UPDATE: Bistriţeni prinşi cu aparatură de clonat carduri

UPDATE: Bistriţeni prinşi cu aparatură de clonat carduri

Românca făcea parte dintr-o bandă care fura cardurile bătrânilor

Doi bărbaţi din Bistriţa-Năsăud au fost prinşi de poliţiştii de la Serviciul de Comatere a Crimei Organizate în timp ce deţineau aparaturi pentru clonat carduri. Unul dintre ei a fost arestat pentru 29 de zile, iar celalat a primit interdincţia de a părăsi ţara.

Ştiri pe aceeaşi temă

Procurorii DIICOT au efectuat joi percheziţii la domiciliile a doi bărbaţi din Bistriţa-Năsăud despre care aveau informaţii cum că deţineau aparatură pentru falsificat instrumentele de plată electronică. La domiciliul unuia dintre ei s-au descoperit mai multe  bunuri, documente bancare şi sume de bani în euro şi lei.   „Suspecţii au fost conduşi la sediu pentru audieri, iar în baza probelor administrate procurorul de caz din cadrul D.I.I.C.O.T.-Biroul Teritorial Bistriţa-Năsăud a luat măsura reţinerii pentru 24 ore faţă de învinuitul M.P.V în vârstă de 31 ani. Fiind prezentat Tribunalului Bistriţa-Năsăud cu propunere de arestare preventivă, pe numele acestuia a fost emis mandat de arestare preventivă pentru o perioadă de 29 zile. Faţă de învinuitul I.O. de 29 ani, procurorul de caz a luat măsura obligării de a nu părăsi ţara pentru o perioadă de 30 zile", se arată într-un comunicat al SCCO Bistriţa-Năsăud.

UPDATE

Bărbatul care a fost arestat pentru 29 de zile, Paul Mureşian avea permis de lucru în Franţa şi şi-a petrecut o bună perioadă a timpului acolo. Procurorii nu pot spune însă dacă făcea parte dintr-o reţea de falsificatori de caduri din Hexagon, sau nu. „Sunte în faza urmăririi penale şi nu ştim încă dacă doar muncea în Franţa sau era implicat şi acolo în falsificarea de carduri, cert este că are permis de acolo", spune prim-procurorul DIICOT, Ioan Lumperdean.

Deocamdată nu există date conform cărora cei doi să fi apucat să monteze aparatura pe care o aveau pe vreun bancomat din judeţ. „Noi am găsit doar aparatura asupra lor, mai multe informaţii nu avem, deocamdată", spune Lumperdean, care adaugă faptul că nu au mai fost depistate infracţiuni legate de operaţiunile electronice bancare de multă perioadă în Bistriţa-Năsăud.
citeste totul despre: