Cum a minţit o adolescentă de 17 ani că a fost violată în spital. Tânăra a acuzat un asistent că i-a luat virginitatea în salon

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O adolescentă de 17 ani care a ajuns, la sfârşitul săptămânii trecute, la secţia Chirurgie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila, pentru o apendicită acută, a intrat în panică atunci când a auzit că s-ar putea să treacă şi printr-un control ginecologic înainte de operaţie.

Ca să justifice în faţa părinţilor faptul că nu mai este virgină, fata a reclamat faptul că ar fost violată în salon, de un asistent care venise să îi schimbe branula.

Povestea spusă de adolescentă i-a înfuriat pe părinţi, care au reclamat violul la Poliţie. Imediat a fost demarată o anchetă, care a afectat timp de două zile activitatea secţiei Chirurgie. Tot personalul a fost audiat, poliţiştii ridicând şi vizionând toate înregistrările video.

De asemenea, tânăra a fost dusă la Maternitate, pentru a fi consultată de un medic obstretician. Concluzia acestuia a fost fără echivoc: "Deflorare veche de circa un an, fără urme de violenţă".

"Se pare că pacienta a fost pe la prietenul ei vineri după-amiază, unde a avut contact sexual, după care a ajuns la UPU, cu dureri inghinale. A fost preluată de dr. Botezatu şi i s-au administrat calmante şi antibiotice, urmând ca a doua zi, după toate investigaţiile, să i se facă şi intervenţia chirurgicală pentru criza de apendicită. A fost internată în primul salon de lângă ATI, împreună cu o altă pacientă, iar seara i s-a făcut perfuzia de către asistentul nostru. Apoi, ea a reclamat că asistentul ar fi violat-o în timp ce i se administra perfuzia", a declarat, pentru cotidianul "Obiectiv - Vocea Brăilei", dr. Mihail Iugulescu, directorul Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila.

Viorel Milcu, asistentul medical reclamat de adolescentă se consideră prejudiciat moral. În vârstă de 58 de ani, aceste acceptă cu greu ideea că reputaţia dobândită în baza unei experienţe profesionale de 38 de ani, îi este afectată de această falsă acuzaţie.

"Am intrat în salonul lor, era lumina aprinsă, cealaltă pacientă era şi ea trează. Salonul este vizavi de locul în care stau infirmierele. Uşile erau deschise. Fata de 17 ani butona telefonul. I-am pus branula şi perfuzia. După vreo 30 de minute m-am întors şi am scos perfuzia fiindcă se terminase şi i-am zis să pună bine telefonul, eventual sub pernă, să nu-i dispară şi să nu-l mai butoneze. Ba chiar, părinţii ei erau acolo, iar când i-am pus perfuzia le-am zis să părăsească salonul.

Le-am stins şi lumina şi le-am închis uşa, să se odihnească. Părinţii au intrat însă din nou în salon şi a ieşit taică-său, strigând că i-a fost dezvirginată fata. Cum aşa?! El mi-a zis atunci că eu aş fi violat-o şi că mă reclamă la Poliţie. I-am zis că n-are decât să cheme pe cine vrea, dar să nu mai facă scandal în secţie. Chiar şi mama ei era cu gura mare că i-am dezvirginat fata. Mi-am făcut cruce, am 38 de ani de serviciu, pot să-i fiu bunic...Dimineaţă, m-am trezit cu poliţiştii aici", a declarat asistentul Viorel Milcu (foto).

Le-am stins şi lumina şi le-am închis uşa, să se odihnească. Părinţii au intrat însă din nou în salon şi a ieşit taică-său, strigând că i-a fost dezvirginată fata,

După ce povestea a fost lămurită, tatăl fetei şi-a cerut scuze faţă de conducerea spitalului. "Părea să fi înţeles, mi-a zis că-i este ruşine de ce a făcut fiica sa, că a reacţionat sub impulsul momentului, că-i pare rău!", a precizat dr. Iugulescu.

"După primirea sesizării, poliţiştii au efectuat cercetări şi în cauză au întocmit dosar de cercetare penală", a declarat scms. Jenel Şogor, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila.

Conform procedurilor, dosarul este încă în lucru, o soluţie în acest caz urmând a fi dată de Procuratură. Conform Legii 61/1991, alarmarea falsă a organelor de anchetă se pedepseşte cu amendă de la 100 la 500 lei.

În acest caz, însă, este puţin probabil ca o astfel de sancţiune să fie aplicată, deoarece, atunci când au sunat la 112, părinţii fetei erau convinşi că fiica lor fusese victima unui viol.

Citiţi şi:

Vaslui FOTO VIDEO Sfidarea fără margini a celor 7 indivizi din Vaslui care au violat o elevă până la leşin: „Da, sunt mândru de ce am făcut!“

Brăila



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite