Secretele şniţelului vienez, preparatul care a făcut înconjurul lumii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Schnitzel vienez FOTO: wikipedia.org
Schnitzel vienez FOTO: wikipedia.org

Unul dintre preparatele care a făcut înconjurul lumii şi a fost modificat şi reinventat de mii de bucătari este şniţelul vienez. Acest preparat încă se numără printre cele mai comandate mâcăruri din restaurantele din Austria şi Germania. Care sunt însă secretele acestui preparat?

Şniţelul vienez este nelipsit din meniurile restaurantelor tradiţionale din Germania şi Austria. Acesta a făcut înconjurul lumii şi a fost reprodus sau reinterpretat de mii de bucătari. Dan Lechinţan, un chef din Bistriţa care lucrează de mai bine de jumătate de an într-un restaurant din Germania, ne dezvăluie decretele şniţelului tradiţional, care rămâne cel mai comandat preparat din localul unde munceşte. 

„Şniţelul poate fi făcut în foarte multe feluri: subţire sau mai gros, cu pesmet, tortilla, fulgi, alune, depinde foarte tare cu ce vrei să îl asortezi. De asemenea, schnitzelul poate fi asortat cu foarte multe tipuri de sosuri”, explică Dan Lechinţan. 

Potrivit chef-ului, preparatul se poate face şi din carne de pui sau viţel, însă cel mai bun şi căutat rămâne tot cel din cotlet de porc. Prima operaţiune este curăţarea cotletului de fibre. După, acesta vine porţionat în felii de aproximativ 100 de grame. Bucăţile sunt mai apoi bătute, până când cartea ajunge să aibă în jur de 5 milimetri. 

Carnea trebuie dată prin făină, ou şi pesmet şi se pune la prăjit. Nu înainte de a se condimenta cu sare şi piper. Când crusta capătă o culoare aurie, şniţelul este gata şi poate fi servit.

Acesta poate fi servit simplu, cu puţină lămâie, dar şi cu diverse garnituri şi sosuri. Se poate opta pentru sos brun, sos de ciuperci, sos de piper sau chiar sos de ceapă. 

Potrivit bucătarului, această reţetă se cam respectă în mai toate restaurantele din Germania, dar şi în alte ţări, inclusiv în localurile din România.

Vă mai recomandăm:

Top cinci utilizări delicioase ale fructelor în bucătărie. Cum „se împacă“ perele cu ficatul de raţă

Secretele ciorbei de fasole în pâine. De ce este importantă folosirea afumăturii

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite