VIDEO Cum s-a răstit ministrul Mediului la un jurnalist care i-a spus că sistemul de colectare selectivă nu funcţionează. Ulterior, a părăsit conferinţa de presă

VIDEO Cum s-a răstit ministrul Mediului la un jurnalist care i-a spus că sistemul de colectare selectivă nu funcţionează. Ulterior, a părăsit conferinţa de presă

Graţiela Gavrilescu, ministrul Mediului, a avut o ieşire isterică luni, 2 octombrie, când a început să ţipe la un jurnalist care-i repeta că sistemul de colectare selectivă de la Bistriţa, pe care îl dădea exemplu de bune practici la nivel naţional, nu funcţionează. Asta după ce minute bune i-a îndemnat pe jurnaliştii prezenţi să fie optimişti.

Prefectul de Bistriţa-Năsăud a anunţat că se gândeşte să retragă acreditările jurnaliştilor care l-au criticat după furtuna din 17 septembrie

Prefectul de Bistriţa-Năsăud a anunţat că se gândeşte să retragă acreditările jurnaliştilor care l-au criticat după furtuna din 17 septembrie

În cadrul şedinţei de Colegiu Prefectural de miercuri, 27 septembrie, Ovidiu Frenţ, prefectul de Bistriţa-Năsăud, a precizat că se gândeşte să retragă acreditările jurnaliştilor care au criticat autorităţile pentru că nu au informat populaţia cu privire la furtuna din data de 17 septembrie. Acesta a mai spus că ia în calcul şi acţionarea reprezentanţilor mass-media în judecată.

Aventurile uluitoare ale botanistului român care a descoperit „Sfântul Graal“ al plantelor. Ce este Saussurea Porcii, floarea dispărută acum 100 de ani

Aventurile uluitoare ale botanistului român care a descoperit „Sfântul Graal“ al plantelor. Ce este Saussurea Porcii, floarea dispărută acum 100 de ani

Florian Porcius este unul dintre cei mai cunoscuţi botanişti din Ardeal, fiind cel care a descoperit „Saussurea Porcii”, o plantă unică regăsită şi devenită „Sfântul Graal” al plantelor, după ce a fost declarată dispărută. Puţini ştiu însă că Florian Porcius a fost dascăl, prizonier şi chiar supraveghetor de spital.

Cum a fost „convertită“ o banală ceartă între copii într-un grav conflict interetnic româno-maghiar. Comunicatul de presă prăpăstios compus de un lider UDMR

Cum a fost „convertită“ o banală ceartă între copii într-un grav conflict interetnic româno-maghiar. Comunicatul de presă prăpăstios compus de un lider UDMR

O banală ceartă între copii a fost transformată peste noapte într-un conflict interetnic. Potrivit unui lider UDMR, o fată de etnie maghiară ar fi fost agresată fizic de doi copii români pentru că se exprima în ungureşte. Cercetările comisiei de disciplină din şcoala în care s-a produs incidentul  au relevat că nu s-a întâmplat nimic din cele relatate de politician.

Ce mă intrigă la pelerinajul de la Iaşi nu numărul impresionat de participanţi, ci motivele pentru care oamenii aleargă la biserică. Când administraţia bisericii încurajează în mod intenţionat ritualurile în defavoarea unor tratamente psihiatrice sau psihoterapeutice pentru unele afecţiuni psihice este o problemă gravă.

acum 4 zile · comentarii (128)

Cu aproape o săptămână în urmă, în data de 10 octombrie 2017, cu ocazia Adunarii Parlamentare a Consiliului Europei (APCE), preşedintele ceh Milos Zeman a declarat că Occidentul ar trebui să recunoască anexarea Peninsulei Crimeea de către Federaţia Rusă, ceea ce ar conduce către evitarea unui  război.

acum 4 zile · comentarii (32)

Am fost şi sunt uluit în faţa superficialităţii şi indolenţei autorităţilor în a se adresa viitorului. Proiectele pe termen lung sunt scoase din uz. Totul se face de pe o zi pe alta, fără a ridica întrebări în privinţa viitorului. Aşa se face că toate ne iau prin surprindere: zăpezi, inundaţii, incendii etc.

acum 4 zile · comentarii (3)

Într-o încăpere elegantă (probabil la Washington), la fiecare una sau două luni, cel mai puternic dintre preşedinţii lumii de azi se consulta cu un număr restrâns de oameni importanţi. Care să fie priorităţile noastre? În ce direcţie să ne concentrăm puterea? Cine ne sunt aliaţii? Dar duşmanii? Cum va arata lumea de mâine dimineaţă?

acum 5 zile · comentarii (5)

Presa bucureşteană se arată cum nu se poate mai interesată de viitorul politic al preşedintelui PSD, dl. Liviu Dragnea. Iar marea majoritate a comentatorilor ce socotesc că războiul de patru zile din PSD din această săptămână s-ar fi încheiat cu victoria clară a premierului Mihai Tudose se şi grăbeşte să-i cânte prohodul super-baronului de Teleorman.

acum 5 zile · comentarii (34)

Nebănuite sunt căile politicii. Iată încă o dovadă, venită într-un moment strategic extrem de sensibil, suprapunerea între viitoarea realegere a lui Putin ca preşedinte al Federaţiei Ruse şi promisiunea fermă făcută de liderii motorului franco-german de a prezenta rapid proiectul lor pentru structurarea unei Europe de putere, cu mult mai logic-coezive, cu mecanisme specifice, adaptate nivelului anunţat al marilor ambiţii globale pentru UE.

acum 5 zile · comentarii (159)

În pofida protestelor (cam impotente, între noi fie vorba) ale vecinilor din UE ai Ucrainei (Polonia, Slovacia, Ungaria, România), Kievul îşi continuă strategia de diminuare a prezenţei minorităţilor în viaţa publică. După noua Lege a învăţământului, care va închide toate şcolile cu predare în limbi minoritare, parlamentul ucrainean a emis o lege care vizează alocarea procentuală a spaţiilor audiovizuale pentru emisiunile în aceste limbi.

acum 5 zile · comentarii (18)

Andi Gherghe e un tânăr regizor şi actor profund interesat de interacţiunea între teatru şi societate şi propune un tip de spectacol direct, puternic racordat la realitatea imediată, prin care explorează teme actuale, dar absente din spectrul artistic curent. Fiind el însuşi de origine etnică mixtă, este preocupat de conflictele internetice din Transilvania şi de tot ceea ce derivă din acestea.

acum 6 zile · comentarii (4)

Mulţi ne-am făcut iluzii că premierul Tudose rupe pisica în două, că scapă de penalii din guvern, că vrea eficientizarea activităţii guvernamentale. Aiurea! Nimic din toate acestea. Totul a pornit de la faptul că cei trei miniştri remaniaţi nu ascultau de el, se duceau la Liviu Dragnea să primească instrucţiuni. Iar când Tudose le trasa o sarcină, ripostau că nu este de acord Liviu Dragnea.

acum 6 zile · comentarii (8)

Victoria Stoiciu este coordonator de programe la Fundaţia Friedrich Ebert România. A publicat articole în revista Dilema Veche, pe platforma CriticAtac şi în România Libera. Între 2001-2006 a lucrat la Societatea Academică din România. Este bursieră Transatlantic Forum on Migration and Integration (GMF) şi absolventă a Şcolii Europene pentru Democraţie din Cadrul Consiliului Europei.

acum 6 zile · comentarii (7)

Da, cetăţeni, l-am descoperit pe dumnezeul Miliţiei Române! Gata, el e! E tătuca tuturor miliţienilor aroganţi şi parveniţi ajunşi, naiba ştie cum!, să conducă Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Bistriţa-Năsăud. De fapt, ştiu cum a ajuns tovarăşul Jurcan Claudiu Petru să se cocoaţe pe scaunul de şefuleţ de Miliţie, plătit din banii munciţi de noi şi aruncaţi aiurea în buzunarele unor funcţionăraşi ca el.

acum 1 an · comentarii (39)
Postari Recente