Brăila: În şcoli, mişună păduchii şi se scarpină râia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Brăila: În şcoli, mişună păduchii şi se scarpină râia
Brăila: În şcoli, mişună păduchii şi se scarpină râia

Zeci de copii au fost găsiţi cu bolile mizeriei în unităţile de învăţământ de la noi Deşi nu toate şcolile din mediul rural au comunicat Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Brăila datele cu privire la afecţiunile cu care au fost depistaţi elevii, concluzia de până acum este că păduchii şi râia nu-i lasă în pace nici în zilele noastre pe şcolari.

Încă din prima zi de şcoală personalul medical din şcoli şi grădiniţe a început triajul epidemiologic în rândul elevilor şi al preşcolarilor.

Astfel, în localităţile de la ţară au fost examinaţi 3.395 de copii cu vâste cuprinse între trei şi 18 ani, fiind depistate 69 de afecţiuni. Cele mai multe, respectiv 24, sunt cazuri cu păduchi. 21 de copii au fost identificaţi cu inflamaţii ale faringelui şi ale amigdalelor, doi au prezentat micoze, iar în cazul altor 22, afecţiunile au fost de altă natură.

Măsura imediată pe care personalul medical a luat-o a fost de prescriere a unui tratament şi observarea lor pe parcul zilelor următoare.

Patru sute de copii bolnavi, în oraş

Prin mâinile cadrelor medicale de la cabinetele medicale din şcolile de la oraş au trecut până acum 19.242 de elevi, 383 dintre aceştia fiind depistaţi cu afecţiuni.

Cele mai multe afecţiuni de aici sunt micozele, 37 de cazuri. Pe următorul loc au fost cazurile depistate cu păduchi, 32 la număr. De asemenea au fost identificate şapte cazuri de râie şi 299 de alte afecţiuni ale pielii şi nu numai.

“Acestea sunt doar o parte din raportările pe care le-am primit de la şcoli. Urmează să mai primim date de la şcoli, în special de la cele din mediul rural. Pe măsură ce vom primi şi alte raportări numărul afecţiunilor de diverse tipuri va fi în scădere”, a punctat consilierul DSP Brăila, Valerică Avram, care a adăugat că  numărul cazurilor de râie, păduchi, micoze şi alte afecţiuni se menţine constant de la an la an. Acesta spune, totodată, că nu putem vorbi de o creştere a numărului copiilor cu diverse afecţiuni depistate în şcoli.


Paza bună nu ţine loc de tratament

“Deşi eu am fost foarte atentă, copilul meu a venit anul trecut cu păduchi de la colegul de bancă. Am mai auzit şi alţi părinţi care mi-au spus acelaşi lucru. Sunt mulţi părinţi care nu au grijă de copiii lor. Şi uite aşa se împrăştie bolile. Mi-am spălat copilul pe cap cu gaz ca pe vremuri, l-am tuns şi a scăpat de neplăcere”, spune Maria C., 38 ani.
   
 

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite