Top 14 ciudăţenii sexuale aduse de romani în Dacia. De ce se prostituau chiar şi femeile cu statut social superior

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deşi pare greu de crezut, romanii erau cam de două ori mai permisivi şi deschişi când vine vorba despre sexualitate. Aceştia chiar purtau amulete sub formă de phallus, despre care credeau că îi protejează de rele. Şi prostituţia era tolerată şi practicată chiar şi de femei cu statut superior.

Impactul pe care romanii l-au avut asupra populaţiei din Dacia este de necontestat. Printre obiceiurile pe care romanii le-au adus în Dacia se numără şi expunerea sexualităţii, ce ar părea exagerată în zilele noastre. 

Săptămâna trecută, la Bistriţa a avut loc prima expoziţie din România dedicată amuletelor şi simbolurilor sexualităţii de pe teritoriul Daciei romane. Pornind de la datele prezentate în expoziţie şi de la afirmaţiile istoricilor care au stat în spatele ei, Adevărul.ro vă prezintă top 14 ciudăţenii sexuale din Dacia romană. 

1. Locuitorii Daciei romane purtau amulete în formă de phallus. Aceste amulete se întâlneau în special în mediul militar. Despre ele se credea că îi apără pe posesori de deochi. Cum cei mai „predispuşi” la deochi erau copiii, amuletele erau adesea întâlnite şi la ei. 

2. Simbolul falic, care proteja împotriva deochiului, apărea şi pe porţile şi zidurile oraşelor, în pieţe şi chiar şi pe morminte. 

3. Prostituţia era atât de firească, încât până şi femeile din clasele superioare alegeau să practice această meserie.

4. Zeii erau reprezentaţi cu organele genitale la vedere. Phallusul zeului Priap reprezenta fecunditatea, fertilitatea bogăţia. Sânii divinităţilor feminine, lăsaţi adesea la vedere, reprezentau plăcerea, abundenţa, pacea.

5. Doar femeile din înalta societate erau reprezentate îmbrăcate. Prezenţele feminine de pe pereţii bordelurilor aveau doar o eşarfă care le acoperea sânii. 

6. Sclavii erau obligaţi să îndeplinească şi dorinţele sexuale de orice natură ale stăpânilor lor.

7. Scenele erotice apăreau nu doar pe pereţi, ci şi pe vase. Acestea nu erau întotdeauna explicite, lăsându-i pe privitori să dea frâu liber imaginaţiei şi inventivităţii.

8. Deşi statuile care înfăţişau zeităţi erau adesea fără haine, acestea aveau caracter utilitar, având rolul de a proteja posesorii împotriva morţii sau a-l feri de îmbolnăviri, primejdii sau probleme în dragoste. 

9. Sărbătorile dedicate lui Priapus erau centrate pe imaginea unui phallus gigantic, purtat în cadrul unei procesiuni care ulterior se transformau în ritualuri orgiastice.

10. Pedofilia, acceptată şi practicată până şi de elită. Copiii de sex masculin cu statut de sclavi erau folosiţi pe post de companioni şi pentru plăceri de natură sexuală. Aceştia erau consideraţi „trufandale” sexuale.

11. Doar cetăţenii liberi erau protejaţi de lege împotriva abuzurilor sexuale, sclavii puteau fi violaţi şi torturaţi de către stăpânii lor. 

12. Actele de homosexualitate între soldaţi erau considerate totuşi violări ale disciplinei militare, iar aceştia erau aspru pedepsiţi. Nu de puţine ori, aceştia erau omorâţi în bătaie. Soldaţilor le era însă permis să întreţină relaţii homosexuale cu sclavii sau prizonierii.

13. Existau situaţii în care băieţii erau castraţi şi folosiţi pe post de femei, fiind îmbrăcaţi şi machiaţi ca atare. 

14. Legile favorizau bărbaţii, aceştia având dreptul să caute plăceri în afara căsniciei. Femeile erau aspru pedepsite, în schimb, adulterul fiind considerat o faptă gravă. 

Vă mai recomandăm:

10 ciudăţenii din viaţa de familie a daco-romanilor. Cum erau pedepsite femeile libere care făceau sex cu sclavii

Dezmăţul nobilimii ardelene: cum se distrau adolescenţii din familiile influente acum 200-300 de ani

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite