Mocăniţa de pe Vaser şi Cascada Cailor, două dintre obiectivele care apar în filmul Transylvania Dragon. Acrobaţii spectaculoase la înălţimi ameţitoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mocanita si Cascada Cailor, in Transylvania Dragon
Mocanita si Cascada Cailor, in Transylvania Dragon

Maramureşul a participat cu două obiective la filmarea documentarului despre sporturile extreme Transylvania Dragon. Cele două au fost Mocăniţa de pe Valea Vaserului şi Cascada Cailor de la Borşa.

Au fost în total 17 zile de filmări în mai multe zone turistice din Transilvania şi Banat. În urmă cu o săptămână, regizorul Sabin Dorohoi a spus „CUT!“, după 17 zile de filmări intensive. Se anunţă a fi un film documentar extrem de interesant pentru iubitorii sporturilor extreme din România şi din străinătate, locaţiile alese pentru filmări fiind şi ele spectaculoase. 

Timişoara a devenit kilometrul 0 al filmărilor care s-au desfăşurat, ulterior, în 14 locuri celebre din zona de vest a ţării. Reşiţa – locul în care sportivul a reuşit să stabilească un nou record naţional, mergând pe un slackline de 45 de metri, la 80 de metri înălţime, între două turnuri dezafectate ale UCMR, emblematice pentru oraşul de pe Bârzava. 

Au urmat Bocşa, oraşul de baştină al lui Flaviu, Caraşova, cascada Bigăr – una dintre cele mai frumoase căderi de apă din lume, prima cale ferată din România Anina – Oraviţa, oraşul de suflet al împărătesei austriece Sissi – Băile Herculane, capitala aventurii extreme din inima Transilvaniei – Arsenal Park Orăştie, vestita cetate a oraşului Alba Iulia – Alba Carolina, unul dintre simbolurile naţionale aflate în patrimoniul UNESCO - Mocãniţa din Vişeul de Sus, locul unde se nasc poveşti şi legende – Cascada Cailor, Salina Turda – oaza de linişte şi sănătate aflată sub pământ, care atrage mii de turişti, una dintre cele mai frumoase şosele din lume – Trasfăgărăşanul, pentru ca ultima zi a filmărilor să aibă loc  la Castelul Corvinilor.

„În urmă cu o săptămână, în 26 Octombrie,  am încheiat filmările la documentarul «Transylvania Dragon». Deşi perioada oficială de filmare s-a încheiat, există o şansă să mai filmăm încă o locaţie celebră din Transilvania înainte de a începe prelucrare a filmului, dar vom face acest anunţ la momentul oportun, când toate detaliile vor fi stabilite. Vreau să le mulţumesc tuturor celor care ne-au sprijinit în această călătorie extreme de solicitantă, dar care ne-a adus satisfacţii infinit mai mari decât sacrificiile pe care am fost nevoiţi să le facem: mass-media, autorităţi, bănăţeni, transilvăneni, tuturor celor care ne-au întins o mână de ajutor atunci când am avut nevoie” , a declarat regizorul Sabin Dorohoi.

Următoarea etapă a filmului este la fel de importantă ca şi filmările în sine. Pentru ca documentarul să intre în următoarea fază, cea de post-producţie, este necesară finanţarea. “Fiind un proiect de voluntariat, deocamdatã am reuşit sã obţinem, până acum, doar finanţarea necesarã deplasãrii echipei în cele 17 zile prin România (transport, cazãri şi mâncare) şi închirierii echipamentului pentru filmarea propriu zisã. 

Pentru tot ceea înseamnã partea de post-producţie, încã nu am gãsit finanţarea necesarã. Va urma un proces foarte elaborat de gãsire a partenerilor financiari pentru finalizarea filmului şi ulterior de alegere a întregului material filmat, care totalizeazã în jur de 35-40 de ore! Acesta va fi condensat în 52 de minute, durata standard pentru un documentar TV“, a explicat regizorul Sabin Dorohoi.

Programatorul IT Flaviu Cernescu, unul dintre cei mai curajoşi bãnãţeni pasionaţi de sporturi extreme, va merge pe coardã deasupra unor edificii reprezentative din  Transilvania şi Banat. Pentru ca reţeta aventurii sã fie completã, cea mai mare parte a drumului va fi fãcutã pe un monociclu! În drumul sãu artistul acrobat se va întâlni cu oameni interesanţi, descoperind istoria şi tradiţiile locurilor.

Cum filmul presupune acrobaţii spectaculoase la înãlţimi ameţitoare în multe locuri publice ale marilor oraşe din Transilvania şi Banat (deocamdatã este perioada în care echipa solicitã aprobãrile autoritãţilor pentru acest demers inedit şi încã nu putem publica oficial exact toate locaţiile unde se va filma), cu siguranţã vor fi mulţi oameni curioşi sã asiste la “eveniment”.

Filmul va fi produs de Western Transylvania Studios, singura casã de producţie din vestul ţãrii şi va fi regizat de Sabin Dorohoi, bãnãţean la origine, realizatorul celebrelor videoclipuri “Happy” din Reşiţa, Caransebeş, Bocşa, Herculane şi Anina. Sabin Dorohoi este laureat al peste 35 de nominalizãri şi premii internaţionale. 

Din cele treisprezece  filme de scurtmetraj realizate, ultimele cinci (“Ghela” , “Visând la Galapagos” , „Clopotul”, „Fata din Transilvania” şi „Calea Dunãrii”) i-au adus cele mai multe distincţii internaţionale la festivaluri precum Palm Springs, Reykjavic, Geneva, Chicago, TIFF, Roma, Regensburg, Sardenia şi Festivalul de film Est European din Hollywood. 

Citeste si:

Mocanita Transilvaniei renaste din cenusa    

Mocanita Transilvaniei prinde viata la inceputul anului 2015 

Baia Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite