Proiect pentru voluntari. 25 de tineri au dobândit cunoştinţe noi în domeniu

Proiect pentru voluntari. 25 de tineri au dobândit cunoştinţe noi în domeniu

Proiectul „Împreună pentru comunitate” a ajuns la final. Particianţii la cursurile organizate prin acest proiect au dubândit cunoştinţe noi, abilităţi de comunicare, de muncă în echipă, competenţe matematice şi competenţe de bază în ştiinţă şi tehnologie, competenţe digitale, modalităţi mai uşoare de învăţare, competenţe sociale şi civice, initiaţiva şi antreprenoriat.

Familii izolate, după ce un pod s-a rupt

Familii izolate, după ce un
pod s-a rupt

Mai multe familii din satul Nistru, din Maramureş, sunt izolate după ce podul care făcea legătura cu restul localităţii s-a rupt. Şansele ca podul să fie refăcut până la primăvară sunt minime, iar oamenii se tem acum că în cazul unui incendiu sau a unei urgenţe medicale, nicio maşină nu mai poate ajunge la ei. De asemenea, nici ei nu mai pot ajunge acasă cu maşinile proprii.

Românul care afumă somonul acasă după o reţetă tradiţională din Norvegia. Cât a investit în afacerea considerată atipică

Românul care afumă somonul acasă după o
reţetă tradiţională din Norvegia. Cât a investit în afacerea considerată atipică

După ce a muncit vreme de 10 ani ca pescar profesionist în Norvegia, băimăreanul Cătălin Simionca a revenit în ţară, unde a pus pe picioare o mică afacere cu peşte. Chiar dacă e atipic pentru Maramureş, zonă de munte, unde nu există o tradiţie pentru peştele oceanic, el a avut curaj să aducă pe piaţă un produs considerat de lux, precum somonul afumat.

Copacii vulnerabili la rafalele de vânt, îndepărtaţi de pe drumurile naţionale şi judeţene

Copacii vulnerabili la rafalele de vânt, îndepărtaţi de pe drumurile naţionale şi judeţene

Copacii de pe marginea drumurilor judeţene şi naţionale care sunt în pericol să se prăbuşească vor fi îndepărtaţi până la data de 10 noiembrie. Asta a stabilit Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Maramureş, după ninsoarea de duminică, în urma căreia mai mulţi copaci au căzut pe carosabil sub greutatea zăpezii şi au pus în pericol siguranţa participanţilor la trafic.

Iată un avertisment care ne dă fiori, deşi scena Orientului Mijlociu marcată de conflicte sângeroase nu mai reprezintă o surpriză sau un breaking news pentru mulţi lideri din lumea noastră. Cu toate acestea, consecinţele luptelor ideologico-sectare care se dau în regiune apasă tot mai greu pe umerii Europei, scoţând la iveală un dureros eşec al politicilor de migraţie şi integrare.

acum 4 zile · comentarii (27)

Un vechi proverb spune că legea este întotdeauna cu un pas în urma hoţilor. Hoţii încearcă să găsească breşe în lege de care să profite, şi deseori reuşesc, aşa că legea trebuie întotdeauna dacă nu să ţină pasul cu ei, măcar să-i ajungă din urmă într-un final. În această nesfârşită hârjoană, primul care a obosit a fost dl. Tăriceanu. Vârsta, probabil...

acum 4 zile · comentarii (57)

Legea Vaccinării urmează să fie adoptată de Parlament şi mulţi părinţi încă se întreabă dacă vaccinurile sunt cu adevărat sigure. Din acest motiv, ezită să vaccineze. În acelaşi timp, internetul copleşeşte părinţii cu informaţii contradictorii din care e dificil de înţeles adevărul privind siguranţa vaccinării.

acum 4 zile · comentarii (10)

