Gestul unui copil olimpic de la ţară: şi-a donat bicicleta unei familii amărâte

Gestul unui copil olimpic de la ţară: şi-a donat bicicleta unei familii amărâte

Cristi (mijloc) alături de mama sa (stânga) şi de voluntarul care a intermediat donaşia (dreapta) FOTO: Arhivă personală

Andrei, un copil de 12 ani care trăieşte şi învaţă în mediul rural, şi-a donat bicicleta unei familii amărâte. Băiatul a primit o bicicletă nouă cadou de la părinţi, pentru că a avut media 10 pe linie, şi a hotărât împreună cu mama sa să îşi doneze vechea bicicletă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Andrei Ganea are 12 ani şi urmează să înceapă în această toamnă clasa a VI-a. Acesa învaţă la Şcoala Generală din Telciu, la 40 de kilometri de Bistriţa. Anul acesta, băiatul a participat la olimpiada judeţeană de Geografie, unde a obţinut locul al II-lea. Lipsa câtorva sutimi l-au împiedicat să-şi testeze cunoştinţele şi la etapa naţională.
 
Băiatul a terminat clasa a V-a cu 10 pe linie, motiv pentru care, tatăl său i-a dăruit o nouă bicicletă.
 
„Bicicleta veche am cumpărat-o în urmă cu câţiva ani, iar în primăvara aceasta am dus-o la reparat. Tatăl lui i-a promis că dacă va avea 10 pe linie o să primească o bicicletă nouă. Şi cum a avut 10 pe linie a primit o bicicletă nouă”, spune Anca Ganea, mama băiatului.
 
Bicicleta nouă nu a fost vândută sau ţinută pentru fratele mai mic al lui Andrei, ci donată. Asta în ciuda faptului că nu vorbim despre o familie cu venituri peste medie. Mama băiatului este casnică, iar tatăl munceşte sezonier în Austria. 
 
Ideea de a dona bicicleta i-a venit mamei băiatului, care a văzut anunţul de pe Facebook a unei asociaţii care ajută familiile defavorizate. Fără să stea pe gânduri, femeia i-a propus băiatului ei să doneze bicicleta, iar acesta a acceptat. 
 
„Ideea eu am avut-o şi el a fost de acord. Învăţând bine, anul acesta a primit altă bicicletă mai scumpă, iar cea veche a rămas. Am văzut anunţul făcut pe Facebook de această asociaţie şi am hotărât să o dăm. A spus „da mami, o dăm”, nu a avut nicio obiecţie. După mi-a spus că aşa de bine se simte că şi-a dat bicicleta la cineva care nu are şi se bucură de ea” povesteşte femeia. 
 

Alături de bicicletă, femeia a mai donat şi câteva haine pentru copiii familiei greu încercate (Foto: Cristi Pop)
 
Aceasta spune că familia sa nu este străină de astfel de gesturi, deşi veniturile lor nu sunt foarte mari. Şi sora sa a donat bicicleta copilului său unei familii fără posibilităţi. 
 
„Sunt oameni cu bani care nu fac astfel de gesturi. E bine ca din puţinul tău să dai şi la altul. E bine să le dai şi altora, pentru că nu se ştie niciodată, fiecare poate ajunge într-o astfel de situaţie. Chiar şi haine de-ale lor le-am dat la alţii. Pentru copilul acesta la care a ajuns bicicleta am pregătit un ghiozdan cu haine de la Andrei”, mai spune bistriţeanca.
 

Bicicleta a ajuns la o familie greu încercată

 
Potrivit voluntarului Asociaţiei Oraşul Mariei, Cristi Pop, care a intermediat această donaţie, bicicleta a ajuns la o familie cu trei copii de pe Valea Bârgăului. Ionuţa de 12 ani, Daniela de 10 ani şi Florinel de 9 ani sunt crescuţi doar de mamă.
 
Tatăl este internat într-un azil, fiind paralizat. Mama celor trei copii abia mai aude, ajungând în această situaţie în urma agresiunilor la care a fost supusă de către soţ. 
 
Cei patru locuiesc într-o căsuţă compusă dintr-o încăpere şi o cămară. Toţi cei trei copiii frecventează şcoala din comuna Prundu Bârgăului. 
 
„Sunt copii veseli, foarte afectuoşi şi primitori. La prima vizită le-am dus alimente, produse de igienă şi dulciuri. Pe toate  le-am aşezat pe masă şi deşi era plin de cutii-cutiuţe, pungi-punguţe, ei nu-şi desprindeau privirile de la noi. Ne sorbeau vorbele. Faptul că cineva le-a trecut pragul i-a făcut fericiţi”, postau reprezentanţii Asociaţiei Oraşul Mariei, pe pagina de Facebook, unde au şi făcut cunoscut acest caz. 
 
Cei trei copii l-au aşteptat pe voluntar cu sufletul la gură (Foto: Cristi Pop)
 

Vă mai recomandăm:

 
 
citeste totul despre: