Brăila: Cei 23 care au speriat Europa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Infractori brăileni de toate speţele, cu mandat european de executare a pedepsei, sunt căutaţi de Interpol pentru fraude crime, viol, trafic de droguri sau tâlhării

Infractorii brăileni reuşesc să se ascundă atât de bine de Interpol, încât unii n-au fost prinşi nici după zece ani de pândă. La ora actuală, 23 de escroci, tâlhari, criminali, violatori şi traficanţi de droguri sunt căutaţi cu asiduitate prin toată Europa, unii având de executat câte 10 – 15 ani de închisoare. Căutările încetează în momentul în care faptele comise, oricât de grave ar fi ele, se prescriu, iar infractorul scapă de acuzaţii.

„Mandatul european de executare a închisorii se emite după emiterea mandatului naţional şi poliţia informează instanţa că persoana condamnată nu se mai află pe teritoriul ţării”, ne-a precizat judecătorul Lenuţa Mocanu, purtătorul de cuvânt al Tribunalului Brăila.

Escrocii brăileni au dat ţepe de sute de mii de lei
 
Tribunalul Brăila îi are în colimator pe 11 indivizi condamnaţi pentru infracţiuni economice, în primul rând pentru înşelăciune cu file cec, care se ascund dincolo de graniţe.

Mihai Tănasă, spre exemplu, a tras ţepe de 1.273.356 lei unui număr de 28 de societăţi comerciale, ajutat fiind de o persoană rămasă neidentificată. Făcea comenzi prin fax, iar furnizorii îi ofereau mărfuri de sute de mii de lei, pe care Tănasă le revindea, iar banii îi păstra pentru sine.

Dorin Gorciu, condamnat definitiv, în 2003, la 15 ani şi două luni de puşcărie, administrator de firmă, a încasat ilegal 3,2 miliarde de lei vechi, prin emiterea unor file cec fără acoperire. Gorciu a pus mâna pe o cantitate uriaşă de produse petroliere de la o firmă din Oneşti, pe care a adus-o în sapă de lemn, după care a părăsit ţara. 

Turcul Mustafa Ozdogan, fost administrator al SC "Semiluna cu Safire" SRL Brăila şi soţia lui, brăileanca Mirela (Picoş) Ozdogan, au instrăinat bunuri ale societaţii şi au ridicat nejustificat din casierie 150.000 de lei, ca să-i fenteze pe creditori. Cei doi au părăsit România inainte de finalizarea anchetei, fiind condamnaţi în lipsă.

 
„Dacă condamnatul se află în afara teritoriului Europei, România face cerere de extrădare. Procedura este greoaie, de multe ori fără niciun rezultat”, judecător Lenuţa Mocanu, purtător de cuvânt, Tribunalul Brăila.


 

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite