AUDIO Spovedania profesorului Cucoşel. Un scandal universitar cu şpagă, şantaj şi săruturi homosexuale. „50 de euro, ăsta era tariful”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Acuze grave la adresa profesorului Constantin Cucoşel
Acuze grave la adresa profesorului Constantin Cucoşel

Caz deosebit de grav la universitatea de stat din Baia Mare. Un profesor recunoaşte pe o înregistrare că primeşte bani pentru a-şi ajuta studenţii, printre care şi poliţişti, să treacă examenele. Timp de un an, cu această înregistrare profesorul Constantin Cucoşel a fost şantajat de doi băimăreni. Dascălul mai recunoaşte şi un sărut, la beţie, cu un tânăr.

Conferenţiar doctor Constantin Cucoşel, profesor al fostei Universităţi de Nord Baia Mare, actuala Universitate Tehnică Cluj Napoca-Centrul Universitar Baia Mare, recunoaşte fără jenă că a primit, în repetate rânduri, bani pentru a promova diferiţi studenţi la examenele sale. În aceeaşi convorbire, Constantin Cucoşel, profesor la Facultatea de Ştiinţe, profesor de Constabilitatea,  povesteşte cât şi cum cer alţi profesori ai aceleiaşi universităţi pentru a promova elevii cu probleme. Nici măcar poliţiştii, foşti studenţi ai acestei universităţi, nu au trecut nemenţionaţi în convorbirea dintre profesor şi interlocutor. Acesta povesteşte cum a fost solicitat să promoveze câţiva „jalaţi“, răsplata urmând să o primească după câteva zile.  

„O stică de ţuică, una de whisky, un cartuş de ţigări”

„Eu am avut un caz, într-un an mă sună, bă, ştii că am trei jalaţi. Noah, vin băieţii la examen, i-am trecut, asta a fost în iarnă. În vară mă întâlnesc, mă aşteaptă băieţii«domn profesor, vrem să vorbim ceva cu dumneavoastră. Ştiţi că ne-aţi ajutat şi în iarnă şi să ne ajutaţi şi acuma. Noi muncim, nu ştiu ce. No, zic cum vă cheamă? Păi zic, aaa, voi sunteţi oamenii lui Hreniuc. Ei zic «I-am dus 10 litri de ţuică, 20 de litri de vin, un miel de Paşte, ne-am dus până în Ferneziu cu el şi el zice cam slab mielul ăsta»“, povesteşte profesorul, în înregistrare.

„50 de euro, ăsta era tariful”

Constantin Cucoşel spune şi care sunt banii pe care unii studenţi se ofereau să ăi dea profesorilor Universităţii, pentru a-i ajuta să treacă examenele. Sumele nu erau discutate, însă, la telefon, ci doar la un pahar, deoparte. ”50 de euro. Ăsta era tariful. (...) „Mă roagă cineva de la Poliţie, nevasta-sa era studentă. Mă suna unu din Borşa pentru baiat. Mi-o adus si asta de la Politie, o fost o sticla de ţuică, o sticla de whisky, un cartus de tigari, un pachet de cafea. Eu zic ca era suficient“, recunoaste Constantin Cucosel.

„Dacă pică, ce?”

”Mie ştii ce mi-e? Şi asta nu-mi convine. Am spus aşa: băi, dacă are cineva ceva, să vorbească direct cu mine. Pentru că nu numai Hreniuc (n.r. – un alt profesor din Universitate), am impresia că mai sunt şi alţii care iau în numele meu. Şi atunci, tu, ca student.. (...) Hreniuc ce face? Spune la studenţi..., intră în sală, salută, stilul lui, pe copii, dar nu spune nimic. Dar stundetului cu care a vorbit, îi dă impresia că a vorbit cu mine şi nu vorbeşte. Dacă pică, ce? Mi-au spus studenţii: dom’le, dar i-am dat şi am şi picat!”

Trei lucrări sunt identice”

”Eu, în vară anului trecut, am fost preşedinte la Comisia de Licenţă. Şi vine un băiat cu o lucrare, super lucrarea, băi zic aici ceva nu e în regulă că băiatul ăsta nu prea venea la şcoalîă, era slab. Intră alt băiat cu o lucrare, aceeaşi temă, dar studiul de caz la o altă firmă, băi zic aici ceva ceva totuşi nu e în regulă. După aia, vine o fată cu o lucrare identică cu a lui celălalt, pe aceeaşi firmă studiul de caz tot, dar alte cifre. Când am văzut no zic: îi bai. Şvab era şi el acolo de faţă şi zic, Mihai e o problemă. Trei lucrări sunt identice. Când o auzit, era puţin abţiguit, a început să înjure. Fi atent ce-a făcut i-a cerut două lucrări, le-a vândut la copiii ăştia, când am auzit i-am chemat înautru”, s-a mai destăinuit profesorul în aceeaşi înregistrare.

„Poate că l-am sărutat”

Profesorul a mai fost implicat într-un scandal în care a sechestrat un tânăr student, cerându-i să întreţină relaţii sexuale pentru a-l ajuta să promoveze examenul. În acelaşi timp, Cucoşel mai vorbeşte şi despre faptul că era băut când a făcut toate aceste ilegalităţi, dar îi promite tânărului său interlocutor că nu va mai călca strâmb.

„Eram băut. Eu am vrut să vină pentru că erau lucruri care nu se pot discuta la telefon. Am avut o sticlă de doi litri de palincă. Acuma, când bea omu face prostii, acuma no ţi-am spun că-mi cer scuze. Un om când bea, indiferent cine, că şi preotul se îmbată, poate că l-am sărutat, nu contest. Şi eu am fost beat, nu contest. Nu ştiu ce-am făcut, poate l-oi fi sărutat“, spune profesorul legat de incidentul din apartamentul său.

Înregistrare cu profesorul Constantin Cucoşel, din Baia Mare


Un an şantajat

Înregistrarea prezentată a fost pusă la dispoziţie jurnaliştilor chiar de unul dintre cei doi tineri care. Timp de un an, aceştia au profitat de faptul că au avut convorbirea şi l-au şantajat pe profesor. Aceasta a fost făcută în urmă cu trei ani, iar pentru fapta sa, tinerii au fost condamnaţi pentru şantaj şi complicitate la şantaj, primind câte un an de închisoare cu suspendare.

Potrivit dosarului în cauză, „inculpatul unul dintre inculpaţi având calitatea de reporter de televiziune, în luna septembrie 2011, a obţinut prin intermediul coinculpatului Negrea Iulian Eugen o înregistrare audio compromiţătoare, ce viza aspecte privind viaţa intimă a părţii vătămate Constantin Cucoşel. Acesta a exercitat acte de constrângere morală asupra părţii vătămate, constând în demararea unei anchete jurnalistice. În aceste circumstanţe, a pretins şi a primit diferite sume de bani, de la partea vătămată C.C.”.  

Dosarul a fost soluţionat de către Judecătoria Baia Mare, care la finele anului 2013, i-a condamnat pe cei doi la câte un an de închisoare cu suspendare.


Citeşte şi:

Fiul deputatului PSD de Maramureş Călin Matei, arestat pentru şantaj, eliberat în schimbul unei cauţiuni de 30.000 de lei

Cum se ridică o vilă de prim-procuror: pe influenţe şi şantaj

Baia Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite