Gustul copilăriei: cea mai rapidă reţetă de ciocolată de casă

Gustul copilăriei: cea
mai rapidă reţetă de ciocolată de casă

Ciocolată de casă    Foto: Adevărul

Ciocolata de casă este desertul care ne aminteşte de copilărie. Probabil că nu este persoană care să nu fi mâncat în copilărie măcar o dată ciocolata de casă făcută în bucătăria proprie.

Ştiri pe aceeaşi temă

Reţeta pentru ciocolata de casă este foarte simplă şi foarte uşor de pregătit. „Îmi ia cam 15 minute să amestec cele câteva ingrediente, dar de fiecare dată cât o prepar, familia mea e în sărbătoare”, spune Amelia, o băimăreancă de 43 de ani, mamă a doi copii.

„Pe vremuri o făceam foarte des. Untul îl puneam la încălzit cu apa şi cu zahărul, foloseam stafide, nuci, alune, depinde ce aveam prin casă. Copiii mei preferă alunele”, mai spune ea. „Şi pentru mine era desertul preferat în copilărie, pentru că pe vremea aceea nu aveam acces la atât de multe dulciuri ca acum. Totuşi, copiii mei o preferă altor dulciuri”, mai spune ea.

Pentru prepararea desertului avem nevoie de:

- 350 g zahăr

- 220 g unt

- 500 g lapte praf

- 70 g cacao

- 150 ml apa

- Alune, stafide, nuci etc.

Laptele praf se amestecă cu praful de cacao şi se lasă deoparte. Separat se pune apa la fiert şi se adaugă zahărul. „Adaug şi untul în siropul obţinut, iar la final, îl torn peste amestecul de lapte praf cu cacao”, mai menţionează Amelia. Se amestecă bine totul până se obţine o pastă omogenă şi se adaugă, după gust, nuci, alune, stafide sau alte ingrediente. „O aşez în tavă şi o las la frigider cam o oră-două, iar apoi o porţionez cu un cuţit”, mai spune Amelia.

Ciocolata astfel preparată poate concura cu orice desert.

 

Mai puteţi citi:

Prodance 2000 Baia Mare, de 10 ori pe podium la Cupa Sătmarului

citeste totul despre: