Seminar referitor la prevenirea consumului de droguri la Centrul „American Corner Bacău"

Seminar referitor la prevenirea consumului de droguri la Centrul „American Corner Bacău

Elevii au învățat despre pericolele consumului de droguri

Casa Corpului Didactic „Grigore Tabacaru" Bacău, în colaborare cu Agenţia Naţională Antidrog - Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog al judeţului Bacău, a organizat seminarul "Cauzele şi consecinţele consumului de substanţe cu proprietăţi psihoactive în rândul liceenilor".

Ştiri pe aceeaşi temă

Activitatea, la care au participat 32 de elevi de la Colegiul Naţional "Ferdinand I" Bacău s-a desfăşurat la Centrul „American Corner Bacău", fiind iniţiată de profesor formator Lucica Ciupercă, coordonatoarea Centrului Regional de Resurse pentru Educaţia Civică Bacău.

Seminarul a fost susţinut de Marta Butnaru, specialist pe probleme de educaţie şi învăţământ, în cadrul Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog al judeţului Bacău.

Principalul obiectiv al acestuia a fost familiarizarea publicului ţintă, cu problematica drogurilor, cauzele, efectele şi metodele de prevenire şi combatere a fenomenului, în rândul tinerilor.

La finalul activităţii participanţii au vizionat filmul documentar „Moarte în vârf de ac".

Dintre temele dezbătute:

Ce ştim despre droguri şi etnobotanice.

Tipuri de droguri (legale, ilegale).

Cine poate consuma droguri, unde şi când.

Magazinele de vise.

Factorii care favorizează consumul de droguri şi etnobotanice.

Efectele şi riscurile consumului de droguri, pe termen scurt şi lung.

Profilul consumatorului.

Drama celor din jur: familie, prieteni, colegi, societate etc.

Comportamentul delincvent al consumatorilor.

Tratamentul şi consilierea specializată a consumatorului şi familiei acestuia; recuperarea şi reintegrarea socială; dificultăţi.

Instituţii specializate: ANA-CPECA Bacău; specialişti: psihologi, medici, consilieri şcolari, poliţişti, ONG-uri etc.

Alternative la consumul de droguri.

Ce putem face, fiecare dintre noi, pentru a-i ajuta pe consumatori, sau a-i împiedica pe prieteni şi colegi să consume droguri.

Se ştie că în sistemul educaţional românesc se face încă foarte puţin pentru prevenirea consumului de stupefiante. Din păcate, tot mai mulţi tineri, elevi şi studenţi  în mod special, cad pradă acestui fenomen complex şi foarte grav,  care afectează din ce în ce mai mult societatea umană, indiferent de gradul ei de dezvoltare.Aşadar, considerăm că un astfel de program este util, făcând astfel parte din preocupările noastre permanente", ne-a declarat prof. Gabriel Stan, directorul C.C.D. Bacău

Rămâi pe bacau.adevarul.ro pentru a afla noutăţile din judeţ.

citeste totul despre: