Coşmarul unui agricultor din Bistriţa care-şi ara terenul la 3.00 noaptea: a găsit un om bântuind pe dealuri după ce a fost împuşcat de şase ori

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţiştii din Bistriţa anchetează un caz bizar petrecut în sâmbătă, 14 aprilie, în localitatea Cepari. Un cetăţean basarabean a fost găsit de un localnic bântuind pe dealuri, după ce a fost împuşcat de şase ori. Rănitul i-a cerut ajutor şi a fost transportat la spital. Cel care l-a împuşcat a fost prins tocmai în Maramureş.

Incidentul s-a produs sâmbără, în jurul orei 3.30. Un localnic din localitatea Cepari, situată la 10 kilometri de Bistriţa, îşi ara terenul cu tractorul târziu în noapte. Bistriţeanul povesteşte că, la un moment dat, i-a apărut în lumina farurilor tractorului un om plin de sânge şi de noroi, care se mişca cu dificultate.

I-a cerut agricultorului ajutor într-o limbă română aproximativă. Bistriţeanul a sunat la 112 şi l-a transportat cu tractorul pe rănit până la întâlnirea cu Ambulanţa. Rănitul a fost dus apoi de urgenţă până la Spitalul Judeţean de Urgenţă Bistriţa, de unde, mai apoi, a fost transferat la o clinică din Cluj-Napoca, pentru o serie de operaţii. 

„Eu aram aici sus, pe deal. În lumina farurilor mi-a apărut domnul respectiv, plin de sânge şi a spus să sun la 112 pentru ajutor, să-l ajut. Am sunat şi atât a fost, după aceea a venit ambulanţa şi l-a luat. M-a întrebat dacă vorbesc engleză, dar eu nu ştiu. Mi-a spus în română: „ambulanţa” şi „poliţia”, atât. Venea din sens opus zonei unde spunea că l-a atacat colegul lui. Era în picioare, era conştient, mergea foarte rău, nu mergea ca un om sănătos. Din Ucraina parcă era, avea şi paşaportul la el. Era ora 3.30 când a venit el la mine. Când vedea o maşină se ascundea, îi era frică, credea că îl urmăreşte, îl caută”, a declarat bistriţeanul care l-a descoperit pe rănit.

Localnicul deţine două tractoare împreună cu familia şi munceşte în aceste zile intens la lucrările agricole de primăvară, fiind contractat de mai mulţi consăteni. Acesta este motivul pentru care a început ziua de lucru atât de devreme.

Imagine indisponibilă


Criminaliştii au adunat probe din casa unde a avut loc atacul armat FOTO Bianca Sara

Medicii de la Serviciul de Ambulanţă Judeţean au aflat că rănitul avea documente aferente Republicii Moldova şi că are 31 de ani. Acesta avea 6 plăgi împuşcate, în zona braţelor, a toracelui şi a gâtului. Cea mai gravă părea să fie cea de la gât. 

În ciuda condiţiei medicale extrem de grave, bărbatul era conştient şi încă se putea deplasa. Victima a fost împuşcată într-o casă aflată în construcţie în vecinătatea locului în care a fost descoperit de agricultor.

Rănitul are domiciliul în Republica Moldova, însă potrivit martorilor nu cunoştea limba română, exprimându-se în ucraineană. Basarabeanul i-a povestit celui care l-a salvat că a fost împuşcat de un prieten de-al său. Anchetatorii n-au stabilit încă ce fel de armă a fost folosită în atac.

Moldoveanul era terorizat când vedea farurile maşinilor 

Motivul pentru care cetăţeanul moldovean a luat-o la fugă pe dealuri a fost tocmai pentru a nu putea fi urmărit cu maşina de către atacatorul său. Mai mult, acesta i-a spus bistriţeanului care l-a salvat că cel care l-a împuşcat îl caută să îl omoare.

Inclusiv ambulanţa care a venit să-l preia l-a speriat şi l-a determinat să se ascundă după o casă din apropiere. 

Între timp, atacatorul a fost prins în judeţul Maramureş, în urma unui filtru organizat de către poliţişti. Se pare că acesta voia să părăsească cât mai repede ţara.

Cei doi erau în tranzit prin România. Ce căutau în localitatea bistriţeană Cepari încă nu e clar. Cei doi au oprit maşina în comună şi au intrat într-o casă izolată, aflată în construcţie. Acolo, în urma unui conflict spontan, unul dintre ei a scos arma şi a tras în colegul său.

Imagine indisponibilă

Anchetatorii au periat casa în construcţii în căutare de indicii toată dimineaţa (Foto: Bianca Sara)

Surse judiciare spun că în casa respectivă au fost găsite tuburile de cartuşe şi urme de sânge. Se pare că cei doi fie erau traficanţi de droguri, fie cărăuşi. 

„Casa (n.r. - în care s-a petrecut evenimentul) e a unui băiat de-al meu. Cică ar fi umblat cu droguri, am auzit. S-ar fi găsit tuburi de cartuş, sânge, nu ştiu precis”, spune tatăl proprietarilor casei unde s-a petrecut nenorocirea.

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite