„Şpăgarii” Poliţiei Rutiere Brăila arestaţi la domiciliu au scăpat de măsura mai dură a arestului preventiv

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Curtea de Apel Bucureşti a respins, joi, contestaţia procurorilor Parchetului de pe lângă Înalta Curte, care cereau arestarea preventivă a celor şase agenţi ai Poliţiei Rutiere Brăila aflaţi în prezent în arest la domiciliu.

Astfel, poliţiştii Hagiu Daniel, Bunea Marius, Paraleu Alin-Petrişor, Podaru Fănel, Simion Marius, Meiroşu Cosmin Valentin rămân sub incidenţa soluţiei date de prima instanţă, respectiv Tribunalul Bucureşti, care a dispus, la începutul săptămânii trecute, arestarea la domiciliu pentru cei 6 agenţi rutieri.


Ceilalţi 5 poliţişti rutieri brăileni, suspectaţi că au luat mită de la şoferii teribilişti, pe numele cărora au fost emise mandate de arestare preventivă au contestat măsurile dispuse de Tribunalul Bucureşti, însă nu au obţinut câştig de cauză. Pe data de 19 mai, Curtea de Apel Bucureşti a respins, ca nefondate, contestaţiile împotriva măsurii arestării preventive, formulate de Bălan Cristian, Pascu Dragoş, Meiroşu Daniel, Oprescu Florian-Valentin şi Ion Emanuel. Pe numele acestora, a fost emis mandat de arestare pentru o perioadă de 30 de zile, în seara de 12 mai.

După cum se ştie, poliţiştii de la Biroul Rutier Brăila şi de la Ordine Publică, ajunşi în vizorul Direcţiei Generale Anticorupţie, sunt acuzaţi oficial de luare de mită, abuz în serviciu şi fals intelectual. În data de 12 mai, 11 poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila - Biroul Rutier au fost arestaţi preventiv şi la domiciliu, faţă de alţi zece agenţi, dar şi un şofer care i-ar fi dat mită unui angajat al Poliţiei Judeţene, fiind dispusă măsura controlului judiciar.

Din referatul cu propunere de arestare preventivă a reieşit faptul că, în perioada decembrie 2014 - aprilie 2015, inculpaţii (agenţi de poliţie), în schimbul unor sume de bani sau alte foloase, nu au luat măsurile legale cu ocazia depistării şi sancţionării contravenţionale a unor persoane care au încălcat normele legale referitoare la regimul rutier.

De asemenea, aceştia şi-au folosit funcţia deţinută pentru a înlesni unele activităţi ilicite şi, implicit, pentru a obţine foloase necuvenite.Mita pe care poliţiştii o primeau de la şoferii teribilişti, pentru a-i ierta, se încadra între 100 şi 1.500 lei.

Citiţi şi

Brăila



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite