O fostă poliţistă plecată la muncă în Anglia aduce acuzaţii grave la adresa Poliţiei Române: „Părăsesc un sistem corupt de pile, cunoştinţe şi relaţii“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ioana Porfireanu FOTO arhiva personală/facebook Ioana Porfireanu
Ioana Porfireanu FOTO arhiva personală/facebook Ioana Porfireanu

O poliţistă din judeţul Botoşani şi-a dat demisia după ce, susţine aceasta, s-a săturat de corupţia din cadrul MAI. Ioana Porfireanu a lansat un atac dur la adresa Poliţiei Române, spunând că în special avansările şi transferurile se fac doar pe pile şi relaţii. Femeia a plecat în Anglia să muncească.

Ioana Porfireanu, o poliţistă de 31 de ani din judeţul Botoşani, şi-a dat demisia din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Botoşani pe data de 2 decembrie 2015. Tânăra a renunţat la slujba din cadrul MAI pentru a munci în Anglia alături de soţul ei. După ce şi-a depus demisia însă, Ioana Porfireanu a mărturisit pe reţelele sociale că a renunţat la slujbă fiindcă se săturase de corupţia din cadrul MAI, dar şi fiindcă dorea să trăiască alături de soţul plecat la muncă în Anglia. 

”Părăsesc un sistem corupt”

Ioana Porfireanu a precizat în mesajul său de pe reţelele sociale că s-a săturat de sistemul de pile şi relaţii din cadrul MAI, sistem pe care fosta poliţistă spune că l-a îndurat 11 ani. ”02.12.2015-ziua în care părăsesc un sistem corupt (M.A.I-Poliţia Română), în care guvernează P.C.R.-ul (nu partidul comunist român, ci Pile. Cunoştinţe. Relaţii), precum şi nepotismele. Un sistem în care avansările în funcţie şi mutările se fac pe principiul P.C.R. Mi-au trebuit nici mai mult nici mai puţin de 11 ani şi 2 luni să realizez că acest sistem nu se va schimba niciodată”, se confesa, pe data de 2 decembrie 2015, Ioana Porfireanu. 

”Eram frustrată de tot ce se întâmplă în jurul meu”

Poliţista a muncit la un post de poliţie din mediul rural şi spune că în cei 11 ani de muncă s-a umplut paharul răbdării. Poliţista aduce acuzaţii grave. ”Am plecat pentru că nu mă mai regăseam, pentru că eram frustrată de tot ce se întâmplă în jurul meu. Eu am lucrat doar în mediul rural, la post de poliţie. Orice raport de mutare nu mi-a fost luat în considerare, iar alte doamne/domnişoare şi chiar domni după 6 luni au fost mutate/mutaţi, nu doar în urban ci direct la birouri”, se plânge fosta poliţistă.

A plecat în Anglia să-şi îngrijească copilul

Picătura care a umplut paharul, spune Ioana Porfireanu, a fost o cerere de concediu fără plată respinsă. Fosta poliţistă spune că a depus cererea pentru a sta alături de soţul plecat la muncă în Anglia şi de copilul de 2 ani şi 6 luni pe care-l au împreună. ”Concediul fără plată l-am solicitat pentru întregirea familiei, nu pentru că aveam vreo afacere în Anglia”, spune Ioana Porfireanu pentru ”Adevărul”. Concediul nu i-a fost aprobat însă, spune fosta poliţistă. ”Mi s-a spus că nu se poate pentru că s-ar crea un precedent. În condiţiile în care la I.P.J Botoşani sunt mulţi poliţişti în fără plată”, preciza fosta poliţistă. Imediat a urmat demisia, spune Ioana Porfireanu. Decizia a fost făcută publică pe internet cu mesajul prezentat mai sus. A primit numeroase mesaje de susţinere, inclusiv de la fostul şef al Poliţiei Rutiere din Botoşani, Dumitru Zmău. Momentan Poliţia Română nu are o reacţie oficială la acuzele aduse de Ioana Porfireanu. Surse din cadrul IPJ Botoşani confirmă însă faptul că Ioana Porfireanu şi-a dat demisia la finalul anului 2015.

Din poliţistă make-up artist

În Anglia, fosta poliţistă a mărturisit că vrea să se ocupe de machiaj profesionist şi că măcar un an va sta şi va avea grijă de fetiţă. ”Lucreză doar soţul, iar eu mă ocup de fetiţa care are 2 ani şi 6 luni. Pe viitor intenţionez să profesez ca makeup artist şi să nu rămână doar o pasiune. Dar acest lucru se va întâmpla cel mai probabil din toamnă, când fetiţa va începe grădiniţa aici”, precizează Ioana Porfireanu.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele ştiri:

Cazul poliţistului din coloana oficială mort în misiune. „Complectările“ lui Oprea adâncesc misterul

Petiţie online pentru demiterea lui Gabriel Oprea, în urma accidentului în care a murit un poliţist din coloana oficială a ministrului de Interne

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite