Afacerea cu dulceaţă 100% naturală. Cum a reuşit o moldoveancă să transforme reţeta bunicii într-un produs tradiţional

Afacerea cu dulceaţă 100% naturală. Cum a reuşit o moldoveancă să transforme reţeta bunicii într-un produs tradiţional

Mihaela Rusu, din Botoşani, a reuşit să transforme o veche reţetă de dulceaţă a bunicii dintr-un sat de pe malul Prutului, într-o delicatesă recunoscută la nivel naţional. Este vorba despre o dulceaţă de trandafiri 100% naturală şi cu un gust unic. Totodată, botoşăneanca a creat în satul natal o întreagă afacere cu produse derivate din petale de trandafiri.

Oraşul modificat pentru nevăzători. Instituţiile sunt semnalizate în Braille, iar trecerile de pietoni au benzi speciale

Oraşul modificat pentru nevăzători. Instituţiile sunt semnalizate în Braille, iar trecerile de pietoni au benzi speciale

La Botoşani au fost amplasate la cele mai importante instituţii publice plăcuţe de informare scrise inclusiv în alfabetul Braille, folosit de nevăzători. Totodată, în oraş, la cele mai mari intersecţii, sunt amplasate amenajări urbane pentru nevăzători, inclusiv semafoare acustice. Acesta se doreşte a fi un proiect pilot la nivel naţional.

Iniţiativa inedită a unui preot botoşănean şi a soţiei sale. Au cerut Primăriei să facă o trecere de pietoni tradiţională. „Pentru a nu uita cine suntem“

Iniţiativa inedită a unui preot botoşănean şi a soţiei sale. Au cerut Primăriei să facă o trecere de pietoni tradiţională. „Pentru a nu uita cine suntem“

Un preot din Botoşani şi soţia acestuia sunt iniţiatorii unui proiect inedit. Aceştia au cerut Primăriei să amenajeze o trecere de pietoni decorată cu motive folclorice. Schiţa modelelor este realizată de preot. Administraţia locală a fost de acord cu această idee, iar trecerea de pietoni folclorică urmează să devină realitate.

Semnificaţia nebănuită şi neaşteptată a lesbianismului. Conceptul ar face referire la dragostea fizică dintre bărbat şi femeie

Semnificaţia nebănuită şi neaşteptată a lesbianismului. Conceptul ar face referire la dragostea fizică dintre bărbat şi femeie

Lesbianismul sau erotismul între femei se presupune că-şi are originile acum 2000 de ani într-o insulă din Marea Egee. De altfel, se presupune că practica sexuală a fost promovată de una dintre cele mai importante femei-poet ale umanităţii. Realitatea istorică este însă cu mult mai surprinzătoare, iar lesbianismul, are de fapt legătură cu bărbaţii.

Logica unui europarlamentar PSD ne oferă un exemplu de cum, pe bază de raţionament de partid, o înfrângere poate şi trebuie transformată într-o victorie guvernamentală. Şi, mai ales şi înainte de toate, cum un episod cel puţin neplăcut poate fi folosit ca armă împotriva duşmanilor ţării şi al intereselor sale superioare, adică membrii opoziţiei, năpârci veninoase care ar trebui strivite fără milă, după cum s-ar fi spus odinioară.

acum 17 zile · comentarii (24)

Într-unul din interviurile sale recente, Stela Popescu vorbea despre proiectele ei şi viaţa care e atât de scurtă. Privea în viitor, aşadar, lăsându-ne nouă prea curând din păcate, menirea de a privi în trecut; în trecutul plin de glorie al actriţei, o vedetă atât de populară care înainte de se dedica revistei şi show-ului de televiziune a fost o mare promisiune a scenei dramatice.

acum 17 zile · comentarii (3)

Împătimit de Balcic de care voi rămâne mereu îndrăgostit ca de Slătioara şi de Râmnicul meu, sfidând buletinul de identitate la care mă trimit fără încetare de la o vreme doctorii, am rupt anul acesta, chiar la 1 septembrie, patruzeci şi opt de ore ca să-mi scald privirile în albastrul de cer al mării „Golfului de Argint“ – intrat în legendă neapărat datorită Reginei Maria care şi-a ridicat aici un castel jucărie cu

acum 17 zile · comentarii (1)

Evenimente importante se derulează cu repeziciune, este greu să le descifrezi semnificaţia. Oricum, trăim zile decisive pentru soarta României şi a românilor, cel puţin pe termen mediu de timp. Principala caracteristică a evoluţiei politice şi sociale este aceea că românii nu acceptă să se ia decizii la care ei să nu fie parte. Nu mai suntem în democraţie reprezentativă, ci în etapa ei superioară, democraţia participativă.

acum 17 zile · comentarii (4)

Societatea Transilvania Film face un act de curaj, dar şi de reală cultură şi implicare în societate, distribuind în cinematografe cel mai recent documentar al regizorului ucrainean Sergei Loznitsa, „Austerlitz“, un film observaţional care interoghează felul în care ne raportăm la trecutul istoric, redând câteva ore dintr-o după-amiază a fostului lagăr de concentrare Auschwitz.

acum 18 zile · comentarii (1)

Guvernul României, prin Ministerul Culturii, deschide anul centenar pe 26 Noiembrie cu o gală, la Teatrul Naţional Bucureşti, însă nu cu vreo piesă de teatru ci cu… solişti de operă. Vor cânta Piotr Beczała (care-l înlocuieşte pe Marcelo Álvarez, anunţat iniţial), Michael Barenboim, Ştefan Pop, Julian Rachlin, Stefan Tarara, Kristīne Opolais, Adela Zaharia, plus Orchestra de tineret condusă de Cristian Măcelaru.

acum 18 zile · comentarii (1)

Vineri are loc, la Bruxelles, cel de-al cincilea summit al Parteneriatului Estic. La doi ani distanţă de la ultima reuniune care a avut loc la Riga, în 2015, Republica Moldova pare că s-a împleticit atunci când, în decembrie 2016, şi-a ales în fruntea ţării un preşedinte pro-rus. Mai poate fi, în aceste condiţii, Parteneriatul Estic, un bun exerciţiu pentru vecinii noştri ca să ajungă în antecamera Uniunii Europene?

acum 18 zile · comentarii (8)

Cu toţii ştim cât de greu este să faci un copil să accepte lucruri pe care nu le înţelege sau care nu îi fac plăcere. Aşa se întâmplă şi cu mersul la stomatolog sau, mai grav, cu acceptarea unui tratament ortodontic. Aparatul dentar, deşi la modă, este greu de purtat, iar durata lungă a acestui tratament este descurajantă.

acum 18 zile · comentarii (3)

Există puţine lucruri cu care te mândreşti zilele astea când vine vorba de satul, oraşul sau judeţul natal mai ales atunci când eşti moldovean. Acum câteva zile am avut însă o surpriză plăcută când, nevoit să merg acasă, cât o mai însemna acest ”acasă” când acolo ajung de cel mult două ori pe an, am descoperit acest panou simplu dar cu un puternic rol de simbol.

acum 5 ani · comentarii (27)