Mihai era prietenul meu. Prima mea amintire îl cuprinde şi pe el, cu chipul lui veşnic zâmbăreţ şi cu părul ridicat în sus. Era cu vreo 9 luni mai mare decât mine şi asta-l făcea să se simtă responsabil pentru mine aşa că mâncam, ne jucam, mergeam la şcoală şi făceam mai toate prostiile copilăriei împreună. Dacă voiai să dai de unul trebuia să întrebi de celălalt căci eram precum fraţii: unul mai negru (eu) şi altul mai alb (el).

acum 4 zile · comentarii (36)

Se conturează tot mai mult suspendarea preşedintelui ca posibilitate reală,  care ar duce la rezolvarea rapidă a modificării legilor justiţiei. Există acuze la adresa preşedintelui, pregătite şi lansate în spaţiul public,  demonstrând planul pus la cale de către actuala Coaliţie de guvernare. Planul roşu.

acum 4 zile · comentarii (44)

În România, n-are nimeni răbdare pentru construcţii sistemice. Vine un lider nou la un teatru, la Tarom, la Poştă, la CNADNR (sau cum se mai cheamă acum), la vreun spital, oriunde, într-o lună, „poporul“, prin vocea presei şi a Facebook-ului, e dezamăgit că nu s-a produs o revoluţie, că n-a intrat Tarom-ul pe profit, că nu s-a construit încă nicio autostradă, că nu s-a dat în folosinţă o clădire nouă pentru pacienţi şi şapte RMN-uri.

acum 4 zile · comentarii (1)

Ziua de 14 noiembrie 2017 a fost pentru publicul craiovean iubitor de carte un eveniment memorabil. Începând cu ora 17.00, Biblioteca Judeţeană „Alexandru şi Aristia Aman“ din Craiova a găzduit în „Sala Acad. Dinu C. Giurescu“ un eveniment de excepţie, lansarea monografiei istorice „Comunitatea Elenă

acum 5 zile · comentarii (0)

Războiul informaţional reprezintă crearea de realităţi alternative prin pervertirea adevărului obiectiv – realizat pe baza datelor, faptelor şi argumentelor concrete – răstălmăcirea lui, prin utilizarea unei combinaţii de elemente, fapte şi bucăţi de adevăr selectate, interpretate, combinate cu raţionamente alterate prin utilizarea de silogisme, sofisme, propagandă, interpretare forţată, totul împănat cu o multitudine de minciuni.

acum 5 zile · comentarii (7)

Şi ceea ce trebuia să se întâmple, s-a întâmplat! La un an de mandat, timp în care a urlat, s-a zbenguit, a tunat şi a fulgerat, a ameninţat şi s-a dat de ceasul morţii să întoarcă Republica Moldova spre Est, în stepele Asiei şi străfundurile Siberiei, după nenumărate vizite la Moscova în diferite calităţi, de s-au săturat oamenii ăia să-l tot vadă pe musafirul nepoftit, Igor Dodon a luat o bătaie serioasă de la locuitorii Chişinăului.

acum 5 zile · comentarii (45)

Periodic, ministrul Liviu Pop ne informează asupra unei situaţii dezastruoase: „În ultimii 10 ani, au finalizat liceul 1,9 milioane de copii şi aproape 900.000 dintre ei nu au luat examenul de bacalaureat. Dintre aceştia, 170.000 sunt pe filiera teoretică, 700.000 pe filiera tehnologică. Atunci, întrebarea simplă este ce facem cu filiera tehnologică. Este bine aşa cum e bacalaureatul? Sunt elevii slab pregătiţi?“

acum 5 zile · comentarii (9)

Gazoductul Nord Stream 2, un proiect fabricat în Rusia cu susţinere la vârful politicii din Germania şi finanţat de marile companii energetice ale Bătrânul Continent, divide profund Uniunea Europeană. Această mega-afacere poate da peste cap pieţele energetice şi să genereze nişte tensiuni teribile. Nu e de glumă, între Estul şi Vestul Europei poate să apară o falie la fel de adâncă precum în timpul Cortinei de Fier.

acum 5 zile · comentarii (15)