Trei angajaţi ai Spitalului Bistriţa, ridicaţi de mascaţi după ce l-ar fi furat pe ucraineanul împuşcat de şase ori. Suma uriaşă de bani care ar fi fost subtilizată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Trei angajaţi ai Spitalului Judeţean Bistriţa au fost reţinuţi de mascaţi în după-amiaza zilei de marţi, 24 aprilie. Vadim Malogolovenko, cetăţeanul basarabeano-ucrainean ajuns în spitalul din Bistriţa după ce a fost împuşcat de şase ori, acuză că i-au fost furaţi banii după internare.

UPDATE 17.45 Cei trei angajaţi au fost luaţi pe sus de către mascaţi, chiar în timp ce se aflau la muncă. Primul pas a fost sigilarea dulapurilor personale de la Unitatea de Primiri Urgenţe, care a şi fost închisă pe perioada în care s-au aflat mascaţii şi poliţiştii de la investigaţii criminale la spital.

Cei treu angajaţi reţinuţi au fost duşi la domiciliile lor, urmând ulterior să se întoarcă la spital, pentru a asista la verificarea dulapurilor. Cei trei ar fi furat banii rănitului imediat după internarea acestuia în spital. Cel care a făcut plângerea penală în acest sens a fost păgubitul. Anchetatorii au verificat şi camerele de supraveghere din UPU, însă managerul general al unităţii spitaliceşti, Gabriel Lazany, a evitat să spună dacă furtul a fost înregistrat video. Lazany a recunoscut însă incidentul şi a oferit şi câteva detalii:

„Am primit un mandat de percheziţie domiciliară pentru trei dintre angajaţii de la Unitatea de Primiri Urgenţe. Este vorba despre furt calificat, sunt cercetaţi pentru furt calificat. Urmează percheziţiile domiciliare. Este vorba despre pacientul care a fost împuşcat, acesta a reclamat că i s-a sustras o sumă de bani. Organele de cercetare ne-au solicitat înregistrările, pentru că în UPU este absolut tot monitorizat şi înregistrat. Noi le-am pus la dispoziţia organelor competente, iar aceştia urmează să îşi facă treaba. Din câte am înţeles este vorba despre 12.000 de euro (n.r. - suma furată de cei trei angajaţi ai spitalului). Un registrator, o îngrijitoare de curăţenie şi un brancardier. Am înţeles că procedura este de sigilare a dulapurilor personale, după care vor merge pentru percheziţie domiciliară, după care se întorc. Plângerea a fost făcută de către cetăţeanul păgubit. El a reclamat că s-a întâmplat chiar când a ajuns în UPU. Când a venit atunci împuşcat, a spus că a avut la el o sumă de bani, acum nu pot să vă spun mai multe, că eu nu am văzut banii”, a explicat Lazany (video jos). 


Imagine indisponibilă

Poliţiştii au ridicat pentru audieri trei angajaţi ai Spitalului Judeţean Bistriţa, care l-ar fi furat în spital pe Vadim Malogolovenko (31 de ani), bărbatul din Odessa împuşcat de şase ori pe dealurile din comuna bistriţeană Cepari.

Este vorba despre un brancardier, o angajată la registratură şi de o femeie de serviciu. Cetăţeanul basarabeano-ucrainean a reclamat că i-au dispărut în spital 12.000 de euro, bani pe care i-ar fi avut asupra lui în momentul în care a fost internat în stare gravă.

Imagine indisponibilă

Mascaţii nu au mai permis accesul nimănui în Unitatea de Primiri Urgenţe, spre disperarea celor care aşteptau să fie văzuţi de medici (Foto: Bianca Sara)

Malogolovenko a fost găsit împuşcat sâmbătă, 14 aprilie, la ora 3.30, pe un deal din comuna bistriţeană Cepari, de către un agricultor care ieşise dis-de-dimineaţă să-şi are pământul cu tractorul. Cetăţeanul domiciliat în Odessa, Ucraina, fusese împuşcat cu şase gloanţe de către un partener de afaceri din Republica Moldova. Atacatorul încercase să-l spânzure în prealabil, dar Malogolovenko a scăpat din laţ şi a încercat să fugă, fiind împuşcat în alergare.

Atacatorul lui a fost prins trei ore mai târziu în judeţul Maramureş, într-unul dintre filtrele făcute de Poliţie. A încercat să scape şi a fost reţinut doar după ce oamenii legii l-au ameninţat cu pistolul. Este vorba despre un cetăţean basarabean pe nume Maxim Filoglio (40 de ani), condamnat de mai multe ori în Republica Moldova pentru infracţiuni comise cu violenţă.

Adus la Spitalul din Bistriţa în stare gravă, cu trei gloanţe încă aflate în corp, Malogolovenko a fost transferat la Cluj-Napoca pentru extragerea unui glonţ din zona gâtului. După un drum de 120 de kilometri, medicii clujeni l-au trimis înapoi la Bistriţa, transmiţându-le colegilor de la Spitalul Judeţean Bistriţa că rănitul poate fi operat şi acolo.

Intrat în operaţie în seara zilei de sâmbătă, 14 aprilie, Vadim Malogolovenko a reuşit să se recupereze miraculos, fiind externat de medicii bistriţeni marţi, 24 aprilie.


Vadim Malogolovenko (centru) a fost escortat la un procuror şi un poliţist la externarea din spital

Vadim Malogolovenko

Surse din anchetă spun că cei doi făceau trafic de ţigări şi că neînţelegeri în afaceri au condus la izbucnirea conflictului violent.

Vă mai recomandăm:

Greu de ucis. Cum a scăpat fotograful din Odessa de la o moarte sigură prin spânzurare şi împuşcare

Cazul medical miraculos al fotografului ucrainean spânzurat şi împuşcat de şase ori la Bistriţa. Când va fi externat

Cine este basarabeanul bănuit că a împuşcat de 6 ori un fotograf din Odessa. Legătura cu o reţea de trafic de ţigări

Tânărul împuşcat în Bistriţa este un popular fotograf din Odessa. Ce spun apropiaţii săi despre incidentul bizar

Circ halucinant cu basarabeanul găsit împuşcat pe un deal din Bistriţa. Cum a fost plimbat 250 de kilometri de pomană între spitale cu trei gloanţe în corp

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite