Şpăgarii din Poliţia Rutieră Brăila trăiau pe picior mare. Doar în declaraţiile de avere aveau venituri modeste

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Agenţii Poliţiei Rutiere Brăila care au fost arestaţi preventiv pentru luare de mită au declaraţii de avere modeste. Unii dintre ei afişau, însă, pe reţelele de socializare, fotografii din vacanţe exotice care dau de înţeles că îşi permiteau să cheltuie sume mari de bani, în ciuda veniturilor declarate oficial.

Pascu Dragoş, un agent care a postat pe Facebook o poză în care apare în camera unui hotel de lux, a trecut în declaraţia de avere un autoturism Opel Astra şi un salariu de 18.470 lei anual. El mai are şi un credit la bancă, în valoare de 33.500 lei, scadent în 2016. Declaraţia a fost postată în martie 2014.

Meiroşu Daniel, tot agent la IPJ Brăila, are un apartament, împreună cu soţia, dobândit prin vânzare-cumpărare, un autoturism Ford Focus şi o Dacia, însă la datorii este campion, El are trei credite, unul de 31.000 Euro- scadent în 2037, altul de 17.500 lei - scadent 2017 şi al treilea de 14.500 lei - scadent 2017. Salariul anual al poliţistului ajunge la 20.918, iar al soţiei, care lucrează la o şcoală din municipiu, la 19.080 lei.

Oprescu Florian-Valentin are un autoturism BMW 318, din 2001, cumpărat, precum şi un credit de 15.000 lei - scadent în 2016, salariul de la IPJ ridicându-se la 16.026 lei anual, iar al soţiei la 10.800 lei. Agentul Ion Emanuel are un apartament şi un autoturism Volkswagen cumpărat, salariul anual fiind de 20.447 lei.

Cel de-al cincilea poliţist arestat preventiv, Bălan Cristian, are un apartament împreună cu soţia, luat prin credit, datoriile la bănci se ridică la un împrumut de 13.600 Eu (2006-2026), şi un al doilea în valoare de 27.000 lei. Salariul de poliţist se ridică la 25.645 lei anual şi al soţiei care lucrează la o unitate de învăţământ este de 13.200 lei anual.

image

Suspecţii au fost ridicaţi cu mascaţii, de procurorii Direcţiei Generale Anticorupţie   FOTO Florentin Coman

Pe numele inculpaţilor Bălan Cristian, Pascu Dragoş, Meiroşu Daniel, Oprescu Florian-Valentin şi Ion Emanuel, Tribunalul Bucureşi a emis, marţi, 12 mai, mandat de arestare pentru o perioadă de 30 de zile. Pentru alţi şase agenţi ai Poliţiei Rutiere Brăila, instanţa a dispus măsura arestului la domiciliu.

Faţă de alţi 11 inculpaţi procurorii au dispus măsura controlului judiciar şi ei având unele obligaţii, una dintre acestea fiind aceea de a se prezenta ori de câte ori sunt chemaţi la Poliţie sau la Parchet. Alţi cinci poliţişti de la IPJ Brăila sunt cercetaţi în libertate. Aceştia pot veni la serviciu, însă nu au voie să lucreze cu publicul şi nici să poarte armă, având activitate la birou.

Procurorii Direcţiei Generale Anticorupţie, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au au făcut, luni, 11 mai, o serie de percheziţii la Brăila, care au vizat domiciliile unor agenţi dar şi sediile Biroului Rutie al Poliţiei Municipale Brăila şi Serviciului Rutier al Poliţiei Judeţene.

În total, cercetările au vizat 35 de pesoane, dintre care 26 de agenţi ai Poliţiei Rutere şi Biroului de Ordine Publică şi nouă şoferi suspectaţi că au dat mită pentru a scăpa de sancţiuni, după ce au fost surprinşi încălcând regulele de circulaţie. Faptele ar fi fost comise în perioada ianuarie – aprilie.

Sumele de bani primite ca mită se încadrau între 100 şi 1.500 lei. Agenţii corupţi au fost prinşi de o poliţistă sub acoperire. Suspecţii primeau mită inclusiv de la vitezomanii prinşi în timp ce goneau prin oraş cu 200 km/oră, fără să se gândească la consecinţe.

Citiţi şi

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite