Faimoasa echipă de fotbal Barcelona „în război“ cu o echipă de fotbaliste dintr-o comună bistriţeană. Fetele ar fi copiat sigla Barçei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cei de la FC Barcelona susţin că bistriţenii au folosit forma şi fontul siglei lor (FOTO: wikipedia, ACS Heniu)
Cei de la FC Barcelona susţin că bistriţenii au folosit forma şi fontul siglei lor (FOTO: wikipedia, ACS Heniu)

În urmă cu mai bine de un an, faimoasa Barcelona a somat echipa de fotbal feminin ACS Heniu din comuna Prundu Bârgăului să-şi schimbe sigla, după ce spaniolii au constatat că conturul acesteia şi fontul folosit la scris seamănă destul de tare. Deşi a primit somaţia la finalul anului 2013, preşedintele clubului George Ruscău foloseşte în continuare sigla şi şi-a anunţat jucătoarele despre problemă abia miercuri.

O echipă de fotbal feminin din comuna bistriţeană Prundu Bârgăului a fost somată de celebra Barcelona să-şi schimbe sigla. Asemănările constatate de cei de la Barcelona sunt conturul şi fontul scrisului din interior. ACS Heniu foloseşte sigla încă de la înfiinţare, din anul 2013.

„Am primit somaţia la sfârşitul anului 2013, după ce am început să facem demersurile pentru a o înregistra la OSIM (n.r. sigla). Nici cei de la OSIM nu au vrut să înregistreze sigla, au spus că vreau să vând Barcelona, aşa că am înregistrat doar numele”, explică George Ruscău, preşedintele clubului ACS Heniu.

Acesta mai spune că momentan nu mai foloseşte sigla, un spectalist muncind serios la alta. Ruscău nu vrea să renunţe la muntele din interiorul siglei, care este chiar vârful Heniu stilizat, muntele din apropierea stadionului unde se antrenează fetele şi cel care a dat numele echipei. Nici culorile nu ar vrea să le schimbe, luând în calcul doar schimbarea conturului şi a fontului scrisului.


Fetele, alături de antrenor şi preşedintele clubului (Foto: Bianca Sara)

acs heniu

Sigla cu bucluc a fost realizată chiar de către preşedintele clubului George Ruscău în urmă cu vreo 15 ani. Chiar sportivul recunoaşte că poate la acea data s-a inspirat puţin de la Barcelona. Sub această siglă funcţionează atât echipa de senioare, cât şi cea de junioare a clubului.

Deşi George Ruscău spune că nu se mai foloseşte sigla în cauză, aceasta încă apare pe echipamentul de joc al fotbalistelor. Se pare că jucătoarele au fost anunţate abia miercuri de somaţia primită de club la final de 2013.

„Eu ştiam de mai mult timp de această somaţie, aproape de când am venit la echipă, dar oficial lotul a aflat ieri despre asta”, spune Andreea Lauruc, atacanta echipei.

Tânăra recunoaşte că sigla folosită de echipa la care joacă se aseamănă destul de tare cu cea utilizată de fotbaliştii de la Barcelona şi susţine că ar fi cel mai bine ca aceasta să fie modificată, pentru a nu atrage mânia spaniolilor şi un eventual proces.

ACS Heniu, minunea feminină din Bistriţa-Năsăud


ACS Heniu s-a format în anul 2013  şi este singura echipă de fotbal feminin din judeţul Bistriţa-Năsăud şi singura din ţară care reprezintă o comună şi a reuşit să ajungă la asemenea performanţe.

Momentan, ACS Heniu Prundu Bârgăului este pe locul al III-lea în Superligă. Chiar după primul an de activitate, fetele de la ACS Heniu au reuşit să promoveze în Superligă. Echipa este antrenată de Cătălin Svoboda, un fost sportiv, care este şi subofiţer în cadrul ISU Bistriţa.

„Avem jucătoare din toată ţara şi de toate vârstele. Sunt fete care au venit din Timişoara sau Iaşi pentru a juca fotbal la Prundu Bârgăului. Cea mai tânără are 16 ani, iar cea mai în vârstă are 42 de ani, Rodica Ţegle. Doamna a fost căpitan al echipei naţionale de fotbal în anii `90. Avem patru jucătoare care au trecut sau se apropie de 40 de ani, una are 38, alta 39, alta 40 şi alta 42”, preciza în 2014, pentru Adevărul, Călin Svoboda.

Vă mai recomandăm:

Ileana Hangan, sportiva „necunoscută” cu 18 titluri de campioană naţională la schi fond şi biatlon

În ciuda faptului că Bistriţa-Năsăud nu este un judeţ unde schiul este un sport cu tradiţie, totuşi şi această zonă a dat sportivi de valoare, despre care se vorbeşte însă prea puţin. Un astfel de exemplu este Ileana Hangan, care a obţinut 18 titluri de campioană naţională şi a reprezentat România de trei ori la Jocurile Olimpice de iarnă.

Campioana cu 100 de medalii la tenis care a lăsat o viaţă de succes în străinătate pentru a trăi în Bistriţa

Sportiva Mihaela Şteff are peste 100 de medalii naţionale şi internaţionale, devenind campioană naţională în Italia şi Germania, dar şi campioană europeană de patru ori. Deşi performanţele îi permiteau să se stabilească şi să antreneze în orice ţară din lume, sportiva a ales sala de tenis de masă unde se antrena, acum mulţi ani, pentru marile competiţii ale lumii. La Bistriţa.



 

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite