Dramă: Pruncul a fost salvat, mama a murit la naştere

La maternitatea din Brăila s-a semnalat primul deces la naştere al unei mame din ultimii şase ani. Elena Baciu, de 40 de ani, asistentă medicală la secţia de ortopedie a Spitalului Judeţean, însărcinată în luna a opta, a ajuns în stare gravă la Spitalul de Obstetrică şi Ginecologie în data de 9 iulie, însă medicii nu au mai putut să salveze decât viaţa copilului.

Ştiri pe aceeaşi temă

După două zile în care au încercat tot ce se putea, au trebuit să constate decesul mamei, care era aşteptată acasă de primul ei copil, un băiat de zece ani. Fetiţa a avut 1.600 grame la naştere şi acum este într-o evoluţie bună.

Citește și:

Reportaj cutremurător: Iadul de la azilul de noapte (FOTO/VIDEO)

„Am avut în faţă un caz foarte rar, din care nu prea există scăpare. Pacienta prezenta toate simptomele de eclampsie în formă extrem de gravă", ne-a declarat dr. Lucian Căprariu.

Medicii spun că femeia se simţea rău de câteva zile dar a venit prea târziu la spital. „Dacă ar fi venit la medic imediat ce starea de rău s-a instalat, mai era o şansă", a declarat dr. Adriana Brebeanu, care a supravegheat pacienta la Terapie Intensivă.

„Din anul 2004 noi nu am mai avut un deces al unei mame în maternitate. Acest eveniment ne mâhneşte enorm, pentru că ştim că am făcut mai mult decât ce era omeneşte posibil ca să salvăm viaţa pacientei", a spus dr. Lucian Căprariu.

Familia femeii decedate a refuzat dialogul cu presa.

citeste totul despre: