Bistriţa: Adevărul la minut

Bistriţa: Adevărul la minut

Un cadavru a fost găsit azi dimineaţă în râul Someş, în apropiere de Dej. Acesta ar putea fi copilul înecat acum o săptămână la Beclean. Citiţi şi despre soluţionarea cazului femeii care nu a putut timp de două zile să-şi ridice străbunica de la morgă

Bistriţa: Vacanţe în judeţ pentru buget redus

Bistriţa: Vacanţe în judeţ pentru buget redus

Pentru cei care nu îşi permit o vacanţă în străinătate sau măcar pe litoralul românesc, destinaţiile din judeţul Bistriţa-Năsăud sunt destul de tentante şi accesibile. Cele mai la îndemână soluţii de vacanţă sunt vilele, cabanele şi pensiunile pentru grupuri de până la 12-15  de persoane, iar renunţarea la suveniruri şi shopping înseamnă economii considerabile

Bistriţa: Adevarul la minut

Bistriţa: Adevarul la minut

Astăzi mai mulţi copii au pregătit o şedinţă de Consiliul Local simulată pentru a-şi pune în practică cunoştinţele despre politica locală. Citiţi şi despre schimbarea directorului tehnic de la Gloria şi Maialul Cireşelor de la Cireşoia.

Bistriţa: Jocuri la început de vacanţă

Bistriţa: Jocuri la început de vacanţă

Astăzi se desfăşoară, în faţa Centrului Cultural Municipal, acţiunea „Început de vacanţă”, dedicată în special copiilor. Vor avea loc jocuri distractive, iar din program nu vor lipsi face paintingul şi  desenele pe asfalt, dar nici tinerele trupe bistriţene de muzică şi dans modern.

Bistriţa: Adevărul la minut

Bistriţa: Adevărul la minut

Astăzi a avut loc ceremonia de Ziua Drapelului Naţional. Citiţi şi despre venirea ministrului agriculturii Ilie Sârbu la Bistriţa, dar şi despre prima probă scrisă la examenul de bacalaureat care se desfăşoară zilele acestea.

Bistriţa: Orice loc de parcare costă

Bistriţa:  Orice loc de parcare costă

Bistriţenii  îşi vor  plăti locul de parcare atât în  faţa blocului ,cât şi în locurile publice. Consilierii locali au decis, în sedinţa de ieri, ca toate locurile de parcare din Bistriţa să fie cu plată. După ce a fost pus în discuţie de patru ori, de la începutul anului, proiectul de hotarâre privind instituirea taxelor aferente parcărilor de reşedinţă, dar şi a celor publice, a fost votat ieri. Primaria

E timpul să ne amintim că „democraţia nu constă în punerea episodică a unui buletin în urnă, în delegarea de putere aleşilor, pentru ca apoi să fii dezinteresat, să te abţii, să taci timp de cinci ani“, după cum avertiza fostul luptător din Rezistenţă şi prim-ministru francez Pierre Mendès France. Democraţia, sintetiza el, „este acţiunea continuă a cetăţeanului“.

Zilele acestea, când majoritatea parlamentară PSD-ALDE îndeplineşte, fără să crâcneacă, ordinele lui Dragnea-Trei Dosare şi Călin Popescu-Tăriceanu, încalcă orice urmă de conduită democratică şi dă lovitură după lovitură îndependenţei justiţiei pe care vrea să şi-o subordoneze readucând-o la stadiul în care era în vremea guvernării lui Adrian Năstase, se face tot mai frecvent referire la tragicul caz al procurorului Cristian Panait.

În timp ce preşedintele Parlamentului de la Chişinău, Andrian Candu, precum şi vicepreşedintele aceluiaşi for legislativ, Iurie Leancă, se aflau peste Ocean, unde erau invitaţi să explice, la Atlantic Council, pe 7 decembrie, atât efectele de reformare a judeţelor dintre Prut şi Nistru, cât şi evaluarea situaţiei din bazinul Mării Negre, la Moscova tocmai Vladimir Plahotniuc era dat în urmărire internaţională, în aceeaşi zi. Simplă coincidenţă...

acum 2 zile · comentarii (30)

În contextul uriaşelor tensiuni de acum din Orientul Apropiat, preşedintele Erogan, aflat în vizită în Grecia, s-a întrebat din nou dacă nu ar fi cumva cazul să se înceapă o discuţie de fond asupra întregului conţinut al Tratatului de la Lausanne din 1923. Dat fiind faptul că vorbim despre tratatul care a desenat ceea ce sunt acum graniţele Turciei, sensul demersului pare limpede.

acum 2 zile · comentarii (48)

Observ că nu le pasă guvernanţilor de manifestaţiile care se petrec aproape zilnic. În Bucureşti şi în alte oraşe ale ţării. Au văzut că sunt paşnice, că protestatarii pleacă liniştiţi acasă, iar pe ei  nu-i opreşte nimic să-şi continue opera de reîncălecare a justiţiei. Ignoră, pur şi simplu, reacţiile magistraţilor, a presei independente şi a manifestaţiilor paşnice.

acum 3 zile · comentarii (56)

NORD E una dintre ultimele veri ale „vechii lumi“, de dinainte de 1914, iar în mirificul „sat de pescari“ Slack Bay, de pe coasta Mânecii, roiesc dispariţii misterioase, acte de canibalism, poveşti de dragoste adolescentine, androginie şi detectivi levitatori, în imaginaţia dezlănţuită a regizorului Bruno Dumont din filmul său „Ma Loute“.

acum 3 zile · comentarii (0)

La Berlin, preţurile la locuinţe cresc constant de ani buni încoace. Investitori din întreaga lume achiziţionează masiv case şi clădiri întregi cu apartamente de închiriat. Pentru noii proprietari - o afacere bună. Pe mulţi chiriaşi, însă, preţurile tot mai mari ale chiriilor, în urma modernizării locuinţelor de către noii proprietari, riscă să-i lase fără un acoperiş deasupra capului.

acum 4 zile · comentarii (0)

Herr Prezidente, cred că ştii ce te aşteaptă. Îţi vor pune pe pragul de la Cotroceni - toate odată, dar mai degrabă pe rând, ca să te ţină ocupat - după cum urmează: Statutul magistraţilor, Legea organizării judiciare, Legea CSM, Codul Penal, Codul de Procedură Penală. Sunt legi multe, sunt legi ample, sunt legi importante - dar care au numeroase prevederi scrise pentru Mafie sau scrise chiar de Mafie. Îţi promit că o să te îngrozeşti.

acum 4 zile · comentarii (180)

Acum, odată cu moartea regelui, istoria interzisă are toate canalele deschise pentru a putea fi cunoscută de români, lucru care, în timp, le-ar putea schimba conştiinţele, mentalităţile, i-ar face să privească din altă perspectivă atât trecutul, cât mai ales viitorul. Dacă poporul ar fi cunoscut cu adevărat istoria României, altfel ar fi gândit şi total diferit şi-ar fi ales conducătorii ultimelor decenii.

acum 4 zile · comentarii (4)

După ce rusul m-a lăsat baltă cu o nesimţire fără margini, ce puteam să fac? M-am dus la facultate, unde era un birou care te ajuta să îţi găseşti cazare în Budapesta. Era şi o listă cu nume, prenume şi număr de telefon pe care se treceau cei în aceeaşi situaţie ca şi mine: venit la studii singur-singurel, fără recomandare, fără să ştie pe nimeni, doar eu, banii şi valiza cu haine de la mama.

acum 4 zile · comentarii (3)

Da, cetăţeni, l-am descoperit pe dumnezeul Miliţiei Române! Gata, el e! E tătuca tuturor miliţienilor aroganţi şi parveniţi ajunşi, naiba ştie cum!, să conducă Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Bistriţa-Năsăud. De fapt, ştiu cum a ajuns tovarăşul Jurcan Claudiu Petru să se cocoaţe pe scaunul de şefuleţ de Miliţie, plătit din banii munciţi de noi şi aruncaţi aiurea în buzunarele unor funcţionăraşi ca el.

acum 1 an · comentarii (39)
Postari Recente