Viaţă de adolescentă: la doar 15 ani se prostituează pentru a-şi întreţine copilul

Viaţă de adolescentă: la doar 15 ani se prostituează pentru a-şi întreţine copilul

Prostituată FOTO Adevărul

La vârsta la care multe fete nici nu se gândesc la întemeierea unei familii, o tânără de nici 16 ani dintr-o localitatea botoşăneană este mamă şi se prostituează pentru a face rost de bani. La şcoală nici nu se mai gândeşte şi îi este ruşine să mai apeleze la părinţi pentru a fi îngrijită ea şi pruncul ei de numai un an. Preferă să îşi vândă trupul şi peste doar câteva luni riscă să facă şi puşcărie pentru prostituţie.

Ştiri pe aceeaşi temă

A.O. are doar 15 ani şi nouă luni şi locuieşte în comuna botoşăneană Păltiniş. Este cel puţin în registrul matricol elevă în clasa a VIII a la o şcoală din Darabani. Tânăra însă nu este preocupată şă îşi facă temele, să bârfească pe reţelele sociale sau împreună cu prietenii. A.O. este deja mamă al unei fetiţe de un an de zile. 
 
La doar 14 ani a fost păcălită cu iubirea de un cunoscut mai vârstnic. După o singură noapte, acesta s-a făcut nevăzut. Psihologii care se ocupă acum de tânăra mamă, spun că fata le-a povestit că acesta ar munci pe undeva prin străinătate şi că nu a recunoscut copilul. Imediat după ce a născut tânăra din Păltiniş, ”S-a simţit prost faţă de părinţi, că o întreţin şi pe deasupra a mai venit şi un copil. Îi este ruşine să le ceară bani şi s-a săturat să ceară. Vrea să aibă ea banii”, ar fi povestit fata personalului de la un centru maternal din Botoşani. 
 
Cum nimeni nu angaja o copilă pe un salariu satisfăcător, A.O. a decis să îşi vândă trupul. A ieşit pe drumul naţional ce leagă Botoşaniul de Suceava, în dreptul cabanei de la Baisa, la marginea pădurii şi ar fi început să agaţe clienţi. Se presupune că a practicat cea mai veche meserie din lume, luni de zile, până când poliţiştii au dat de ea. Tarifele în lumea prostituatelor de la Baisa încep de la 5 lei şi se opresc undeva la 15 lei. Era în compania prostituatelor cu experienţă, iar părinţii o căutau cu disperare.  Pe 13 ianuarie a fost internată într-un centru al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului(DGAPSC). 
 
În urma evaluării s-a constatat că familia fetei nu era nici pe deaparte problema. Din contră, provine dintr-o familie echilibrată care au îngrijit-o foarte bine şi pe nepoţică. La Păltiniş tânăra mai are un frate mai mic, iar părinţiii se descurcă cu banii. ”Este o familie bună. Au mare grijă şi de cea mică. Nu se pune problema unei familii dezechilibrate. Sunt oameni aşezaţi”, a precizat Camelia Popa şefa centrului de Primire în Regim de Urgenţă din cadrul DGASPC. Psihologii care o consiliază bănuiesc că ar putea fi vorba de anturajul în care a intrat fata şi care o influenţează.  ”A beneficiat  de şedinţe de consiliere psihologică. A fost consiliată şi informată la riscurile ce implică o astfel de activitate printre care riscul de boli cu transmitere sexuală, sarcini nedorite şi alte şi alte riscuri pe care şi le asumă când când iese pe stradă şi practică prostituţia”, a precizat Felicia Mihai, şeful Complexului de Servicii Comunitare din Botoşani. 
 
La sfârşitul lunii ianuarie, fata a fost dată din nou în grija părinţilor la Păltiniş. Părea că lucrurile merg pe calea cea bună şi că poate fi integrată. La începutul lui februarie însă fata a fugit din nou de acasă. Poliţiştii au găsit-o în acelaşi loc frecventat de prostituate la Botoşani, cabana Baisa. ”Angajaţii Serviciului de Ordine Publică în urma activităţii de patrulare au identificat-o pe minoră în apropierea cabanei Baisa. A fost dusă la unul dintre centrele pentru Protecţia Minorilor din Botoşani”, a precizat Daniela Gheorghiescu, purtător de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie. În continuare tânăra se află internată în Centrul de Protecţie Socială al DGASPC urmând ca angajaţii de la Protecţia Copilului să îi decidă soarta. Totodată va fi decisă şi soarta fetiţei ei de numai un an de zile. Peste câteva luni A.O. va împlini 16 ani şi va răspunde în faţa legii dacă va continua să se mai prostitueze.
 
citiţi şi:
 
 
citeste totul despre: