Circ halucinant cu basarabeanul găsit împuşcat pe un deal din Bistriţa. Cum a fost plimbat 250 de kilometri de pomană între spitale cu trei gloanţe în corp

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Basarabeanul de 31 de ani găsit împuşcat sâmbătă dimineaţa pe un deal din Bistriţa a fost plimbat 250 de kilometri degeaba, între Spitalul Judeţean de Urgenţă Bistriţa şi Clinica de Chirurgie Vasculară Cluj-Napoca. Toate acestea, după ce medicii clujeni ar fi spus că cei bistriţeni se pot descurca cu o astfel de operaţie.

Sâmbătă dimineaţa, un bărbat de 31 de ani din Republica Moldova, a fost împuşcat de 6 ori de un compatriot. Incidentul s-a întâmplat în localitatea bistriţeană Cepari.
 

Se bănuieşte că cei doi ar fi traficanţi de droguri sau cărăuşi şi erau în tranzit prin România. Aceştia au ajuns în localitatea bistriţeană Cepari, au coborât din maşina cu care circulau şi au intrat într-o casă izolată, în construcţii. 

Acolo au început să se certe, iar unul dintre ei a scos un pistol şi l-a împuşcat pe celălalt de 6 ori. Deşi era rănit şi plin de sânge, basarabeanul a reuşit să fugă din clădire şi să se adăpostească pe dealurile din apropiere, unde a fost găsit de un agricultor, care a chemat un echipaj medical.

Bărbatul a ajuns la Spitalul Judeţean de Urgenţă Bistriţa, cu plăgi împuşcate în zona gâtului, a umărului drept, torace şi braţul stâng. Trei dintre gloanţe au rămas în corpul bărbatului. 

„Bărbatul, care este conştient şi cooperant, se află în investigaţii şi exploatări imagistice, medicii urmând să stabilească dacă va fi transferat la o clinică de chirurgie vasculară din altă localitate, pentru a fi supus unei intervenţii chirurgicale”, preciza la prânz Camelia Strungari, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă Bistriţa.

Acesta a fost transferat în cele din urmă la Clinica de Chirurgie Vasculară din Cluj-Napoca, cu o ambulanţă SAJ cu medic. După 120 de kilometri, ajuns acolo, medicii clujeni le-au transmis celor care l-au adus că şi specialiştii din Bistriţa se pot descurca cu o astfel de operaţie şi l-au trimis înapoi, cu gloanţele în el, alţi 120 de kilometri. 

„Medicii de la Clinica de Chirurgie Vasculară Cluj-Napoca, unde a fost transportat pacientul împuşcat la Cepari, au stabilit că nu se impune intervenţia chirurgicală pe parte vasculară, astfel că bărbatul va fi operat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Bistriţa”, explică purtătorul de cuvânt al instituţiei din Bistriţa.  

În momentul redactării acestui articol, bărbatul care mai trăieşte încă, în mod miraculos, este pregătit pentru operaţie la Bistriţa.

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite