imunităţii sunt din ce în ce mai frecvente.

Medicul spune că o recomandare de tratament prin produse naturiste nu trebuie efectuată fără investigaţii de laborator prealabile.

„În cazul meu latura profilactică a bolilor primează faţă de latura comercială. Fiecare recomandare de tratament se efectuează individualizat pe grupe de vârstă şi afecţiuni. De regulă, durata unui tratament naturist este de trei luni. Produsele canadiene sunt încă adaptate ca preţuri puterii noastre de cumpărare", a mai spus dr. Paul Creţu.

La sfârşitul tratamentului se refac investigaţiile de laborator, iar medicul le analizează şi interpretează.

citeste totul despre: