Carnaval ecologic în costume reciclabile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Copiii au încercat să sensibilizeze oamenii cu mesaje ecologice
Copiii au încercat să sensibilizeze oamenii cu mesaje ecologice

Elevii de la Colegiul „Andrei Mureşanu" s-au costumat în copaci sau  coşuri de gunoi şi au transmis mesaje ecologice. Copiii au încercat să se identifice cu natura sau cu lucrurile care o poluează, pentru a sensibiliza oamenii cu privire la problemele de mediu

„Eu sunt un supererou care încearcă să salveze natura de poluare", spune Mădălina, unul dintre copiii care au participat azi la „Carnavalul Îndrăgostiţilor de... NATURĂ", organizat în această dimineaţă în sala de sport a Colegiului Naţional „Andrei Mureşanu" din Bistriţa. Mădălina, împreună cu Jennifer, Patricia şi o altă Mădălina, toate în vârstă de 12 ani, au fost „Eroinele Naturii". Acestea s-au împodobit cu fructe, legume şi frunze de hârtie „Mi-am pus fructe pentru că fructele sunt ţinute în seră şi sunt crescute forţat. Atunci ele îşi pierd din bunătate", a spus Mădălina.

„Nu ne omorâţi aerul!"

 Ea şi celelalte „eroine"  au transmis oamenilor mesaje în legătură cu protejarea naturii. „Natura este importantă. Treabuie salvată, nu distrusă. Nu ne omorâţi aerul !", au spus ele. Alături de echipa eroinelor, mai multe „măşti ecologice" au concurat pentru cel mai elocvent mesaj referitor la protecţia mediului : Prinţesa Reciclabilă, Mama Natură, Albinuţa, Oceanul, Coşul de Gunoi etc. „Vreau să atrag atenţia asupra faptului că în oraşul nostru este nevoie de colectarea selectivă a deşeurilor", a spus Prinţesa Reciclabilă, sub numele ei adevărat Alexandra Onişor. „Costumul meu reprezintă Oceanul Atlantic curat. Este făcut din sac de rafie, hârtie creponată şi autocolantă care sunt toate materiale reciclabile ", a spus Radu Tudor, un elev în vârstă de 13 ani.

Învaţă să fie prietenoşi cu natura

Acţiunea copiilor de la „Andrei Mureşanu" face parte dintr-un proiect naţional mai amplu, intitulat „Şcoli pentru un viitor verde", care se derulează în cadrul şcolii din 5 ianuarie până în 31 mai. Prin acest demers ecologic, elevii învaţă să fie mai prietenoşi cu natura şi să-şi conştientizeze profesorii şi părinţii în legătură cu problemele de mediu. La proiect participă în jur de 600 de elevi din clasele V-XII, dintre care în jur de 50 s-au mobilizat astăzi pentru carnavalul ecologic. „Azi nu avem prea mult succes din cazua ploii. Dar ăştia mici răspund foarte bine programului. Au venit cu multe idei şi costumele lor transmit fiecare câte un mesaj. Eu cred că impactul va fi din ce în ce mai mare pe măsura desfăşurării proiectului". A spus Viorica Cira, profesor de geografie în cadrul Colegiului Naţional „Andrei Mureşanu".

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite