Valentin Vieru, candidatul ALDE, este noul primar al municipiului Moineşti.  A fost votat de 64% dintre cetăţenii care s-au prezentat la urne

Valentin Vieru, candidatul ALDE, este noul primar al municipiului Moineşti.  A fost votat de 64% dintre cetăţenii care s-au prezentat la urne

Ministrul Viorel Ilie (stânga) şi Valentin Vieru (banderolă tricolor), noul primar ales al moineştenilor FOTO Facebook

Moineştenii au votat ieri, 11 iunie, pentru alegerea noului primar. Funcţia a rămas vacantă după ce fostul primar Viorel Ilie, ales în 2016, a renunţat în iarnă la mandatul de primar pentru funcţia de senator, câştigată la alegerile parlamentare. Atribuţiile au fost preluate de Valentin Vieru, coleg de partid în ALDE cu Viorel Ilie, acum ministru pentru Relaţia cu Parlamentul.

Ştiri pe aceeaşi temă

64,3% dintre moineştenii prezenţi duminică, 11 iunie, la vot, l-au ales pentru funcţia de primar pe Valentin Vieru. A fost viceprimar în timpul mandatului lui Viorel Ilie şi a preluat şi atribuţiile acestuia, în ultimile luni, timp în care Viorel Ilie a devenit senator şi ministru pentru Relaţia cu Parlamentul.


Potrivit datelor centralizate de Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) ieri, la Moineşti, au votat 9450 de persoane.

În urma numărării voturilor, candidaţii au obţinut următoarele procente: Valentin Vieru (ALDE) – 64,30%, Paul Claudiu Cotîrleţ (PSD) – 28,69%, Ştefan Cezar Vascan (PNL) – 5,61%, Mircea Ionel Găburici (PMP) – 0,83 % şi Pavel Căpraru (PNŢCD) – sub 0,5%.

 

citeste totul despre: